ante omnis mea familia

Flytt till radhus, check!

Nu har det onekligen gått ett bra tag sedan jag bloggade, fick jag påpekat utav Jonna. Ni kanske har förstått att jag har haft en del att stå i, nu när jag och Magnus har flyttat vår familj.

Från ena sidan av byn, till den andra. Från en marklägenhet på 3 ROK till ett mysigt radhus på 5 ROK. Vi bytte lägenhet med Lizette’s (min kusin) syster. Det är onekligen en aning krångligare att byta lägenhet än att flytta in i en lägenhet som står tom. Man flyttar ju in och ut samtidigt och flyttstädning efter min standard är att helt glömma. Jag gjorde mitt bästa för att fullfölja vår överenskommelse om att grovstäda kök och badrum i alla fall och dammsuga av det värsta. Städa kan jag i alla fall och jag har ännu inte fått några klagomål av Madeleine som tog över vår lägenhet. Vi tog ju varandras lägenheter i befintligt skick, så de tapetserar/målar de väggar som mina barn ritat på och vi tapetserar/målar över där deras siffror satt i köket efter deras klocka, och några andra väggar. De fick och göra – och det fick vi med. Det kanske till och med blev jämt fördelat med renovering.

Nåja, vi blev inflyttade på lördagen och det gick faktiskt ganska bra. På måndagen kom Ikea med alla möbler vi hade beställt sen var det bara att sätta igång och bygga. Vi började med vår säng innan vi tog oss an pojkarnas. Mamma kom hit de flesta dagarna och satt med Keeron så att vi hade möjlighet att göra det vi skulle – väldigt underlättande! Det tog väl en vecka innan vi började närma oss klara med ihopskruvning och uppackning. Vi har ännu inte haft möjlighet att måla om någonting eftersom det varit en del missförstånd på vägen men dessa hoppas vi reda ut i veckan. Magnus har haft semester 2 veckor efter flytten så han börjar jobba igen imorgon – vilket känns ganska trist, det har varit så mysigt att vara hemma med honom. I synnerhet då jag behövt honom mer än nånsin.

Denna flytten tog nästan knäcken på mig. Jag har en tendens att göra mer än vad min kropp egentligen klarar av. Min hjärna och min kropp samarbetar inte så bra. Jag har fått för mig att jag klarar av mer än vad jag egentligen inte gör så att min värk är nu värre än nånsin och det känns som om det kommer ta evigheter innan jag återhämtat mig. Min rygg är helt sabbad, mina knän, mina händer osv etc. Jag försöker att inte klaga för mycket – för det blir så trist för familjen, men Magnus känner mig så väl att han märker det direkt och har därför tagit extra bra hand om mig och verkligen underlättat här hemma för mig, med både disk och mat och städ och allt däremellan. Han är min riddare!

Än så länge trivs vi i lägenheten. Pojkarna tycker om att ha varsitt eget rum – dessa med helt nya möbler. Vårt sovrum börjar bli riktigt ombonat och mysigt och det är utan tvekan en känsla av lyx att få sova i ett sovrum – i en säng, nu när vi det sista 1,5 året eller så har sovit i en hård bäddsoffa. Vilket varit sämst för min trasiga kropp (för att inte nämna graviditeten med foglossning).

Nu ska jag komma in i och hitta rutiner. Flytten är avklarad och alla barnen har börjat skola och dagis med nya scheman. Vem lämnar och vem hämtar och när? Kaeli får bara vara på dagis 15h i veckan nu när jag är föräldraledig vilket är enormt trist för henne som saknar dagis. Hon är ju enormt aktiv och jag har redan lagt tanken om att lyckas underhålla henne på hyllan. Det, mina vänner, är ett projekt för sig.

Men själva radhuslivet, känns vuxet. Vi bor i radhus med 5 barn, är vi vuxna nu? Får vi några poäng eller någon bonus på det?

Bilder förmodar jag att några utav er vill ha, men jag tänkte ge er något än bättre – en vidorundtur av lägenheten, men först när den är klar med ommålning.

Det kommer! Tills dess; Ciao!

Lämna en kommentar!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

3 tankar om “Flytt till radhus, check!”

%d bloggare gillar detta: