Fuck Pepparkakspussel

PepparkakshusIgår hade jag planerat att jag och barnen skulle bygga det där pepparkakshuset som vi fick av Madde (åter igen, tack fina). Vi begav oss till ICA (som för övrigt belönat mig med 200:- värdecheckar för att jag är en bra kund. Jag sa ju det! ICA lönar sig!!) för att köpa florsocker & en färdig rosa kristyr. Vi hade sällskap med ett av barnen från Laaiti’s avdelning och hans mamma, som jag känner sedan år tillbaka men egentligen aldrig umgåtts med. Undrar varför, hon är förbannat trevlig.

När vi kom hem och skulle sätta igång märkte jag när jag öppnade paketet att det där var inget färdigt pepparkakshus – det var ett pussel. Ett tvåmiljoners pussel. Positiva mammamaddi tyckte att det där var väl ingen match för lite kristyr. Så jag la pepparkakspusslet och limmade ihop det med den vita kristyren och la det för att låta det torka. När vi sen gick ut i köket för att sätta ihop pusslet till ett hus föll allt isär igen. Phini blev lite besviken när han såg att det inte höll och blev förbannad när han såg mig ta en tugga av taket. ”Vaddå! Det GÅR INTE, vi kan likaväl käka upp det” sa jag med käften full av pepparkakstak. Phini hade sett fram emot att måla med kristyr och sätta dit nonstop så jag tänkte att det kan vi i alla fall göra. Vi dekorerade huset lite halvhjärtat och barnen fick trycka dit nonstop och de nöjde sig med det – och nöjde sig med att käka upp allt någon timme efter middagen.

Igår kväll satt jag och barnen och mös i soffan och det var ljuvligt. Vi hade släckt ner lampor och tänt levande ljus – vi hade fluffiga fjäderkuddar och fleecefiltar i soffan och barnen hade varsin mugg med rooiboos. Vi såg ’Ensam Hemma’ förra veckan och igår kväll var det tvåan som visades. Phini uppskattade filmen och det är sällan han blir bänkad framför tv. Han skrattade och jag trivdes med sällskapet av mina kidz. De är nog fan mina bästa vänner. De somnade i soffan bägge två och jag bar in dem i deras sängar med pussar och överflöd av kärlek. Kan man älska mer än såhär?

Barnen & jag
Ursäkta kvalitén på bilden.
Jag tog den med mobilen, i mörkret, igår kväll när vi mös i soffan.

Du gillar kanske också...

13 svar

 1. Ninna skriver:

  haha ja pepparkakshus är nog lite överskattat, men likaväl så envisas jag med mig själv att faktist lägga ner tid och energi på ett varje jul. Men det godaste är ju faktisk taket med alla goda dekorationerna ;-)

 2. Sara skriver:

  Jag kör med karlssons klister, men folk säger att jag måste sluta med det nu när jag har barn. haha

 3. malin skriver:

  När kommer den hemliga bloggen bli uppdaterad egentligen??? Jag kollar den nästan varje dag. Men inget :(

 4. Ankan skriver:

  pepparkakshus måste sättas ihop med socker som är smält på spisen men var försiktig det bränns o ha en bra dag o kväll

 5. Ankan skriver:

  o vad glad jag blev jag kunde skriva på din webbsida. Love från GammelAnkan till er 3

 6. Petra skriver:

  Vilken fin liten familj ni är.. :-)

 7. Kattis skriver:

  Det här har ingenting med dagens blogginlägg att göra, men jag känner ändå att jag måste få det sagt.. Jag är så imponerad av dig!
  Av ditt sätt att skriva, av ditt sätt att leva (det jag fått se genom bloggen, that is), att du gått ner 74 kg i vikt..

  Fram tills idag har jag bara kommit in på din blogg av ”misstag”, och blivit lika glad varje gång.. Nu lägger jag in dig i favoriter.

 8. Tale skriver:

  Next time you might want to try melted icing sugar, not icing, to hold it together. Works everytime here.

 9. MaddeMad skriver:

  D e sååå tråkigt att d inte var helt! Jävla Ica! Jag hade en bild på hur ni som familj fixade ert pepparkakshus OCH hur stolta pågarna blev.. men men life´s a…. Hoppas d smakade iaf! Förresten kom förbi imorgon o hämta julgranen! Kram

 10. Jessica skriver:

  Ska med göra pepparkakshus för första gången i mitt liv till helgen. Får se hur de går :S

 11. GirlGoesMom skriver:

  Man skall ju limma med smält socker !!! Doooooh! :D

 12. Malin skriver:

  Hahaha därför som jag redan förra året köpte en träpepparkakshus på panduro!!!!

 13. Anna skriver:

  Shit va mysigt ni har det då.. :)

Har du nån tanke? En åsikt? Lämna en kommentar så blir jag glad!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

WP2FB Auto Publish Powered By : XYZScripts.com