ante omnis mea familia

Ögoninflammation och ev svinkoppor

537139_10150906938610550_613050549_12803219_702909679_n[1]Idag ringde fröken från dagis, hon tyckte jag skulle hämta Kaeli. Hon var inte sig lik alls – hon var väldigt trött och ville sova hela tiden, hennes öga såg inte bra ut och den där pricken på kinden var de lite oroliga för eftersom det går/gått svinkoppor på dagis. Så naturligtvis hämtade jag henne och det var väl en ynklig syn att skåda. Nej hon har verkligen inte varit sig själv. Ögat har runnit hela dagen (klar vätska) och var stundtals väldigt svullet och rött. Ögonvitan var också rött och det har kliat som satan på henne. Pricken har också blivit större sedan helgen och såg lite ut som en svinkopp just innan de “bryter ut”.

!cid_D8D12B3A-B618-4C77-BBC0-CD37A3DA001DSå jag ringde Vårdcentralen, BVC och Barnläkargruppen och det tog mig TIMMAR innan jag kom fram nånstans. En stund senare var vi på väg till vårdcentralen – det var de enda som svarade. Läkaren sa att det ser ju ut som att det är en ögoninflammation på gång. Fick salva. Pricken visste han inte vad det var, men vi skulle avvakta några dygn – det kan ju vara, som jag sa, svinkoppor. Blir det värre får vi återkomma.

Stackars ynkliga sjukling. Dagen idag har tillbringats med att försöka trösta en sjuk flicka som blir EXAKT likadan som jag när jag är sjuk – FÖRBANNAD. Hon har skrikit, gråtit, slagits och kastat saker i ansiktet på mig. Bortsett från när hon fattade mitt ansikte i sina små händer och gnydde ett sött litet “puuuuuuss!” och gav mig världens längsta puss mitt på munnen – med slemmigt snor rinnandes från näsan, runt munnen och ner över hakan och smack, mitt i käften på mig. Vedervärdigt eller mysigt eller motsträviga känslor? Mmm…

Lämna en kommentar!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.