ante omnis mea familia

Gosiga katter & sommarlovets slut!

Fortfarande ingen tillstymmelse till kattmamma nånstans, jag har bett grannarna omkring ett hålla utkik, de med. Det hade varit bra att få in henne och se över henne lite.

Det går förvånansvärt bra med kattungarna. Jag var helt inställd på att det kunde ta ett tag innan de vant sig vid denna omgivningen, vid alla människor och våga sig fram. Vi tog det väldigt lugnt med dem och ökade både sällskap och utrymme successivt – en del av huset åt gången. Men det tog bara nån dag innan de kom fram själva och ville bli klappade och började spinna högljutt. När vi sen introducerade huset så var det med stor försiktighet som de utforskade omgivningen. Men de anpassar sig snabbt.

Den ena kattungen brukar komma när jag kallar (givetvis Pherox, den vilda & modiga) och har kommit och hälsat när jag kommit hem efter jag lämnat Meelo på förskolan. Himla mysigt!

De har sovit hos mig varje natt. De har liksom hittat sina platser där de vill sova. Pherox lägger sig alltid vid min huvudkudde, mellan kudden och sänggaveln och helst med huvudet under en annan kudde – de gillar bägge att gömma sig. Zedo brukar lägga sig bredvid mig, på min V-kudde, bredvid mitt huvud. Så fort man rör vid de det allra minsta så börjar de spinna högt som fan och trampa med tassarna. Så jag får tolka det som att de inte har något emot att bo här när allt kommer omkring.

Jag var inställd på att det kunde ta ett tag att socialisera förvildade kattungar men det har gått så mycket bättre och fortare än vad jag trodde – även om jag som sagt tog det jäkligt försiktigt och lugnt i början och har mer eller mindre låtit allt gå i deras egen takt. Men jag skulle gissa på att det är lättare att socialisera kattungar än förvildade vuxna katter. Kattungarna hade ju aldrig haft kontakt med människor överhuvudtaget och hade inget att jämföra med. Men de förstod ganska snabbt att vi inte är ute efter att skada dem utan vill bara ta hand om. Men jag gissade aldrig att det bara skulle ta nån enstaka dag innan de kom själva och ville gosa.

Jag var nu hunnit ordna det mesta som behövs till kattungarna. De är avmaskade och försäkrade och jag har köpt en stor kattlåda och matskålar och jag har köpt en transportbur. Jag har sytt en bädd men de verkar hellre vilja sova hos mig. Jag/vi ska bygga en klätterställning /klösträd så fort jag har bestämt hur jag vill ha den och vi var införskaffat det som behövs. Jag tänker återbruk. Vi har ju så mycket udda grejor som bara ligger som man likväl kan använda. Sen är det dags för veterinären och vaccinering men de får nog vänta nån vecka till. Tror inte jag har glömt nått? Påminn mig i så fall!

Nu är sommarlovet slut!

Thank you Jesus!

Phini började 2:an på gymnasiet, Laaiti började 9:an! Vad fan hände där?! Jag hann inte med!

Kaeli började mellanstadiet i åk 4 och lille Keeron har ju börjat 0:an! Nu är det bara Meelo kvar som ska bli skolbarn även om det dröjer 3 år till.

Bilder finns på Instagram. Skanna QR för att komma dit!

Lämna en kommentar!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.