FUCK! Jag missa mitt flyg!!

Fuck! Murphys Lag säger, om någonting kan skita sig, så gör det det. Murphys Lag kan jag aldrig fly i från och är han sparkar mig i röven gör han det tio gånger hårdare än normalt. Fuck fuck fuck. Jag missa flyget till Östersund. Jag missa flyget och min chef och min chefchef är besvikna på mig. No shit, jag är besviken på mig själv.

Emma och jag var ute och övningskörde. Det var mörkt, det regnade, jag höll på att fara ut i diket några gånger, och körde på en refug också. Emma tog över ratten för att vi skulle hinna till Sturup i tid och hamnade bakom nån jävla långtradaresak som körde i 50 och Emma kunde inte köra om. När hon kunde öste hon på som om livet hängde på det och jag blev mer och mer nervös om vi skull hinna. När vi närmade oss knäppte jag upp bältet, bad henne ta min väska, hoppade ur bilen innan den ens hunnit stanna,  sen sprang jag för allt vad livet är värt för att checka in. För sent. Flyget var stängt. Jag sprang mot informationen, det fanns ingen möjlighet att släppa på mig, motorn var igång.Vi fick ett nummer som Emma ringde upp och vi fick besked att jag inte kunde ta de andra flygen heller som var fullsatta. Det enda de kunde erbjuda var att vi bokade en enkel resa i morgon bitti. Som kostar 4000 kronor. Det har jag fan inte råd med. Inte ens lite. Emma skrev i bakgrunden att i så fall betalar hon, men det kan jag inte begära eller be om. Jag samlade allt mitt mod och försökte dämpa den brännande känslan i magen och ringde min chef. Det samtalet jag helst aldrig gör. Jag önskar att jag var mytoman och kunde dra till med nått riktigt jävligt som att jag sitter på sjukhus eller nått. Då hade det nog varit mer okay. Särskilt om det var sant.  Jag visste att han inte skulle bli glad. Och tro mig, det blev han inte heller. Jag förstår. Jag fick därefter ringa hans mamma. Det är ju hennes butik/studio jag ska till. Ärlighet varar längst säger de så vad mer kan jag göra än att vara uppriktig och ta smällen.. Och jag kunde höra hur besviken hon var. Jag har ju kunder som väntar på mig, kunder som bokat en månad i förväg. Jag förstår. Fuck.. vad har jag ställt till med. Det diskuterades natt tåget men längre än så kom jag inte, innan chefen ringde mig igen och sa att han bokar resan i morgon bitti. Den för 4000 kronor. Och det är inte mer än rätt att jag betalar hälften, tyckte han. Jag förstår, jag håller med. Jag klantade till det ordentligt och egentligen borde jag betala hela biljetten men då kan jag nog inte betala min hyra denna månaden. Så det går inte. Så jag får betala hälften. 2000 kronor. Swoosh. Bye bye julklappar. Seeyalater. Emma fick enormt dåligt samvete. Först erbjöd hon att betala resan dit men det går jag inte med på. Sen sa hon att hon betalar dessa 2000. Det går jag inte heller med på. Det är inte hennes ansvar. Vi fick köra hem igen och jag.. jag började lipa redan på flygplatsen och grät halva resan hem i bilen. Jag visste inte vad jag skulle säga. Jag är fylld av dåligt samvete och en enorm besvikelse på mig själv. Hur korkad får man vara.. Emma stannade till vid en bankomat på vägen hem och tog ut pengar som hon räckte mig i bilen som jag totalvägrar att ta emot. Finns inte en chans. Detta är mitt sura äpple som jag måste tugga, inte hon. Men hon har ett hjärta av guld, min Emma och det betyder mycket för mig att hon erbjöd.

När jag kom hem ringde jag Cindy och grät som en liten unge. Hon är ju också min chef (i butiken) och hon lugnade mig och var ärlig och fin.

Fuck. Mitt flyg går 06:50 i morgon bitti och jag hinner till min första bokning men jag vet inte om jag klarar att se chefens mamma i ögonen i morgon..

