För fem år sen höll jag på att dö

<KENOX S630 / Samsung S630> Tjohejsan! Vilken dag det blev..! Min stolta lilla femåring har basunerat ut för exakt ALLA som han mött att han faktiskt FYLLER ÅR! Vi lämnade boetie på dagis och gick hem och målade tillsammans i hans nya målarböcker innan vi gick ner till ica och handlade dagens ingridienser och som alltid köpte vi sånt vi redan hade hemma; socker, mjöl och ägg med passerade utgångsdatum..

 

<KENOX S630 / Samsung S630> Vi kom hem och satte igång med lussekattsbak. Det var första gågen jag bakat lusstekatter och har inte planerat för egen del att göra det om det inte vore för Phini’s önskemål. Han fick bestämma det mesta idag. Efter lussekatterna gjorde vi kanelsnäckor och sen var det dags att hämta lillbrorsan på dagis, klockan var redan 15. När vi kom hem satte pojkarna sig på golvet i hallen och målade i målarböckerna och jag började pilla med tårtan innan Phini lacka ur på lillbrorsan som tydligen inte är lika duktig som tuffe femåringen, att måla spindelmannen RÄTT. Det blev ingen spindelmannen-tårta eftersom jag som vanligt är kass på att förbereda saker och ting. Jag hör Cindy i huvudet förmana med sina "FRAM-FÖR-HÅLLNING" men jag erkänner mig besegrad. Så det blev en katastrof 10-minuterstårta.

<KENOX S630 / Samsung S630> Pizza idag, med hemleverens (Och som vanligt har bilden här ingenting med just denna texten bredvid att göra). 148 jävla kronor. Sjukt det där, att jag alltid beställer exakt samma pizzor från samma jävla ställe men tro fan att de kunde ta samma pris? Men 148 känns lite i överkant. Så jag fick langa upp en femhundring istället för tjugorna och guldtiorna jag hade lagt fram.  Vi åt i vardagsrumemt och tjafsade om vad vi skulle se på TV och Phini vann överlägset och jag fick stå ut med ett danskt TV-spels program. Efter pizzorna blev jag riktigt sjukligt trött och la mig i den ena 2sits soffan, Phini la sig i den andra och Laaiti kröp upp bredvid mig och jag satte alarm på mobilen just in case… Ka-pow. Sen sov vi allihop. Utslagna. Alla tre. Och det var SÅ mysigt.. vi vaknade just precis innan nyckeln i låste vreds om och mormor och morfar kom för att gratta 5-åringen. Phini fick en mastodont jävla högljudd racerbil på batteri och en paket toffifee som han säger sig tycka om.

<KENOX S630 / Samsung S630> Vi fikade tillsammans och både pappa och jag gäspade mest. Jag för att någonting inte stämmer med mig för att jag är kroniskt trött, och pappa för at than har diabetes och blir trött av socker som han ändå envisas med att trycka i sig. När de hade gått hem fick jag låta pojkarna springa av sig ruset en liten stund – jag har sagt det förr och säger det igen; socker för barn är som amfetamin. Man kan inte natta ett barn som nyss ätit socker. Men nu är klockan 21.30 och det är osovande nattade. Jag hör hur de skrattar från sitt rum men de ligger åtminstone i sina sängar.
Det är en tidsfråga.

Det blev en bra dag med mycket att göra och jag är trött igen. Eller om jag var det hela dagen. Och TACK till alla gratulationer till vår Phini. Alla kommentarer, alla sms, vare litet meddelande på msn som jag inte svarat på men uppskattar, alla telefonsamtal till honom och till alla som gratulerat honom när vi varit ute idag. TACK.

I dag var det fem år sedan han föddes klockan 20.59 på kvällen och i skrivande stund för exakt fem år sedan fick jag börja kämpa för mitt liv – men det var fan värt det. Varenda bloddroppe jag miste – Phini är värd det.

Du gillar kanske också...

4 svar

 1. faster anka skriver:

  Grattis Phini vilken fin dag du fick! *yay* Hälsa till Mamma att tårtan såg god ut.
  Tomten dyker snart upp och från Dalsjöfors
  kommer det kanske med en ballong *tihi*
  Kram till er alla från Ankan o co !

 2. e v e skriver:

  Grattis till Phini på födelsedagen!
  *blomma*

  Ett litet jubileum ju!
  ( ^_^)

 3. Therese Anerland skriver:

  Vilken fin dag han fick med mamma *love*
  Mysigt med tårta och litet kalas *cheer*

 4. Lorelai skriver:

  *hart*

Har du nån tanke? En åsikt? Lämna en kommentar så blir jag glad!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

WP2FB Auto Publish Powered By : XYZScripts.com