Första provningen av min klänning!

Sådär ja, nu fick jag ännu en dag till att gå.
Det gick bra på jobbet idag. Om jag hade helt förlitat mig på hur bokningar ser ut hade jag trott jag skulle haft en lugn dag på jobbet men som vanligt fick jag en massa dropins. Jag hade två tjejer som hade bokat varsin tid och de hade två kompisar med sig. Så alla fyra följde med in och två skulle piercas men de gick därifrån med varsin piercing allihop. 4 kunder på 20 minuter varvid vi vanligtvis bokar de med 10 minuter var – det skulle enl. vår kalender ta mig 40 minuter. Men nej, oftast går det undan och det uppskattas inte bara av mig utan även mina kunder. Det underlättar ju när kunderna är trevliga och man kommer lätt överens, som dessa 4 tjejer.

Efter jobb mellanlandade jag hemma hos Lotta enligt planerat. Sömmerskan kom dit med den första mallen av klänningen som ska provas och nålas och sen sys in. Det var ganska mycket som skulle sys in. Så hon nålade och man kunder nästan se Lotta visualisera och planera. Hon började prata om hår och fåll och läggas upp och in och ut och stövlar och allt vad det heter. Jag insåg ganska snabbt att jag är hjälplös utan Lotta. Hon håller i alla trådarna och hon har en sjuhelvetes koll. Tidigare idag ringde hon och berättade att hon ordnat en vigselförättare som åker ut och viger oss i skogen. Det var väl det som jag var mest orolig för, om vi skulle hitta nån men jo. Lotta ordnade det och var väldigt positiv efter sitt samtal med henne. Allt går enligt planerna, tror jag. Det är ju inte jag som håller i den biten, haha. Lotta informerade mig också, att vid vårt bröllop ska ingen få kasta ris på oss. Nejdu, för vet ni vad? Lotta hade en dröm. Hon drömde att alla barnen (och de med barnasinnet kvar) ska stå och blåsa såpbubblor när vi åker därifrån. Bubblor. kan ni tänka er det..? Vilken tanke, vilken ide.. där går jag hand i hand med min älskade, nyvigda mot solnedgången med bubblor omkring oss.. Helt perfekt. Haha. Fan vad jag älskar Lotta och hennes idéer och planer och drömmar!!

fs_400021504_43780_1250014936

Nej den ska ju absolut inte se ut såhär.
Detta är ett grovtyg, en grovmall, som ska mallas
och vara ett förarbete till “the real deal”.

fs_400021524_65833_1250014940 fs_400021805_71277_1250014984

Bak på ryggen kommer en snörning och armarna ska vara långa
och fästas på långfingret, sen ska det bli trumpetarmar ovanpå det.

Du gillar kanske också...

2 svar

 1. Linda Jacobsson skriver:

  Hej Kusin!!!
  Måste ju gratulerar till det kommande bröllopet.
  Såpbubblorna gillar jag, det hade dom på bröllopet jag var på för ett tag sedan. Tycker det är mycket trivsammare än ris…

  Önskar dig världens lycka…

 2. frida skriver:

  usch jag är usel på att kommentera här inne, fast jag läser dagligen! klänningsmodellen ser urhäftig ut…ska bli riktigt kul att se resultatet :)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

WP2FB Auto Publish Powered By : XYZScripts.com