Flickans FÖRSTA SPARK!!

Jag la mig ner i sängen med en bok i går förmiddags. Låg där och läste lite under tiden som pojkarna spelade spel på sitt rum. Min yngste son sprang fram och tillbaka mellan sitt rum och mitt så jag fick avbryta mitt läsande för pussar då och då men det gjorde mig ingenting, det var värt att avbrytas för. Jag låg där och bara njöt av att vara och då, plötsligt, buffade det till i magen. På min vänstra sida om höftbenet. Jag har känt bebisen röra sig innan men inte såhär. Så jag la mina händer på min mage och väntade en liten stund och så fick jag en spark på handen och det var så tydligt. Ett leende spriddes från öra till öra och känslan  var omtumlande och rent av magisk. Det är en sådan sak om aldrig blir gammalt och en sån sak man aldrig vänjer sig vid. Varje gång man känner sitt barn sparka är som den första gången och detta VAR första gången. Den 2 januari, 2010, kände jag flickan jag bär under mitt hjärta – sparka för första gången.
Och det var magiskt.
Jag kallade in pojkarna som skulle få känna och dela känslan med dem men bebisen tyckte nog att det räckte som livstecken för den dagen. Men det gör ingeting, jag är fortfarande i extas!

Under resterande dag gjorde jag ingen nytta alls. Jag diskade några gånger, lagade mat några gånger och bakade en kaka på kvällen. Men idag står det disk från middagen och bak och väntar och tvätten ska hängas upp. Det måste dammsugas och plockas undan lite med. Jag borde gå till ICA och köpa mjölk men jag vet inte hur det bli med den saken. Jag är ingen vintermänniska.

Du gillar kanske också...

6 svar

 1. Diana skriver:

  Härligt med sparkar, kan tänka mig att det känns lite mer ”på riktigt” då!

 2. netscape skriver:

  Åh…INGET slår den känslan under graviditeten….. *kjerlek*

 3. Tina skriver:

  ja det är verkligen en sak som aldrig blir gammal, att känna sitt barns första spark..och alla andra sparkar också fast jag tyckte på slutet där i vecka 34 kanske att det började bli lite obehangligt ibland, kändes som man hade en alien på väg ut ur magen, då man _såg_ sparkarna utanpå magen O_o :D

  /Tina

 4. *harrt*
  Underbart!
  Gud så härligt, en RIKTIG spark!
  Som känns utan på!

  Skönt.. Kram

 5. Mona- Rasmus o Robins mamma skriver:

  *harrt* Det är så jäkla häftigt så magiskt!! Njut av det!!! Kramar

 6. susanne skriver:

  *harrt* ooohhhh massa grattis.. vad härligt..

Har du nån tanke? En åsikt? Lämna en kommentar så blir jag glad!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

WP2FB Auto Publish Powered By : XYZScripts.com