Gjorde jag fel? (Oetiskt handlande)

Det händer, att jag får mail från kunder som jag har piercat. ibland får jag några rader i en gästbok på gemensamma communities eller så dimper det ner ett email ifrån dem. eftersom jag träffar så många människor på mitt jobb så kan jag faktiskt itne komma ihåg alla. Och det kombinerat med mitt dåliga minne – well, ja..

Vissa kunder kommer man dock ihåg. Antingen den där snygga trevliga killen som piercade eller den där utmärkande tjejen som kanske påminner om mig själv eller som man pratat med om någonting särskilt.

Så när jag igårkväll skulle gå igenom mina email blev jag inte förvånad att där fanns ett mail från en av mina kunder. Och av någon anledning visste jag nästan vem det var ifrån och mindes honom väl. Han hade googlat och surfat runt berättade han, och hamnade på missmaddis.blogg.se för att sedan till slut hamna här. Så ja, kanhända att han kommer läsa just det här – hej på dig!
Några mail senare och msn-adresser utbytta så satt vi en stund på msn. Mycket av det jag fick reda på om honom var det lite toogoodtobetrue-känsla om. Vi har en del gemensamt och ganska lika på olika sätt. Han verkar helt klart vara en kille jag kan ha mycket att prata om – vilket är alldeles för sällan påkommet.

När jag kom till jobbet idag pratade jag lite med Cindy och nämnde det. Hon minns också kunden i fråga (å andra sidan har hon mycket vassare minne än mig – som med nöd och näppe minns mammas namn). Och eftersom han hade bokat sin tid förra veckan så stod hans nummer kvar i bokningskalendern. Så där har vi frågan.. Vore det oetiskt att ta hans nummer och antingen ringa upp honom eller skicka sms..?
Äsch, who gives!
Jag skickade sms till honom och han svarade inte långt därefter. När jag hade fjantat mig färdigt och uppfört mig som en fjortis fick han ju naturligtvis reda på vem jag var men tack & lov så verkar han inte upprörd över att jag kontaktade honom. Det var en 50/50 situation – antingen skulle han tycka att jag är creepy eller så var det inte mycket med det. Eller så kommer smällen först nu efter han läser detta och får reda på hur jag egentligen fick tag på hans nummer om han inte redan listat ut det. Iiiih. Nåja, jag antar att det är en risk jag får ta.
Se hur modig jag är..!

Och det sägs ju det att man inte ska blanda arbete med nöje..? Aha.. Men han är ju så söt!

Du gillar kanske också...

16 svar

 1. Emma skriver:

  Kanske lite oetiskt… Men i krig och kärlek är allt tillåtet, eller hur var det? Och vem kan neka någon en riktig vän?

 2. Anna skriver:

  Jag tycker du gjorde rätt.. Det va ju ändå han som tog första steget och ”letade” reda på dig och skrev till dig. Nu tog du bara andra steget. Och om du kände att ni har lite gemensamt så känner ju säkert han också det och har säkert inget imot att du smsa honom… :) Lycka till i alla fall. *rock*

 3. Lotta skriver:

  Jag är icke rätt människa att kommentera om det e oetiskt eller inte.. Det kan jag ju lugnt säga.. *bash*

 4. Karin skriver:

  Nej såklart var det inte oetiskt eftersom han tog kontakt med dig först. Go for it! Dessutom får man visst blanda arbete och nöje… annars skulle jag inte vara gift…
  *tihi*

 5. MaddeMad skriver:

  Hrm ja d e nog inte så etiskt eftersom d e jobb men who gives?
  Han tog kontakt med dig först & då var det lite fritt fram i det hela.
  Va kul, hoppas d e en bra kille, han!
  Vi lär prata imorgon kan jag tänka mig.

  Och du… hur reagerade du när BBB killen kontaktade dig?
  Man ska ALLTID utgå ifrån sig själv?
  Puss puss

 6. Jenny skriver:

  Stunta i vad som ar ratt och fel hela tiden. Idagens It samhalle kan man fa nagons nummer hur latt som helst.
  Gu’ va kul med lite fjortis fasoner *yay* .
  Ha en trevlig helg *blomma*

 7. Sarah skriver:

  äh, i krig o kärlek är allt tillåtet så jag tycker du gjorde helt rätt. Ja, faktiskt, vågar man inget kan man aldrig vinna!

 8. Martina skriver:

  Haha!

  Tror att han kan förlåta att du stalka honom när du nu skrev att han var så söt :P

 9. Matilda skriver:

  Jag hade förmodligen gjort detsamma i din sits!
  speciellt om han var redigt söt ;)

  *rock*

 10. alma skriver:

  Go Maddis, go Maddis, go Maddis! *cheer*

 11. Tale skriver:

  Why on earth should that be wrong??
  If a guy had done the same no one would even blink.
  If you want to get in touch with someone there’s no good just sitting around hoping they will fall down in your head.

 12. Hanna skriver:

  Haha, rätt ju! Och jag menar, om han nu hade frågat vad du fått tag på hans nr hade du ju bara kunnat svarat : ”Jag googlade” ;)

 13. minas skriver:

  *blomma*

 14. Maria Malmgren skriver:

  hihi.. busing där..;)

 15. Therese Anerland skriver:

  Tycker att du gjorde helt rätt i att skicka sms. Hade gjort likadant om jag vore singel och han söt *tihi*

 16. Jessica skriver:

  Tja… Kanske. Men jag hade nog fan gjort likadant. I och med han letat upp dig och ni snackat och allt så ser jag inga problem med det

Har du nån tanke? En åsikt? Lämna en kommentar så blir jag glad!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

WP2FB Auto Publish Powered By : XYZScripts.com