Fullbokad vecka

Nu har jag gått och blivit förkyld med och det tycks inte alls om. Halsen gör ont, jag hostar. min näsa har numera två nya lägen – täppt eller rinnande. kaeli är också förkyld. Hosta och snorig näsa. Men feberfri nu i alla fall, tack och lov. Pojkarna är friska och Phini’s tå är bättre. Har jag berättat om Phini’s olycka?
Han sprang omkkring här hemma och sparkade stortån rakt in i en möbel och smällde upp sin tå. Blodet sprutade och nageln fick en spricka om pojken skrek och grät. Jag tvättade och plåstrade om och han använde två bandyklubbor som kryckor. Han fick stanna hemma från skolan igår eftersom han inte fick ner foten i sin stövel och vi hade ju en bakdag, han och jag. På kvällen passade morfar Phini, och mamma jag och Kaeli tog ner Laaiti till rådhuset där dagis alla femåringar lussade. Min unge var den som pillade näsan och lyfte upp sin tröja över huvudet. Såklart.

Inatt vaknade jag av att min dotter hostade. Jag gick upp och la en hand på henne där hon låg på rygg, för att tyst lugna henne med “mamma är här” och det brukar hjälpa. Jag tittade på henne i mörkret och ville se till att hon slutat hosta innan jag somna om igen och plötsligt ser jag hur hon kräker. Exorcisten, släng dig i väggen. Jag har ALDRIG sett en sådan kaskad kräkning och då har jag ju haft Phini med Polyrosstenos. Hon låg på rygg och kräkte i en HÖG stråle rakt upp i luften som landade sen på HELA henne och HELA sängen – PLADASK. Jag fick snabbt håvat upp henne och vänt henne till magläge i famnen så att hon inte kvävdes i kräk och sen in på toa och tvätta henne. Sen fick hon sova hos mig efter att lakan, madrass, täcke, filt, kudde var nerspytt. Stackars lilla unge.

I morgon är det dags för 6-månaders läkarbesök/kontroll för henne. Spännande. Vi ska briljera med allt hon lärt sig. På fredag ska hon få sin försenade 5-månaders vaccination och på fredag har jag telefontid med min läkare som ska ge mig alla mina provresultat och med största sannolikhet även recept.

Varenda dag denna veckan har jag haft något inbokat och jag längtar till helg redan.

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

En tanke om “Fullbokad vecka”

WP2FB Auto Publish Powered By : XYZScripts.com