Föräldramöte: 8 av 18

I morse vaknade jag, gjorde mannagrynsgröt till pojkarna, klädde de och lämnade de på dagis. Sen kom jag hem och satte mig vid datorn en snabb runda innan jag intog soffan där jag inom kort somnade. Mamma ringde och väckte mig efter  minuter för att hon ville höra hur jag mår efter operationen. Sen somnade jag igen och sov fram till omkring-tiden idag då jag fick tvinga upp mig. Halva dagen var bortsuddad. Jag hade planerat att städa men det blev inte mycket av med det.

Jag gjorde mig iordning och gick raka ner till floristen som skickar bud och skickade iväg ett arrangemang till min faster som nyss fyll år och jag var dålig på att gratulera i tid, men hipp hipp hurrah för min faster anka! När jag ändå var där passade jag på att skicka ett blomsterbud till mina föräldrar också med ett litet "tack, jag älskar er"- kort.

Jag köpte nya högtalare till datorn, in på ICA och köpte vår middag och gick hem för att plocka upp varorna och hämta pojkarna från dagis. Väl hemma fick Phini dammsuga sitt rum. Det är bra det där, när han själv tycker det är kul att dammsuga. Så under tiden han pysslade med det så tog jag hand om disken och bad Phini att även dammsauga mattan i vardagsrummet vilket han faktiskt inte hade någonting emot och gjorde ganska bra. Inte lika bra som jag men tillräckligt för att jag skulle bli imponerad.
Mamma, får jag bada? undrade Phini. Jag fixar det själv mamma!
Och han gör ju faktiskt det. Alltifrån att skölja av badkaret först, fylla det, bada och tvätta sig. Vart har tiden tagit vägen.. min bäbis är en pojke!

Så under tiden de plaskade började jag med vår middag. Riset puttrade och jag skav stavar av falukorven till vår stroganoff. Efter middagen kom mormor hit för att passa pojkarna en stund för att jag skulle iväg på föräldramöte på dagis. Jag låg och vilade mig på soffan med Phini i famnen och mamma kramade om mig och tackade för blommorna.

Föräldramötet gick bra. Det tog inte lång tid att räkna föräldrarna där. 11 st föräldrar inklusive mig och det var 8 föräldrars barn. På avdelningen går där 18 barn och fröknanrna var så glada att så många hade kommit..!?
Okay, jag är jävligt kass på matte, men om vi snabbt går igenom detta.
18 barn på avdelningen.
8 barns föräldrar närvarande på föräldramöte.
Hur är det bra..? Är det bara jag som tycker det är KASST? Vad hände med engagemang och intresse..? Fröken nämnde att i fjol var det bara 3 föräldrar som anmälde sig så de valde att ställa in det istället.

De berättade om när det är fotografering och de planerat julpyssel och luciafirande. Det pratades lite om stjärngruppen som Phini numera är med i. Det berättades att stjärnbarnen ska åka skridskor 3 ggr under terminen och mitt hjärta stannade nästan lite. Det låter alldeles för farligt. HAR NI SETT HUR VASSA DE DÄR ÄR..?! Tänk som man trillar.. och för min näthinna ser jag hur mitt stackars barn trillar i nån konstig pose och knäcker lårbenshals eller nyckelben. Men jag antar att jag måste släppa honom lite. Inte utan att det känns, men jag måste. Helst vill jag låsa in honom i ett väldigt vadderat rum men jag antar att han aldrig skulle förlåta mig för det.

Allt i allt är jag glad att jag gick på mötet. Jag vill hålla mig så uppdaterad som möjligt och kunna ställa frågor och samtigt få en chans att få hälsa på de andra föräldrarna. Tyvärr var det "bara" 8 barns föräldrar som kom men till min förvåning var det faktiskt jämt födelat med mammor VS pappor och det gör mig glad och inger hopp att det fortfarande finns pappor som BRYR sig. För det är inte självklart i min värld.

Och nu är jag astrött igen. Det finns en matsäck att packa i morgon bitti till Phini och ag tror nog de kommer vakna tidigt eftersom de somnade runt 19 ikväll.

Förövrigt mår jag bättre än förväntat efter operationen. Jag blöder inte alls i den mängd jag var förberedd på (peppar peppar) och har inte ont alls än så länge. Nu har jag iofs vilat i två dagar och mest legat pall men jag hoppas att det fortsätter på denna visan.
Tillbaka till jobb i morgon.

Nighty night, don’t let the bedbugs bite!

Du gillar kanske också...

11 svar

 1. Rebecka skriver:

  Jag jobbar som förskollärare och har gjort det på fem olika ställen i över tio års tid. Tyvärr har det allt som oftast varit dålig uppslutning på föräldramötena.

  Vid direkt fråga har anledningen oftast varit brist på barntillsyn. Detta problem löste vi för ett år sedan genom att erbjuda barntillsyn på förskolan under mötet till de föräldrar som behövde denna service.

  Vi har också personal som talar bosniska, albanska och arabiska, vilket underlättar för de föräldrar som inte förstår/talar svenska så bra.

  Vi har även via enkäter tagit reda på VAD föräldrar vill att vi tar upp på föräldramötena. Några tips kanske till dina barns förskola på hur de kan locka till sig fler föräldrar till föräldramötena.

 2. Sandra skriver:

  Tyvärr så är det inte många föräldrar som engagerar sig i sina barn :( Jag tycker det är riktigt hemskt. Barn behöver uppmuntras & uppmuntring sker bäst om man vet vad ens barn gör, eller hur?

 3. Anna skriver:

  Oj va trist att det va så några föräldrar där.. Om jag hade barn så hade jag som du velat va uppdaterad i vad som händer med dom och runt dom. Skönt att höra att du mår bra. Jag tycker det låter kul att dom ska åka skridskor då får dom ju göra något som kanske ni inte brukar göra hemma.. :) roligt för honom tror jag..

 4. Therese Anerland skriver:

  Tråkigt att det är så pass få föräldrar som orkar bry sig om sina barns skolor/fritids/dagis möten.
  Ja din pojke är stor nu och dags att släppa taget lite mer.
  Skridskor är kul *cheer*
  Skönt att höra att du mår bättre och att allt är väl förutom tröttheten. *kjerlek*

 5. Ellen skriver:

  hmmm folk är tydligen ointresserad till max av sina ungar, här berättade fritids att jag var ovanlig som går in o hämtar min unge, majoritetetn av föräldrarna väntar i bilar utanför…det tycker jag är knepigt. *vetej*

 6. ninna skriver:

  verkligen dåligt att så få föräldrar kommer på ett föräldramäte, det tar iaf jag som att dom inte bryr sig om att varken hå¨lla sig uppdaterade eller att dom skiter i vilket om dom har något att klaga på eller inte, för visst har man ALLTID en åsikt när man går på ett föräldramöte?
  Min man var faktiskt med på föräldramötet vi har bara haft 1 än så länge på 1 helt år) Fast had ehan kunnat slippa undan så hade han gjort det, *tihi*
  Jag anser att det inte bara är mammans uppgift att gå på föräldramöten för även om pappan kanske inte lämnar och hämtar lika ofta eller mer sällan så kan han ju faktiskt hålla sig uppdaterad med. :)

 7. Fia skriver:

  Som lärarstuderande har jag erfarenhet av att ungefär 30 föräldrar på en avdelning på 75 barn anmäler sig, men ca två dagar innan föräldramötet ringer nästan hälften o säger att de inte kommer. Så på 75 barn kanske 15 föräldrar dyker upp. Åldrarna jag varit inne i är på fritids, 6-11 år.
  Sjukt att det faktiskt är så lite föräldrar som bryr sig om vad deras barn sysselsätter sig med på dagarna o efter skolan…

  Skridskor är jätteroligt, även om jag själv inte är nån höjdare på det, men tror att Phini kommer klara detta galant!
  Ha en bra dag :)

 8. Jessica skriver:

  Det där är en sak som jag aldrig kommer att förstå… Det är sina barn det handlar om. Vad dem ska göra och hitta på och man kan få veta så mycket mer än vad dem berättar efter dagis (om dem ens tar sig tid att lyssna). Att ha barn är ju faktiskt inte bara att skaffa dem, det är ett livslångt ”arbete” och engagemang… Blir arg *bash*

 9. frida skriver:

  Men det är ju en (iaf för) självklarhet att man ska gå på föräldrarmöten. dem har ju dessa möten av en anledning och jag vill absolut vara uppdaterad av vad som händer och vad som planeras.

 10. faster anka skriver:

  Tack så jättejättemycket Maddis och hela familjen..Ni är goa goa.T.o.m katten älskar blommorna HI HI.
  Synd att inte alla föräldrar kommer på föräldramötet, ”föräldrainformation” får du säga till personalen möte *vetej* kanske låter lite gammaldags.
  Där man berättar då vad som skall hända under terminen, vad tema man skall jobba med,vad föräldrarna kan hjälpa till med och vad roligt man skall göra.
  Att åka skridskor är ju ett bra sätt att jobba med balans men med hjälm på ett måste.Det finns begagnade skridskor att köpa. Krya nu på dej och du ska se att tröttheten släpper så småningom drick vitaminer.Kramar till er alla Faster ANKA

 11. MaddeMad skriver:

  Det ÄR vanligt att det inte kommer så många föräldrar.
  NU e d Phinis tur att lära sig att åka skridskor *yay*
  Barnen älskade det på Kevs gamla avd.
  Jag köpte ett par begnagnade skridskor på Nr:2.
  Puss på er

Har du nån tanke? En åsikt? Lämna en kommentar så blir jag glad!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

WP2FB Auto Publish Powered By : XYZScripts.com