Detta är så jävla typiskt. När nått händer i mitt liv så är det fan inga bagateller. Men iofs, det kunde varit värre. Jag kunde suttit på ett plan som krascha?

Du gillar kanske också...

22 svar

 1. sofie skriver:

  man är ju inte mer än människa… sånt där kan hända alla!
  jag tycker du ska se din chef i ögonen och tänka på att hon säkert också gjort nån tabbe någongång. det har iallafall jag också gjort.

 2. faster anka skriver:

  GUMMAN !
  SÅNT HÄR HÄNDER I LIVET ! INGEN MÄNNISKA ÄR FULLKOMLIG INTE ENS DIN CHEF !
  DU ÄR JU FANTASTISK SOM ÅKER SÅ LÅNGT ATT JOBBA .HÄR KOMMER EN SINNESROBÖN.
  ”GE MIG SINNESRO ATT ACCEPTERA DET JAG INTE KAN FÖRÄNDRA MOD ATT FÖRÄNDRA DET JAG KAN OCH FÖRSTÅND ATT SE SKILLNADEN”
  HA EN FORTSATT TID UPPE I ÖSTERSUND OCH VAR RÄDD OM DEJ.
  KRAM KRAM FASTER ANKA *love*

 3. faster anka skriver:

  VARFÖR SKJUTSAR INTE DIN CHEF DIG TILL FLYGPLATSEN???????

 4. Sarah (i Sandviken) skriver:

  Men snäckan…..!!! *tröstekramar* Upp med hakan…. *kjerlek*

 5. Suss skriver:

  *hart* *bara kramar och tröstar* *hart*

 6. ninna skriver:

  usch inget vidare, men som någon skrev, man är ju bara människa, tycker nog att den där långtradaresaken som körde så sakta skulle betalt din biljett på 4000kr för det var väl därför du kom försent??
  *Krama* *hart*

 7. Andie skriver:

  Fy fan vad surt! Men det är männskligt att göra en dunder tabbe!
  Och som sagt ärlighet varar längst så du kan nog se din chef och hans mamma i ögonen och uppriktigt visa hur ledsen du är för det som inträffat.
  Kram

 8. ametistlillan skriver:

  åhh vad tråkigt för dig, men jag håller med nån innan här, långtradarens fel, fast det hjälper inte nu.

  Alla råkar ut för nåt då och då och i det STORA hela är det en liten sak fast jag kan sätta mig in i hur du känner dig. Man känner sig urusel och liten som en lort.

  Men som sagt du är där i morgon i alla fall rak i ryggen och gör ditt jobb och dina kunder kommer att vara jätte nöjda att du är där och det är ju VERKLIGEN DEM du är DÄR för.

  Lycka till med jobbet i morgon.
  Jag finns med dig i tanken i morgonbitti när du kommer upp.
  Kramar ametistlillan.
  *blomma*

 9. Me skriver:

  ermm… Nu ska ni inte klaga på långtradarchaffisar. Han hade säkert en orsak till att han körde långsamt.

  *kramar*

 10. TuffLoysan skriver:

  Förstår om du är besviken. Förstår även om chefen/cheferna är besviken. Men det är mänskligt att göra misstag, det borde dom förstå. Nu i dessa tider så spelar det ingen roll om man är ute i god tid eller ej.. fordon som kör långsamt kan man inte göra nåt åt. Tex om det är halt så är det halt, inget att göra nåt åt.

 11. Bara jag skriver:

  Håller med resten. En mänskligfaktor som du inte kunde påverka. Fattar inte att du skall betala hälften det e ju ändå din chef som vill ha upp dig där.
  Då kan han börja köra dig till flyget. Det e hela tiden upp till dig att ta dig dit och hem. Fast det e DOM som vill att du åker upp där och jobbar.

  Allt kommer att ordna sig stumpan..
  Pussss *hart*

 12. Kicki skriver:

  Jag håller med Faster Anka. Jag tycker du är FANTASTISK som reser så långt för att arbeta. Vilken annan ensamstående mamma skulle orka det? Jag tycker de borde ha lite mer överseende och förståelse, det var ju inte precis så att du struntade i att komma i tid till flygplatsen. Ibland händer saker som gör att man kommer försent och det klart att det varit smidigare om du missat bussen till Malmö men det är ju olyckligt att du missar flyget till Östersund. Men det är ju ändå dom som valt att de vill att DU kommer DIT *trosta* och arbetar.

