ante omnis mea familia

Fortsättning, häxjakt. Grannen gick för långt! 

Oj. Oj vad jag/vi är illa omtyckta. Varför vet jag inte men jag börjar mer och mer få en klar bild av hela situationen ju mer jag analyserar. 

Magnus och jag är utsatta för nån form av terrorisering. Ofredande & falska anklagelser kallar polisen det, när vi pratade med dem. Nej vi har inte gjort någon anmälan än. Vi avvaktar och ser. 

Det är någon/några grannar som har bestämt sig för att förstöra vårt liv. Klagomål och anmälningar till olika instanser med en uppenbar förhoppning att vi blir vräkta, att vi förlorar våra barn och förlorar jobbet. Det är dramatiskt. Vad kan vi ha gjort för att förtjäna detta? Vem har vi mördat? Ingen. De instanser som kontaktat oss och framfört dessa anmälningar har samtliga sett det för vad det är. Skitsnack. Någon har skrattat, någon har suckat när de läser/hör dessa klagomål mot oss. 

Förra veckan var Magnus sjuk och hemma. När han kom tillbaka till jobb denna veckan blev han informerad om att det framförts klagomål riktat mot honom i form utav ett email till chefen. Det klagades på att hans arbetsbil som stått på samma plats i en vecka på en 24h parkering. En bitter kommentar undrade om firman var generös nog att betala dessa parkeringsböter. Vidare informerade grannen som mailade (Hen ville förbi anonym enligt underskrift) att Magnus lånar ut verktyg från bilen. I somras, påpekade hen, kom det en kille hit som lånade verktyg. Anonym ville dessutom veta vad det är för bra arbetstider Magnus har som kan köra hemifrån 7.20 vissa dagar och komma hem så tidigt som 15.20! Skribenten tyckte att chefen ska informera Magnus om arbetstiderna. 

Jag skojar inte. Jag överdriver inte. Det låter ofattbart, jag vet men det är helt sant. Ni som har tillgång till min FB har sett, läst, kommenterat, reagerat. 

Det roligaste är, att anonym tänkte nog inte på att hens namn stod som avsändare. 

Who does that?! Mail till Magnus chef?! På riktigt?!

Jag vet inte om jag ska skratta eller gråta. Vad hoppades hen på – att Magnus skulle få sparken ? Att han skulle få sig en utskällning? Det hände inte. 

Eftersom jag vet att grannar/grannen läser min blogg av någon martyrisk anledning då hen verkligen ogillar mig, kan jag informera om följande. 

  • Skulle vi få böter så betalar vi det själva. Inga problem. Tack för din oro. 
  • Ja Magnus kommer ibland hem 15.20. ibland tidigare, i land senare. Du glömde nämna när Magnus kör iväg mitt i natten med arbetsvillkor (han JOBBAR jour också).  Det kan bero på olika saker. Han jobbar ibland in både raster och lunch för att kunna komma hem tidigt. Vilket är okej med chefen såklart. Ibland måste han vabba om jag inte har möjlighet, sånt händer även oss. Ibland har han nått möte han måste närvara vid. Sånt händer också oss. Han har, som jag nämnde, jour vilket innebär att han vissa kvällar och helger och även nätter måste köra ut och jobba. Roligt att insinuera att han skulle mygla. Han arbetar mer än många andra. 

  • Ja det stämmer att han lånat verktyg själv ut bilen. Han får lov att göra det. Och ja det stämmer att han lånade ut verktyg i somras till inte bara en utan TVÅ olika killar. Vet du vad? Det var till hans kollegor. Som arbetar på samma firma, som behövde låna verktyg som Magnus hade. Även detta okej med chefen. 

Alltså det känns så löjligt att ens skriva eller tänka på det. Det är skrämmande hur mycket koll grannen har. Klockar de Magnus? Skriver de upp varje gång jag också kör och kommer hem? Vad är deras nästa steg, att anmäla mig till Försäkringskassan kanske med något annat påhittat? Jag kan bespara dig tiden, granne – jag får ingen ersättning från FK. 

Vi har fått höra det mesta av grannar nu. Påhittade saker. Att våra barn är ute sent utan tillsyn, att barnen inte får ta hem kompisar, att de inte får leka med barnen på gården, att Magnus alltid spelar tv-spel och att jag alltid sover. Bevis och vittnesmål som bestrider finns, skulle det behövas. Men det behövs inte för att detta är så befängt att samtliga instanser inte ens bemödat sig att undersöka saken. 

Det ENDA grannar sagt som är sant är att mina två äldste söner håller låda. De får utbrott, blir förbannade och s äller i dörrar, skriker och bankar i väggar. Men jag personligen kan tycka att denna häxjakten är inte befogat för detta. 

Jag tar fullt ansvar för mina söners utbrott och hur det stör grannarna. Fullt ansvar. Jag var varit ursäktande till grannar den gång en av de knackat på. Jag har skrivit brev på 4st a4 sidor och delat ut till samtliga grannar på gatan där jag bett om ursäkt IGEN och bett de alla att vara vänliga och komma direkt till oss om de vill något. När detta började var jag nog mer skamsen att mina söner höll låda. Ansvaret låg på mig och allt var givetvis bara vårt fel. Men vi är så långt ifrån det nu. 

