Frågor & Svar

Ibland så lämnas frågor bland mina kommentarer som jag antingen svarar via mail eller direkt bland kommentarerna i min blogg.

Idag tänkte jag publicera några frågor och dess svar i ett inlägg för att det kan vara frågor som fler utav er har.

 

 

e säger:
March 8th, 2008 at 12:10 am

Tycker din blogg är skit bra, men har sen en tid funderat på en sak. Laiti är ju ganska stor, varför använder han fortfarande blöja? Min styvbror är 1,3 år gammal och slutade med blöja innan 1 års ålder, blöja användes endast under natten. Varför vänjer du inte av Laiti blöja och lär honom gå på toaletten själv?

 

SVAR:
Hej e och tack för komplimang och kommentar. Laaiti är ganska stor ja, han blir 2 i maj och ja, han har fortfarande heltid blöja. Phini hade också blöja länge, upp tills han vad ca 3,5 år. Det är svårt att "vänja" barn av vid blöja – det måste mer eller mindre vara deras eget beslut. Jag tvingar inte mina barn men inspirerar och motiverar de gärna. Jag frågar ofta om han vill gå utan blöja och ha kalsonger som de stora barnen och det funkar emellanåt, tills kan kissar på sig och vill ha blöjan igen. Blöja blir lätt en del av barnens trygghet som de släpper själva när de känner sig mogna och redo för det och inget som jag "trycker på". De kommer själva när de känner sig redo för det. Jag tar det ganska lätt och uppmuntrar honom desto mer när han kissar på toaletten. Med andra ord: Jag stressar honom inte, han släpper det när han vill och kan själv.

 

Anna säger:
March 7th, 2008 at 8:19 am

Har ni nån webshop?

SVAR:
Hej Anna. Jag fick ju i uppdrag att lägga upp en webshop för jobb. Jag, som itne kunde ett dyft åtog mig att läta mig genom att arbeta självständigt och leta upp allt jag behöver på internet samt införskaffa grafik tillgänglig på våra smycken. När jag kommit en bra bit på vägen och lagt ner tusentals timmar och arbete så dog just den hårddisken där jag hade allt mitt arbete och hårdisken är nu död & begraven. Men det är fortfarande en plan i alla fall, jag vet bara inte hur jag ska göra. Om någon av er har en billig (helst gratis) lösning så hör av er och hjälp mig gärna.

 

nina säger:
March 8th, 2008 at 10:33 am

nu sitter jag här och undrar en sak, inte rörande sjalen för den var bara fin o klädde dig, utan dina dreads. ja dom klär ju dig också, men jag tänker mer praktiskt nu. ser att håret intill ansiktet, ofta massa bebishår va? i a f jag har det. och när jag hade mina dreads var de ett jävla skitgöra och få in i övriga håret. virkar du in det eller du låter det vara löst? eller du kanske gör på annat sätt? hade varit kul att höra andras lösningar på något som jag själv upplevde som VÄRRSSSTA problemet när jag själv hade dem ;P

ha en bra lördag!

SVAR:
Hej Nina. Ja, det stämmer att jag har en massa babyhår och utstickande hår. Inte så mycket på själva dreadsen som sticker ut men från rötterna, på vissa ställen ganska långa "tussar". Tilläggas bör att jag gjorde dreadsen i september 07 och har inte varit iväg och fixat till dem någonsin. Ibland virkar jag in det värsta trots att jag itne är riktigt hemma på hur man gör men oftast lyckas jag få in det i frissan med antingen vax eller en särskild spray jag köpte till dreads.

 

Millan säger:
March 4th, 2008 at 6:09 pm

En stilla undran…:
Har du fått mail från mig, imorse?
//Millan i Trollhättan

SVAR:
Jag har bara fått korta mail av dig och jag vet inte varför det strular så. Jag har fortfarande inte fått något långt mail men blir nyfiken och väntar med spänning.. Testa att maila info@missmaddis.com eller missmaddis@gmail.com

 

therre säger:
March 3rd, 2008 at 1:28 pm

Jag hoppas verkligen inte du menar det du skriver om dina barn.

