Gravid

I morse när jag satt med min morgoncigg ringde min telefon. En väldigt god vän som jag har känt i många år ringde. Vi träffas väldigt sällan, det rör sig om några gånger per år men jag vet var jag har henne och vice versa. Det är en kravlös vänskap och just den typ av förhållande som jag föredrar. Tilläggas bör att hon är just exakt lika värdelös på att hålla kontakt och höra av sig som jag är.
Hon vet att jag är uppe tidigt om morgnarna och ringde faktiskt ganska lägligt till min första kopp kaffe ute på min kalla balkong. Efter en liten stunds pratande..
Hon: Du, vet du vad?
Jag: Vaddå, att du är gravid.
Hon: Ja! Hur fan visste du det?
Jag skrattade: Känner inte du mig ännu? Jag bara vet sådana saker.
Hon och hennes pojkvän har inte berättat något för vänner förrän nu efter att de passerat den magiska vecka 12 då risken för missfall minskar avsevärt. Men jag visste det redan. Ibland får man sådana starka ”magkänslor” – intuition, kalla det var du vill, som om någonting är så självklart. Sådana får jag ofta om många saker. Oftast är det inte min plats att berätta för dem – det är upp till dem om de är beredda att berätta för mig.

Jag kan vara ganska långsökt. Det sägs att skillnaden mellan människor och apor är att människor tänker i flera led. Jag tänker i miljontals led. Exempel?
Jag piercade min läpp igår. Det gjorde ont. Som fan. Jag är rädd för nålar och tycker att allt gör ont. Jag är känslig. Men när jag väl har gett mig fan på något så gör jag det. Jag låter ingenting stå ivägen och särskilt inte mig själv och mina rädslor. Jag är överlägsen min egen rädsla. Jag hade redan en off-centre piercing i läppen som ni vet men har länge pratat om att antingen sätta tillbaka den centrerade eller en medusa. Medusan har Cindy och hon tillät mig inte göra en likadan. Så jag hade inte mycket till val?
Planen var att jag skulle ta ut min off-centre. Men igår kväll började min hjärna leka lekar. Alla mina små hjärnceller började sparka fotbollar av tankar sinsemellan varandra. ”Om jag låter min offcentre vara kvar.. och den i mitten.. sen sätter jag en till off-centre på andra sidan. Snakebite och en centre.  Det blir för mycket runt läppen. Då är man inte pussvänlig. Om man inte är pussvänlig så attraherar man kanske inte män. Attraherar man inte män är chansen till sex minimerad. Om den chansen är minimerad blir man inte oönskat gravid. Blir jag inte gravid har jag inget att oroa mig för. Då har jag ändrat det som är förutsagt om mig. Antingen det eller sterilisera mig”

Jag tror att vi vissa saker är förutbestämda men att det är upp till oss huruvida vi vill ta den väg som är för oss bestämda. Om man inte känner till vad som ligger framför oss kan vi inte förändra det. På gott & ont. Om man däremot vet att antingen det ena än det andra kommer hända så kan man förändra det. Låt oss säga att det står, i min livsbok, att jag ska bli gravid detta året. Om jag inte vet om det, kommer jag förmodligen inte vara lika aktsam. So what om jag missar mitt piller en dag?
Men om jag däremot vet om det och inte önskar en graviditet – då kan jag sterilisera mig och därmed ändra min egen livsväg. Val. Freedom of choice.

Och med det sagt kan ni säkert klura ut vad som spåtts om mig. För ett tag sedan blev en nära vän till mig spådd och jag kom på tapeten och en del sades om mig. Det mesta som sades har faktiskt infriats. En del är än att komma och när jag lagt mina kort med andra intentioner kom samma sak upp igen och det vill jag undvika.Tydligen ska jag bli gravid i år. Min största fråga är: VEM FAN ÄR PAPPAN!? Nej tack. Jag bannlyser sex i mitt liv nu. Ingen sex detta året!!  Freedom of choice.

Dagens missmaddis-fråga

Tror DU på ödet?
Om ja, tror du att vi kan förändra det själva?

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

10 tankar om “Gravid”

WP2FB Auto Publish Powered By : XYZScripts.com