ante omnis mea familia

Fredagsmys med barn & nerspydd säng

Vilken underbar helg jag har haft! Allting har gått så fenomenalt bra och jag har bara haft det bra hela helgen. Helgens hela tecken har gått i vänskaps & kärleks tecken och jag önskar mig varken mer eller mindre.

I fredags tog jag med mig barnen hem till Madde. Vi beställde pizza och jag måste faktiskt säga att bättre hemkörning MÅSTE man leta efter. Det är den enda pizzerian som har hemkörning i vår lilla by så man tar det man får. Pizzorna kom 1½- 2 timmar efter att vi hade beställt dem så alla var naturligtvis hungriga. Barnen åt fenomenalt bra, såklart, och ingen lämnades hungrig. Madde, som alltid, hade mysfaktor av högsta grad hemma hos sig med levande ljus och lugn musik.

Efter att vi hade ätit satt barnen med chips, dippa och lite godis och de tittade ömsom på Disneychannel, ömsom lekte i rummet. Det finns en discokula i pojkrummet som gav en härlig stämning för barnen.

Madde och jag satte oss i uterummet med levande ljus där vi pratade om allt mellan himmel och jord, drack & åt gott och trivdes av varandras sällskap. Det är lätt att prata med Madde då vi har det gemensamt att vi kan sitta och analysera saker i bitar tills en sak känns logisk tillräckligt. Hon har följt mitt liv på väldigt nära håll det senaste året och hon vet enormt mycket om mig och mitt förflutna. Hon berättade saker ur hennes liv och vice versa. Jag fick  möjlighet att ventilera mycket och jag minns i början av kvällen när Madde sa ”Jag tänkte att barnen kunde sitta och se på Disney Channel och äta gott, så kan du och jag sitta i uterummet och prata, jag tror du behöver det”. Madde har varit och fortfarande den som gett mig mest ärligt stöd detta förra året. Hon har bevisat sin vänskap för mig och jag känner mig trygg med henne. Jag önskar henne allt det bästa livet kan ge och hoppas att jag kan finnas här för henne när hon behöver mig.

Barnen var helt underbara. De var snälla och lekte fint helt kvällen och det gick allt över förväntan. Några gånger kom Laaiti och öppnade dörren till uterummet. En gång bara för att säga ”Jag älskar dig” och någon gång för att visa någon rolig leksak han hade hittat.

Vi var hemma sent och barnen nattades lite efter 23. Och för barn som är vana att nattas vid 20 var detta verkligen en sen kväll. Deras enfaldiga mamma (läs: undertecknad) var av tron att barnen skulle sova lite längre och ge sin mamma en välförtjänt sovmorgon. Och till Tale’s kännedom vill jag vidare påpeka att barnen INTE sov längre.
Men det gick såklart utmärkt att natta mina bägge övertrötta små pojkar. De somnade omedelbart utan gnäll eller skrik.

Laaiti vaknade förvisso några timmar senare och parkerade sin blöjpaketerade rumpa bredvid mig i min säng och åtföljdes av sin storebror några timmar senare. Phini hostade sig halvt ihjäl och kräkte upp massa slem i sängen mitt i natten och gnällde efter hostmedicin. Till er som inte har barn – det är inte roligt att vakna mitt i natten, övertrött och disorienterad och torka undan illaluktande slemkräk, ge hostmedicin till en unge och få den andra att vara tyst. Jag var inte ett dugg sympatisk – jag var alldeles för trött för det. ”Snälla Phini, om du ska spy kan du väl göra det på toaletten, inte i min säng…” Men stackarn kunde ju inte rå för det.
Efter ett tag somnade vi om igen i takt till Phini’s evinnerliga hostande. Förbannade förkylning.

Sen vaknade vi ju tidigt på lördagsmorgon.. övertrött & jävlig.

Lämna en kommentar!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

6 tankar om “Fredagsmys med barn & nerspydd säng”

%d bloggare gillar detta: