Försäkringskassan VS min blogg

Whoa.. håll i er. För vet ni vad! Försäkringskassan har nu vänt sig mot mig. Du är inte ensam längre, Maria. Nu är de emot mig också. Jag vet inte om det finns nån på försäkringskassan som råkade hitta min blogg och blev förälskad och plöjde igenom flera års bokstäver på print och hittade inlägget eller om någon har inkommit med en anmälan till försäkringskassan. Det var kanske i samband med att jag bloggade om Marias incident med FK..? Hennes anmälare kanske blev pissed på mig som tog Marias parti och letade frenetiskt i min blogg för att anmäla mig också? Well, you sure did find something..? Grattis. Ja jag vet inte hur Försäkringskassan hittade det, men nu är det så. Och nu är de ute efter mig.

Jag hade ett brev väntade på mig från FK igår när jag kom hem från jobb. Jag trodde det skulle röra VAB, bostadsbidraget eller annat. men tji fick jag, för de har tydligen en gås oplockad med mig.
I brevet läser jag följande:

Hej!

Vi är tacksamma om du snarast tar bort Försäkringskassans logotyp från dokumentet i din blogg 2009-04-12 med rubriken “Nya Sjukpenningregler 2009”. Skrivelsen ger ett första intryck av att komma från Försäkringskassan och inte att vara din privata uppfattning.

Med vänlig hälsning

X
Säkerhetsstaben

Jag visste inte om jag skulle skratta eller gråta. Kom igen. Har ni verkligen inget viktigare för er..? Men what the fuck, om det är allt ni har att komma med, bring it. Känns som en “på ren pin kiv” – kinda thing.
Loggan är givetvis bortplockad. För mig spelar det verkligen ingen roll överhuvudtaget. Vill de slösa tid och skattepengar på sådana petitesser, så varsågod. Har de verkligen fått in så många förfrågningar om sina “nya sjukpenningregler” på grund av min blogg vill jag kalla mig superkändis, om så många läser min blogg.
Och Säkerhetsstaben också.. Wow. Låter nästan lite viktigt. Utgör jag någon nationell fara för mitt Sverige? Fan vad jag är mäktig!

Du gillar kanske också...

18 svar

 1. netscape skriver:

  JÖSSES! Ja…de har anställda som har TID att gå igenom bloggar, men inte tiden för att handlägga ärenden? Du vet, jag har överklagat 2 ggr till dem och nu även till Länsrätten. Allt som har med FÖRSKINGRINGSKASSAN att göra tar en evighet…bara för att folk skall tröttna och ge upp kampen mot deras jävla arroganta sätt mot människor. Undrar hur de bedömer varandra den dagen då de är sjukskrivna i samband med en graviditet. Vem granskar deras sjukskrivningar, bidragsansökningar och så vidare??

 2. ankan skriver:

  Ja du tösabiten STOREBROR *tfn* allt som har med kommunen,staten o.dyl. att göra) de vet vad de vill och kan (: Tur att du e som du e och kan höras…och duktig på det mesta…. ge aldrig upp med det *bash* ..Good luck med Försäkringskassan och andra instanser…Love to you and your family.Krammelur *trosta*

 3. Thina skriver:

  Men heregud har dom verkligen inget viktigare att göra där! Undra hur många bloggar som dom skulle kunna hitta som har haft med den loggan och skrivit om fkassan..det lär ju finnas hur många som helst……men det är ju skönt att dom har något att göra där..så dom slipper ta tag i sånt dom borde som att betala ut pengar till folk och sånt man kunde förvänta sig att dom gör…

 4. Tina Wedin skriver:

  haha…fy fan vad roligt. *yay*

 5. Therese skriver:

  Meh..SHIT… vad sysslar folk med.. har de inget vettigare att göra?
  haha den nya *lagen* skickajag till min chef.. haha

 6. Sandra skriver:

  Dom borde verkligen ha bättre saker för sig än att gräva bland bloggar, både Maria & gmlt.se har blivit utsatta för den här jäkla terrorn. Jag förstår inte hur dom tänker, en blogg är till för att ventilera sig, i alla fall för mig. Jag är sjukskriven & vill gärna dela det med mina läsare, för att få stöd & feed-back. Hur som helst, dom kanske borde tänka på att förkorta väntetider på utredningar istället för att rota bland bloggar!

 7. Staffan skriver:

  Hittade in på din blogg för ett tag sedan.. men har inte gjort några inlägg tidigare… utan är bara en ”smygis” som brukar läsa lite… ;)

  Men samma sak har hänt mig med… inte med FK då, utan mitt eget företag.. Jag råkade nämna något om mitt företag på min gamla hemsida… och jag fick ett telefonsamtal ifrån chefen som ville att jag skulle plocka bort namnet ifrån min hemsida… nu nämnde jag företaget på ett negativt sätt ifs.. men ändå…

  Jag fråga om dom inte har bättre för sig än att kolla runt efter sånt… Jag fick till svar att det är en ”sök-bot” som skannar igenom hela nätet efter just namnet..

  Så jag tror inte dom ( F-K )är ute efter dig som person.. eller någon annan för den delen… Utan det plingar till i ett program om vad som har hittats med deras namn.. och använder man deras logga så kan dom bli tjuriga pga copyright osv…

  Men visst fan e det löjligt..haha..

  Kram kram iaf…

  / Staffan

 8. Linda skriver:

  ”skrivelsen ger ett första intryck att komma från försäkringskassan” WTF :-) Undrar vad säkerhetsstaben har för jobb, googla FK och läsa igenom de 100000000 första träffarna ?dagligen? Shaise! *lavloo*

 9. Hanna skriver:

  hahahaha!! hur orkar dom ödsla energi och personal på sånna saker… tro fan att dom kallas förseningskassan! O_o

 10. Linda skriver:

  Jag upphör att förvånas! Vad FAN går mina skattepengar till? f_u
  Jag har ”snott” om reglerna gällande FK och satt ut på min egen blogg.
  Säg till om det inte är ok.
  Kramar från KYLIGA Norrbotten.

 11. Ninna skriver:

  hmm inte konstigt alla utbetalningar oftast är försenade, när dom har tid att sitta o plöja igenom bloggar på nätet :P

 12. MariaMalmgren skriver:

  Visst blir man skrämd att dem inte lägger tiden på viktigare saker så som UTREDA riktiga ansökningar om sjukpenning från sjuka människor så ekonomin kan vara någorlunda räddad. Eller dessa nyblivna föräldrar som har ont i magen över om dem får någon Vab eller föräldrapenning utbetald . Så tacka vet jag att det Snart är val så vi kan välja bort skiten…och få människor som faktiskt är bryr sig om människor i första hand och struntar i småsaker som logga i ett inlägg. Suck. Pga av allt som hänt och utebliven betalning så får vi ge upp vårt hus som vi i vanliga fall har råd med. Men eftersom det kostar så mycket att vara sjuk. Precis som man vill vara det frivilligt så får vi hitta något nytt. Men tack min kära hjärta för ditt enorma stöd. Du har verkligen funnits här i min svåra tid. Och det är riktig vänskap. Kan inte tacka dig tillräckligt. Älskar dig. Kram Maria med familj

 13. Saija skriver:

  Jösses, menar du allvar!??
  Jag skrev samma text i september (med deras logga och allt), hoppas nu att även jag får ett brev från dem, för då ska jag faktiskt skriva tillbaks och fråga vad i helsicke de pysslar med!

  http://saija.se/nya-sjukpenningregler-2009/

  Kramizar!

 14. Bunny skriver:

  Skulle önska att de läste min blogg, och mina journaler… *skratt*

  http://katidis.wordpress.com/2010/02/03/status-med-forsakringskassan-3-feb-2010/

  Mvh Nicole

 15. lasse skriver:

  Vet Du om det är lagligt att namge dessa virtuoser på Svensk lagstiftning som eventuellt kanske arbetar på FK. Det kanske låter lite elakt att lämna ut dessa stackars tjänstemäns namn men ibland måste man fanimej resa sig upp och slå tillbaka. Lasse

 16. raggartufsen skriver:

  Ni undrar hur dom har tid med det *s*

  Kolla in gnuheter och deras toplista, sen försäkringskassan. Dom surfar mest runt på vakanser.se, frisörlinjen,dagens horoskop. osv. osv.
  Har en bloggväninna som dom en dag hälsade på 19 ggr *s*

  Mej har dom varit till en gång. Det kan man se genom att installera creeper på sin blogg :-)

 17. Bunny skriver:

  Nitton gånger på en dag… *räcker upp handen* Det var hos miiiiig!! *skrattar*

  http://katidis.wordpress.com/2011/01/12/nitton-ganger-pa-en-dag-ni-ljuger-fk/

 1. 31 januari, 2011

  […] hamnade i en blogg häromdagen, inlägget handlar om Försäkringskassan… Otippat va… […]

Har du nån tanke? En åsikt? Lämna en kommentar så blir jag glad!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

WP2FB Auto Publish Powered By : XYZScripts.com