Fuck the greens, I’m going plastic!

Idag händer det grejor, kan ni tro!

För Laaiti blir det spännande och roligt på dagis då alla stjärnorna (5-års gruppen) åker till Kockums och åker skridskor! Nina smsade mig och påminde mig igår efter att hennes man lämnat av Laaiti efter att de hade haft honom efter dagis. Laaiti följer ganska ofta med sin kompis Nora hem och det är kul att även lillskiten kan ha egna kompisar och han tycker det är SÅ mysigt att få vara där.
Jag packade Laaiti’s ryggsäck och han var en förväntansfull liten kille! Så skoj!!

Idag ska jag hämta hem min “nya” tvättmaskin. Den andra la ju av helt och det var nog dags att byta den ändå, jag har ju haft den sedan mitt första äktenskap för lite över 10 år sedan. Det är ett under att den knackat sålänge. Så jag fick erbjudande att köpa en tvättmaskin av en vän som skulle byta ut sin. Den är inte ny men förmodligen nyare än den jag har nu men framförallt – den tvättar.

Min mamma har varit gudasänd. När min maskin gick sönder kom hon hit och hämtade vår tvätt och tvättade den hemma hos sig. Sen kom hon hit och tömde hela tvättkorgen och bokade en tid i tvättstugan där hon tvättade undan ALL min tvätt – så jag fick se BOTTEN av tvättkorgen…! Det har jag inte gjort på vad som känns som år och jag har nu hittat kläder som jag hade glömt vi hade, haha!
Är det bara jag som lyckas dra på mig så enormt mycket tvätt trots att jag tvättar nästan dagligen?
3 ungar OCH mig själv, det blir en jävla massa tvätt. För barnen kan ju inte hålla kläder rena speciellt länge.. det ska klättras i träd och lekas i sandlåda och i detta vädret är det lera med. Och bebisen spiller, spottar och kräker. Så ja, därför blir det mycket tvätt.

Hur ofta tvättar ni och hur många är ni i er familj?

Helt generellt, när jag tänker efter, så är det en jävla massa hushållsarbete och en tung börda att dra själv. Det är flera mål om dagen som ska lagas, i synnerhet till en bebis. Det är disk några gånger om dagen (jag har ingen diskmaskin). Det är tvätt någon/några gånger om dagen. Det är undanplock, dammsugning, moppa golv, damma, inhandling och när allt det är klart så börjar man om igen. Nånstans i det tumultet ska man trösta ledsen bebis och underhålla de större barnen så att de inte förgås av tristess. Det tar liksom aldrig slut. Inte konstigt att mina växter dör av uttorkning för jag orkar fan inte vattna dem. Fuck the greens! Jag ska köpa PLAST!

Du gillar kanske också...

13 svar

 1. Tamagal skriver:

  Höö nej det är fan inte lätt att vara flerbarnsmamma…
  Jag hinner knappt en tredjedel av det jag hann med ett barn, nu när jag har bebis oxå.

  Att jämföra med när man bara hade sig själv att se efter är helt omöjligt! :hypnotized:

 2. Louise (Lollo) skriver:

  Vi är två vuxna och en 4-månaders bebis, jag tvättar väl varannan dag i snitt.. Ibland var tredje.. Lite beroende på :)
  Men ca varannan dag.. Tur att jag har tvättmaskin i lägenheten! Hade INTE pallat springa ner för 3 trappor med bebis o tvätt :)
  Ja, men Mamma Anki är snällasr i världen ju! <3

 3. Chatrine skriver:

  När vi bodde i huset,
  så blev det 2-3 maskiner om dagen..
  Sen beror det även på hur många vi är i hushållet,
  och hur torkmöjligheterna ser ut..
  I somras var vi 8st i familjen,
  och fint väder ute,
  så då tvättades det minst 4 maskiner per dag..
  Nu är vi 6st i hushållet (under 2 veckors tid, sen blir vi 5st igen),
  i lägenhet,
  med tvättstugan i ett annat hus,
  så då blir det ca 3 tvätttider i veckan..
  När vi väl har vatten..
  För vi har varit utan vatten i över en vecka nu,
  pga att hyresvärden inte betalat vattenräkningen..
  Så här kan vi snacka tvättberg just nu.. =(

 4. Emma skriver:

  Tja… Varannan, var tredje dag kanske. Kanske två gånger i veckan i genomsnitt. Det är jag, husse och kotten och om husse inte lägger sina kläder i tvättkorgen så blir det heller inte tvättat…

  … Men så har vi alla tre vansinnigt mycket kläder så det tar ett tag innan det blir akut. ;)

 5. Teres skriver:

  Eftersom jag bor i eget hus så har jag maskinen tillgänglig jämt & därför tvättar jag MINST en tvätt varje dag i veckorna! Men två barn & mig själv så krävs det för att jag ska ha nått att ha på mig. Helgerna är tvättfria… Då vägrar jag sätta igång en maskin. Nu när jag läser så hinner jag oftast med 2 maskiner om dagen & då kan de vara så att det är slut på tvätten i källaren på fredagen. Tvättkorgen på markplan är då dock full, men den rör jag inte förrän veckan efter! :-)

 6. Ztina skriver:

  Med 2 vuxna, en 8 åring, en 6 månaders & en 12 åring (varannan helg) så tvättar vi ca 3 gånger i veckan, då 4 maskiner / gång.

 7. Jessica skriver:

  Två vuxna och en 10 månaders bebis. Diskar och städar dagligen. Skulle behöva tväta dagligen men det blir aldrig så tyvärr. Men när det blir av så blir det många maskiner på en gång. Eller ja, det blir 3 för sen har vi inte mera plats att hänga upp det på. Längesen jag såg bottnen på min tvätt tunna tyvärr

 8. ninna skriver:

  Jag kör minst en maskin tvätt om dagen för att slippa det enorma tvättberg som annars lätt blir. Jag är nog kanske lite ”tvättoman” om det finns något sådant ord ;)
  Men visst hade jag bott i lägenhet eller om jag inte haft tillgång till tvättmaskin i mitt hem så hade jag nog aldrig pallat tvätta varje dag. :-)

 9. Emelie skriver:

  Vi är 2 vuxna och tvättar typ en gång varannan månad haha… Det är alltid slut på underkläder och tvätthögen är över 1 meter hög och det väller ut på golvet. Men det ska bli ändring på det, för det är fan inte kul när det ser ut så! :P

 10. sandra.p skriver:

  jag tvättar några maskiner 2 till 4 på vardagarna…sen blir det väl 8 till 10 på helgen. vi e 2 vuxna o 3 barn…har nog aldrig sett botten på min tvättunna ;-)

 11. Martina skriver:

  2 vuxna och 2 barn (2år 5 månader och den andra 5 månader).
  Det skulle behöva tvättas 1 maskin om dagen…om man räknar in handdukar och sängkläder ibland..
  Istället blir det nån maskin då och då och så ett race då och då som orsakar översvämmning av kläder på tork överallt.

 12. Therese.A skriver:

  Vi är 2 vuxna och tvättar minst 2-3 maskiner varje helg.

 13. The usual old Me skriver:

  Plastväxter rockar! Men man ska vara noggrann och köpa riktigt fina så ser ingen att det är plast *s*

  Vi är 2,5 vuxna och en bebis på ett år och gubben tvättar minst två maskiner om dagen om man slår ut det =)

Lämna en kommentar!