GO GET THE WORM!

Igår gick det bra på jobbet. Jag jobbade med Cindy och humöret var å topp och min dagskasssa var godkänd. När jag kom hem hämtade jag upp Pernilla på vägen och vi satt i köket och mös ett tag innan hennes pojkvän kom hit.

Laaiti sov inget vidare. Han vaknade och gallskrek av att det kliade i rumpan. Here we go again. Mask. Jo, mina kära läsare som blev förbryllade av hela “avmaska-barn” grejen. Ibland behöver man avmaska barn och inte bara hundar och katter. Konstigt att vissa av er inte visste att även människor kan få mask..
Mask i magen är ganska vanligt bland dagis barn och låg och mellanstadie barn. Barn som leker i sandlådan och får skit under naglarna sen kanske de pillar sig i munnen.. Boom, mask. Förorenad mat kan också ge mask.
Man märker ingenting på dagtid men när barnet lagt sig på kvällen kommer maskdrottningen fram och simmar vägen mot analöppningen där hon lägger ägg. Mysigt va? Och det är DET som kliar i arslet på min unge. Och vad gör man mitt i natten när ingenting hjälper och pojken skriker som om jag håller på att ta livet av honom. Och sen kliar han sig i arslet och jag får nästan lite panik och får bilder i huvudet om hur de där maskarna från hans rumpa simmar en väg fram till mig. Det är NÄSTAN så att jag inte ens ville vara i närheten av honom. Jag höll honom i handen vid ett tillfälle och sprang sedan in på toa för att gnugga händerna. Ingenting hjälpte, han bara grät. Så jag strök på lite Xylocain lite utanpå och tänkte att det skulle bedöva och kyla ner (den ligger i kylen) men ungen skrek ännu mer. Jag slängde varenda plagg jag hade på mig i tvätten, gnuggade händerna ännu mer och gick och la mig med lillkillen. Sen lugnade allt sig. Sen började det igen. Så vi har inte sovit mycket inatt, jag och Laaiti. Han sov bredvid mig men jag kunde knappt få ro för jag föreställde mig hur masken simmade ut från hans rumpa och in i min och smittar mig. Och med det sagt har jag en sjuhelvetes tvätthög nu.

Medicin, here we come. Ni kanske minns sist när Laaiti skulle få denna tjockflytande röda goja att dricka och hur han spottade ut allt i en fors över hela köksgolvet och mattan (aom jag för övrigt kastat och ersatt med en ny matta)..

Idag jobbar jag till 20:00 sen är det kickoff på centrat jag jobbar på och min chef Cindy har bestämt att jag ska vara med. Nu börjar jag se fram emot det och tror nog det kan bli riktigt skoj. Så jag är hemma sent, barnen sover hos mormor och jag ska upp tidigt med Dizzy i morgon och handla inför lördag och resten av dagen i morgon går till att förbereda och städa.

So lets get going!

Du gillar kanske också...

10 svar

 1. Therese Anerland skriver:

  Stackars Laaiti.
  *trosta*

 2. Lorelai skriver:

  Alltså vad olika det är.. Det blir din andra tur med avmaskning.. och jag har inte haft en vända än.. *peppar peppar* Vilket är bra.. skulle freaka ut mig om/när det sker. Samma med lusgrejen.. och jag med dreads.. :S
  Hur som. *klappa Laaiti* :(

 3. alma skriver:

  Eeeuuhh!! Det kryper i kroppen på mig!! indeed – go get the worm ffs! and smack it gooood!! *whambam*

 4. Jessica skriver:

  Stackaren…. *trosta*

 5. Thina skriver:

  Stackarn! Jag hade dött om jag hade varit du! Jag har sån grym fobi för mask …hade nästan flyttat…nä men man har nog inte så mycke val….när det är ens barn!

  Hoppas det går bra att få i medicinen! Och att han slipper få det igen sen!’

 6. Linda skriver:

  Stackars Laaiti. Det är konstigt att folk inte har någon aning om det där med mask. Kanske därför det sägs vara fakta att 3/4 (har jag för mig om jag inte minns fel) av USAs befolkning har någon form av parasit i magen. Jävligt fräscht. Jag avmaskar mig själv varje gång jag avmaskar hunden, just för att hon är så pussglad. Mask är vanligare än vad folk tror, speciellt med folk som har djur och speciellt för barn. Dessutom kan ju även fläskkött som inte är tillräckligt välkokt/stekt framkalla mask.

  O_o

 7. Kicki skriver:

  ;) Jag köpte alltid tabletter och krossade, la i en sked fil.
  Nu ska jag skriva nåt skitäckligt när ett av mina barn var totalt hysteriskt fick jag leta och peta ut masken med en tops. *george* Vidrigt men jag hade nog gjort vad som helst för att få bort masken om det vore jag som hade den. Hon hade mask regelbundet i ett par år tillslut fick hon äta receptbelagd medicin varje månad, helt oförklarligt men det är precis som om vissa barn är mer benägna att få det. En kompis till mig satte en tejp eller plåsterbit över ”hålet” så inte masken kunde krypa till öppningen. *puke*
  Hoppas Laaiti blir av med det snabbt!

 8. faster anka skriver:

  Du får köpa maskmedel på apoteket jag undrar om ni inte ska ta alla då …även du…fråga där de kan sånt här. Säg till på dagis så städarna städar toan med varje dag.Det finns nog papper att köpa och lägga hemma om man måste gå på samma toa *ninja* Min mask e brun med vita prickar han heter Kurt och han hoppar när han hickar.I regnet kryper han till myran hon heter Rut och hon blir yr utav syran *lavlooo* En sång jag kan lära dig *tihi*

 9. Helena skriver:

  För att få lite ro på natten, innan man kommer åt att gå o köpa medicin (för den delen kan många ungar runt 3-4 år svälja tabletter utan problem, annars funkar Vanquin att tugga oxå) brukar jag ta en tops o ta bort masken, för hittills har det bara varit en per gång, ur rumpan. Fräscht, jag vet *puke* men klådan försvinner o du minskar risken för smitta.

  Mina kids får mask med jämna mellanrum o jag har ALLTID Vanquin hemma o med på resa osv. För bli av med de små inkräktarna vill man, SNABBT.

  Vi brukar inte behandla hela familjen, o har faktiskt inte alltid pallat byta lakan osv så som man bör. Har inte lett till att ngn annan smittats osv. Jag borde väl eg veta bättre då jag själv jobbar på apotek. *note*

  Hoppas masken försvinner fort iaf!

 10. M skriver:

  Jag förstår din noja, jag var precis likadan när min lilla hade det. Men det är ju dock äggen man blir smittad av, inte maskarna..

Har du nån tanke? En åsikt? Lämna en kommentar så blir jag glad!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

WP2FB Auto Publish Powered By : XYZScripts.com