”För att vi älskar dig”

Nyårsafton var en mysig kväll hos mina föräldrar. Mamma hade förberett en ljuvlig kyckling måltid och jag hade tagit med lite godis, partyhattar och roliga party sugrör som Phini ville ha. När vi kom dit hade vi med oss en bukett till min mamma med två långstjälkade rosa rosor och en stor vit blomma med lite grönt. Mamma frågade varför vi hade med det och Phini’s svar kom snabbt – ”För att vi älskar dig!” sa han. Om han bara visste hur rätt just det var. Med buketten överlämnade jag ett kvadratiskt brunt kuvert med rosa och silvrigt snöre omkring där ett brev låg till henne. Jag hade skrivit ett brev till mamma om hur jag har uppskattat henne detta året och hur mycket vi älskar henne. Jag vill att hon ska veta det.

Under kvällens gång lekte barnen ömsom såg på tv. Vi väntade spänt på att klockan skulle bli midnatt för att kunna se raketer. Laaiti kämpade hårt men kröp upp till morfar runt 23 och somnade med morfars arm i ett kärleksfullt grepp. Phini var en tapper kämpe. Hans ögon motarbetade hans önskan om att vara vaken och jag kunde vilken ansträngning det var att hålla sig vaken. 23:20 gav han upp och lät sömnen vinna. Jag hade lovat honom att jag skulle väcka honom när rakterna började och det gjorde jag. Eller det försökte jag, heter det. Han öppnade inte ögonen vad jag än gjorde så jag plockade upp honom i famnen och bar ut honom på balkongen och där vaknade han förskräckt till alla raketer. Han var faschinerad men rädd för de höga ljuden så jag tog in honom till köket där han och jag stod, i mörkret vid fönstret och tittade på det vackra fyrverkeriet tillsammans. Mamma hade virat en filt omkring Laaiti och burit ut honom på balkongen. Och Laaiti, som ju är Laaiti, var inte rädd alls. Han tittade nyfiket och oljudet störde honom inte alls.
Efter en liten stund tyckte Phini att det räckte. Han ville sova. Han gick och la sig i mormors säng och somnade på studs. Laaiti stannade uppe ett tag och gosade varpå jag drog mig hem. Pappa tyckte att det var synd att dra ut dem i nattkylan och föreslog att barnen stannade över natten och så blev då och jag gick hem själv. Min resterande natt var lugn. Jag gjorde en stor mugg varma koppen och satte mig i soffan och mös till nattens program och somnade sent på natten.

dsc004692.jpgdsc004493.jpg

dsc0047223.jpgdsc004613.jpg

Jag är tacksam att jag fick möjlighet att viska ”Gott Nytt År” till mina barn och pussa på dem när det nya året behagade anlända. Det är ju trots allt mina barn som är det mest väsentliga för mig och som jag delar mitt liv med.

Som ni ser har jag lagt upp en ny logga. Jag kan föreställa mig att många av er kan ha väldigt olika åsikter om den och kanske till och med misstolka den och med det sagt vill jag som hasstigast nämna lite om min tankegång när jag gjorde den. Den speglas av mitt förflutna som varit traumatiskt och mörkt men även hur det skiftade till det ljusare och hur allting blev bättre för mig. Samtidigt som jag är en lycklig människa med mycket gott i mig med kärlek och omtänksamhet har även jag, som alla andra, en mörkare sida. Även jag är kapabel till ondo men väljer att inte låta det styra mitt liv utan snarare motsatsen. Ej att förneka att den finns där. Jag hoppas du förstår min tankegång – vad tycker du?

Du gillar kanske också...

13 svar

 1. Anna skriver:

  Jag tycker din sida är jätte fin.. Det va det första jag tänkte på när jag gick in hjär idag.. Verkligen super fin. kul att killarna fick se lite raketer i alla fall… God fortsättning

 2. Sabbe skriver:

  Jag tycker din nya logga är helt underbar och som jag som varit inne o är fanatisk av din blogg tycker den avspeglar sig perfekt. Sista bilder njuter man när man tittar på. Kram och ett gott nytt år.

 3. Nendriel aka Mats skriver:

  Wieeeee god fortsättning =)lät som en fulländad kväll i mina öron =)

 4. Tale skriver:

  ha ha, it’s not easy being a small child New Years Eve, trying to stay awake. I think you did exactly the right thing, leting them try, and waking them up when they didn’t succeed, even if Phini maybe had a rather sudden awakening to the fireworks. How dissepointet wouldn’t he had been if he woke up today and had missed it all!

  Every now and then parents can be a little emaressed when their kids says the wrong things at the wrong time. But yesterday I must say that Phinis timing was perfect! Your mum must have melted completly!?

  I like your new logo. But I think I liked the picturer you had up there earlyer today even better – it fitted the description if the elf-like beeing in my book quite well ;-)

 5. alma skriver:

  jag tycker loggan var läcker,läcker,läcker! ;)

 6. MaddeMad skriver:

  Din logga är perfekt! Precis så var det (jag som var med från 1:a början till detta fenomenala slutet eller början av det fenomenala, beror på hur man ser det). Jag ahde absolut inte haft emot om den vita bakgrunden hade blivit mörk. Men d e som ändå e bäst e ditt skrivande…
  Puss
  Deta är oxå VÅRT år! We rock!

 7. Ninna skriver:

  tycker din nya logga passar perfekt till din sida :-)
  God fortsättning på dig!

 8. MaddeMad skriver:

  Vilken fin tanke med att ge det till din mamma. Men du har rätt! Hon e en underbar mormor =)

 9. MaddeMad skriver:

  För att vi älskar dig! Njaw d var ju hur guligt som helst. Då var er nyår magisk av kärlek…
  Kevin tittade inte med beundran i ögonen när dom smällde, han grät!!!
  Han ville inte vara där, han ville hem!
  Gud d e mitt fel! Bara för att jag e rädd för raketer så har jag smittat min son :S
  Nästa nyår får hans pappa ta över.
  Puss

 10. Jessica skriver:

  Jag förstår att Phini ville gå in. Raketer e fina men de för ett fasligtoväsen som faktiskt är obehagligt…

 11. Pernilla skriver:

  Tycker att din nya header var underbar, fattade precis vad du menade med den…Mysigt ni verkade ha de på nyår.

 12. MansonDust skriver:

  Jag tycker att loggan är superfin. Gillar texten också.

 13. Tess skriver:

  Din nya logga är riktigt snygg och framförallt tillger den oss en bild av ditt förflutna och hur du växer i din nya roll i framtiden som blir mycket ljusare och att du hittar dig själv.. Ha det

Har du nån tanke? En åsikt? Lämna en kommentar så blir jag glad!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

WP2FB Auto Publish Powered By : XYZScripts.com