SVAR:
Det jag skrev om mina barn (i detta inlägget) menade jag, jo. Jag kände verkligen för att skalla min son mitt på pannbenet. Vissa dagar har jag haft lust att kasta ut honom genom balkongen. Ibland ville jag fatta hans anklar och dunka honom mot väggen. Det är enormt frustrerande stundtals att vara ensam med två barn i trotsåldern och barn kan faktiskt vara riktiga odågor och ibland finner man sig själv med tanken "Vad i helvete skaffade jag barn för". För att det ÄR jobbigt. Det vore inget mindre än HYCKLERI om jag bara skrev om alla deras gulligt charmiga bravader och inte hela sanningen. Om jag bara skrev om hur mycket jag älskar dem och hur duktiga och snälla de är.. Hyckleri.
Det är okay att känna att man skulle vilja sparka skiten ur ungjävlen när de är som jobbigast och driver sina föräldrar till vanvett – men det är inte okay att göra det och jag skulle ALDRIG – ALDRIG   N Å G O N S I N   få för mig att skada mina pojkar på något sätt alls. Det är skillnad på att ventilera sina känslor – negitiva som positiva och att faktiskt slå slag i saken. Får du aldrig lust att säga/göra någonting du inte borde, och gör det inte heller för att det är fel?

Du gillar kanske också...

8 svar

 1. MaddeMad skriver:

  Det stämmer Maddi! Klart att man har lust att sälja/skänka sina barn när de är som värst. Men självklart ´är det inget man gör. Om man räknar med det goda som finns med barn så väger det mycker mer än det jobbiga. Fast man har dåliga dagar där man är tröttare än vanligt & känner att helvetet bryter loss så kan en enda stund med ett enda leende göra att man blir varm i hela kroppen & då käönner hur kärleken strömmar ur en..
  Kärleken ´till sina barn är oändliga. Fast dom driver oss till vanvett & ger oss gråa hår så älskar vi dom universum runt :)

 2. Anna skriver:

  Men så är det väl med allt tycker jag. Alltså det här att man kan vilja slå någon ibland när man blir irriterad på dom. Så väl som hunden,barnen, sambon, mamma pappa eller något syskon men man gör det ju inte på riktigt utan det är ju bara en känsla man kan få ibland… :)

 3. MansonDust skriver:

  Haha, shit. Det är ju tidigt att sluta med blöja vid 1 år ! Star slutade vid 2½-3år.

 4. nina skriver:

  :) bara så du vet spratt det till i lilla hjärteroten när jag fick vara med på huvudtexten!

  tack! & ja, såklart, tack för svaret! btw, vad heter denna spray????

 5. Jessica skriver:

  kul med sånna där du svarar på frågor

 6. Thomas skriver:

  Mycket trevlig blogg där du svarar på läsarnas frågor idag får du en guldstjärna

 7. Faster Ankan skriver:

  Alla barn klarar inte av att bli torra lika fort särskilt pojkarna är senare.Det är ett enzym i kroppen som avgör när det är dags.Förr skulle det pottränas stup i kvarten men det blir ofta ett bakslag t.e.x. när de får syskon eller börjar på förskolan.Pratar av erfarenhet fått 4 barn själva o jobbat med 100 tals barn under snart 38 år.

 8. fantasymoon skriver:

  Ehum.. i min mening är det inte snällt mot barnet att pressa på blöjavvänjning så tidigt. Det var ju brutalt tidigt. usch. Idag fick min 15mån sin första tanke om att kissa i toaletten. Att vänja av barnen är Endast för föräldrarnas egna lättja än något annat. Jag är tvärstolt över min treåring som är torr, med olyckor. Som vaknar självmant om natten och går upp på toaletten. Det har han gjort någr amånader nu och han är i min mening tidig.

  ja Precis.. skillnad på att vilja banka på och göra det. Man har som förälder rätt att bli upprörd och arg, det är vad man gör med det som skiljer beten från agnarna åt.

Har du nån tanke? En åsikt? Lämna en kommentar så blir jag glad!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

WP2FB Auto Publish Powered By : XYZScripts.com