 13. *trosta* Fy fan vad irriterande!!! Det är ju så jävla typiskt att en sån sak ska ske när man absolut inte har råd med varken pengar eller arbetsmässigt att sumpa ett plan!! *trosta*
  Åh så synd att det vart så, men måste säga att du har en otroligt fin vän som t.o.m erbjuder sig betala för hälften av resan och tar ut pengar åt dig!! *kjerlek* Det är kärlek.
  Beklagar att du mådde så dåligt och hoppas att du inte fick höra nått skit när du väl kom fram. Lycka till. *blomma* *hej*

 14. Glory skriver:

  Tycker inte att det var ditt fel. Långtradaren sinkade er ju… Hoppas du inte mår alltför kasst *trosta*

  Kramar

 15. Therese Anerland skriver:

  Fy fan va surt *bash*
  Men det kan ju inte du göra något åt. *trosta*
  Tycker inte att dom ska skylla på dig utan du flyger ju upp dit för att dom vill det.
  Snällt av emma att vilja hjälpa dig. *love*

 16. Thina skriver:

  Oj vilken otur! Men du va modig som ringde och sa sanningen! Jag hade säckert ljugit ihop nåt,,,och sen inte vågat åka upp…
  Hoppas resan gick bra sen och du kom iväg!
  Snäll vänn du har som erbjöd sig att sponsra! Det är inte alls som skulle!

  Ha det bra i norr!

 17. Säger som flera ovanstående talare.. det är sådant som händer.
  Visst är det skitjobbiga pengar och skammen måste kännas total. Men let’s face it… It’s an honest misstake. Shit happens!

  *kramar*

 18. Mona skriver:

  *skäller på de som ens tänker tanken på att skylla på en långtradare* Hur fan e ni funtande? Väx upp och inse vad Sverige vore utan alla dessa. Försök ni själva köra fort med upp till 60 ton, dessutom som Maddis själv skrev så regnade det = sämre sikt. Men kanske ni alla jävla gnällkärringar tycker det är bättre att lastbilarna kör som dårar så ni kan komma fram i tid? Ni borde skämmas.

 19. Hanna/Jasas skriver:

  Äsch, nu är det gjort och imorgon är du på väg, igen! Förstår ju din(a) chef(ers) reaktion(er) men vad fan, det kan hända vem som helst! Se det som att du är eftertraktad ist vetja! Så att det skriker om det!!!! Se så.. KRAM

 20. Chaufför skriver:

  Tråkit att missa saker …

  Men som du sa så var du själv på väg att köra i diket vid ett flertaltillfällen . Är det då så förbannat konstigt att långtradaren tog det förskitigt ? Om du missar flyget för att ni har fått ta ner farten ett par mil så har ni åkt hemifrån alldeles för sent . Vi chaufförer får stå ut med allsköns skit från privatbilister som inte ens har en aning om vad vare sig trafikregler eller trafikvett är för något . Tacka fan för att man blir sur . Om ni är ute i för dålig tid kan ni för fan skylla på nåt annat än bilar som kör långsammare än ni vill , åk tidigare istället …

  *alien* Arg chaufför *alien*

 21. e v e skriver:

  Det som hände var något du inte kunde påverka eller förutse (typ Force majeure). Man kan ju aldrig helgardera sej, som att åka och sitta på en flygplats eller tågstation 10 timmar innan man ska iväg, ifall det skulle vara köer på vägen, någon olycka, flera inställda tåg/bussar eller annat.

  Och egentligen ska man inte känna ångest och/eller oro för något som ligger utanför ens kontroll. Lättare sagt än gjort, jag vet! :)
  Men egentligen!

  Ha det bra!

 22. Bara jag skriver:

  Tittar in… virrar på huvudet och går igen *whap*

Har du nån tanke? En åsikt? Lämna en kommentar så blir jag glad!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

WP2FB Auto Publish Powered By : XYZScripts.com