Så jag försöker fundera på varför den grannen som mailade chefen inte gillar mig/oss. Magnus knackade på hos de idag. ”Ska du ha mina arbetstider” frågade Magnus hen.  Granne säger sig vara ovetande om detta mail och förnekar att ens mailadressen är deras, trots att adressen består av deras initialer och avsändare deras namn. Hen säger sig vara oskyldig till allt. 

Hens partner har jag haft en del kontakt med via messenger. Det har funnits tillfällen då jag vänligt men bestämt sagt ifrån om sånt jag funnit opassande. Ex när de diskuterar min FB med Kaeli, då 7 år, om varför jag blivit bannad, vad jag publicerat på FB. Sånt som jag inte tycker min 7åring har med att göra. Bad hen även att inte publicera bilder på mitt barn utan att först fråga mig. Hen frågade nån gång om Kaeli fick följa med de till skogen. Jag sa nej – jag känner inte dem. Skulle sagt nej till alla som jag inte känner, att ta med mitt barn nånstans. Hen skäller ofta på Kaeli och hennes vänner till varför jag bad hen vara vänlig att informera mig så att jag kan få chansen att fostra och tillrättavisa mitt barn. Därefter kom några ”Kaeli klättrar i träd! Kaeli åker på kompisens cykel! Kaeli pallar äpplen!” Ja ni förstår. Ja jag bad förvisso om information. Det är den typ av kontakt jag haft med den grannen. För inte så länge sen kallade grannen på Kaeli. Frågade henne vad det är för oväsen vi för. Hen påstod att vi bankat, med hammare, hela dagarna, hela veckan. Och där står min 8-åring och ska försvara oss? Varför i helvete ska hem blanda in mitt barn?! Varför inte komma och knacka på och fråga om det är vi som bankar?! Vilket för för övrigt det inte var, men sanningen kan kvitta grannen känns det som. 

Den grannens partner har jag aldrig pratat med. I en lokal grupp på Facebook däremot, för länge sen, skrev hen några rader riktade till mig. Ni minns kanske gruppen jag blev utkastad från då jag eftersökte källor och uppmuntrade källkritik? Det urartade i konversationen och jag skrev bland annat detta;

Och där väcktes ett stort förakt mot mig, av inte bara grannen utan även andra invånare i byn som tog det personligt. 

När jag skrev det så hoppade min granne in i diskussionen, som dittills lyst med sin frånvaro. Då skrev hen att jag har ju gott om tid att lägga mig i eftersom jag sitter på röven istället för att jobba. 

Jag tappade hakan och blev förvånad. Hade inte sagt/skrivit ett ord till hen. Nånsin. Hen deltog inte ens i diskussionen men uppenbarligen tog hen åt sig. Det får stå för en, kan man tycka. Så jag gissar att grannen ogillar mig sedan dess. Hen har bildat sig en uppfattning om min person. 

Vad jag kan ha gjort den andra grannen vet jag inte förutom just att mina söner för låda. Men hen slutade hälsa. Slutade ens titta åt vårt håll. 

Så ja. Vi vet med sannolika skäl, vart klagomål och anmälningar kommer från. Men ett erkännande tvivlar jag på. Jag hade blivit förvånad om någon tog ansvar för dessa lögner. Sådana människor finns det sparsamt utav, tyvärr. 

Det känns jäkligt orättvist.  Jag känner att vi är enormt oförtjänta av denna häxjakten. Vi har verkligen inte behandlat folk illa överhuvudtaget. Och medhåll får vi av de grannar som inte hoppat på tåget med facklor och högafflar. Andra granne på andra sidan har aldrig störts så mycket som andra grannar störs. Och denne har full förståelse för Npf-diagnoser då hen arbetat på BUP. Det kändes som en lättnad.

Så, som ni förstår så känner jag än mer nu att jag vill flytta. Jag vill flytta ifrån området, ifrån byn. Inte för långt borta, jag vill hålla mig i Skåne med möjlighet till pendling för både Magnus och ev barnen. Iaf de som kommer gå kvar i skola här. Det ska funka för alla. 

Jag ser helst ett hus. Det måste vara slut med lägenheter för mig. Jag har gått från hyreslägenhet i olika slumområden till radhuset med intrigmakande grannar och nu är det dags att avancera. Jag ser helst ett hus. På landet, utan grannar. Så det är vår plan nu. Vi har börjat se oss omkring efter hus det finns några intressanta objekt som vi ska sikta in oss på. Nu letar vi hus på allvar och inom kort ska vi ha hittat det vi vill ha, köpt det och flyttar. För grannarnas skull och för min familjs skull. 

Så bomba oss med annonser ni hittar eller hus ni vet till salu. Minst 6 sovrum. Inga nära grannar. Skåne. Vi letar själva men ju fler desto bättre, inte sant. 

Så, om grannarna tror att de kommer få lösenord till bloggen eller få följa mig på Instagram efter allt detta så glöm det. Inte ens med trollkonton som jag fått komma på och radera. Bara lägg ner, granne. 

Lämna en kommentar!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

4 tankar om “Fortsättning, häxjakt. Grannen gick för långt! ”

%d bloggare gillar detta: