Gruppinfomöte utan lyncmob, diskmaskinens icke-inkoppling och mina kommande gaddar.

Nu ska vi se.. veckan som gått. Well, ni känner till mitt besök hos kirurgen i början på veckan då det bestämdes att jag ska bli opererad. På torsdagen var jag  på ett obligatoriska gruppinfo-mötet. Jag var ju lite rädd att jag skulle bli lynchad av de som var uppenbart feta, men så blev det inte. Två sköterskor ropade upp “de som ska till doktor "blah blah” och de som ska till doktor “blah blah”. Och alla tjockisar samlades i en halvcirkel så jag (fördomsfull som även jag kan vara) utgick ifrån att det var bypass patienter. Så jag stack in huvudet i en öppning mellan två personer (jag var inte bara minst till bredden utan även till längden. Jag nådde ungefär upp till de andras bröstkorg) och mjäkade ur mig ett “.. eh, ursäkta, jag vet inte vem jag ska till? Jag vet inte vad doktorn heter?” och sköterskan kände ju igen mig sedan någon dag tidigare och sa att jag var på rätt ställe. Sen lotsades vi nerför trapporna och igenom en gång i källaren och hystes in i ett kallt rum där det var förberett med overhead och en läkare med en pekpinne. Han var SÅ mycket mer ödmjuk än vad jag vill minnas att dr. Hedenbro var 1999, som faktiskt var oförskämd då. Men denna läkaren var ödmjuk och inte det minsta nedlåtande. Eller – så är det jag som inte “tar åt mig” längre?Jag vet inte. Kanske lite av både.
Man fick lov att avbryta och ställa frågor under tidens gång och sånt ät jag skitbra på. Så min arm vevade då och då. När han poängterade att ALLA absolut MÅSTE gå en pulverdiet innan operation, antingen Nutrilett eller Modifast och MÅSTE gå ner i vikt var jag ju tvungen att fråga. Han sa att det bestäms individuellt hur mycket var och en ska gå ner. Så jag vevade med armen och frågade “Jo jag undrar, jag som ska göra en omoperation, hur mycket måste jag gå ner?”. Läkaren tittade på mig och svarade direkt “Ingenting. Som jag kan se, ingenting alls”. Då fick jag svar på den frågan. Det undrade jag redan när jag läste i broschyren. De pratade om hur mycket man kommer att kunna äta efter operationen, vilka mediciner man måste ta resten av livet (kalk, vitaminer, järn etc) och jag frågade om man kan ta tabletter efter en sådan operation. Ja, det kan man svarade läkaren. Jag undrade hur stora (efter min VBG kan jag max få i mig en minipilla, allt annat måste krossas) och läkaren sa att man kan ta vilka tabletter som helst. Ändå MÅSTE maten finfördelas och mosas i munnen, men man kan ta tabletter? Jag är nog ganska dum för jag förstår inte det?
Det var några andra i gruppen som också skulle göra omoperationer. De var också ganska stora. Den ena utav dem, en man, sa att han kan bara äta sånt som är onyttigt, choklad exempelvis, utan att kräka upp det. Och det känner jag väl igen (det är i stort sett det enda jag kan behålla, snacks..) men jag undrar varför inte jag också gått upp i vikt igen?
Läkaren nämnde lite grann om omoperationer och påpekade även han, de väldigt stora riskerna. En förstagångsoperation tar cirka en timme. En omoperation kan ta tre timmar eller längre, beroendes på hur mycket sammanväxter där finns. Nästan uteslutande alla omoperationer görs med öppen kirurgi, dvs att de snittar upp patienten som en kalkon på thanksgiving, från bröstbenet och ner till naveln. Fan. Jag som har så fint ärr nu sedan jag gjorde min bukplastik.
Men allt som allt gick mötet bra. Jag är ju ganska väl påläst, jag har frågat andra som gjort operationen och fått alla tänkbara scenario om “livet efteråt” och jag har googlat och läst på både hemsidor och forum. Läkaren i måndags sa att där var en väntetid på 6-9 månader. Läkaren i torsdags sa 3-6 månader. Men det kanske bara är förstagångsoperationer? Det återstår att se när en tid dimper ner i brevlådan.

 

Förutom det, har jag ju såklart jobbat. Och min diskmaskin är fortfarande inte fucking inkopplad, varvid jag skrev ett surt bitterfittemail till min hyresvärd igår. Ska bli intressant att se om och vad de svarar på det. Nä – jag svor inte i mailet. Men de ska nog ha klart för sig att jag är inte nöjd. Jag är inte nöjd med att betala 1300:- för en tjänst som de lovade mig skulle ta en, MAX två veckor, och nu har det gått snart en månad och diskmaskinen fortsätter att samla damm i köket. För 1300 jävla kronor kan de fan erbjuda bättre service. Det är då inte MITT problem att de nyligen bytt entreprenörer, och det ska väl för fan inte drabba kunder när en VVS-snubbe går och blir sjuk – man tar väl in en ersättare, som alla andra jävla företag. Man löser det – för kunden. Tänker jag helt jävla galet eller är jag bara jävligt serviceminded? Bah. Jag spyr.

Kaeli är sjuk, förresten. Hon fick feber igår och det var väl lite lustigt det där. Jag sa till Malin på jobb i veckan att jag hade på känn att Kaeli var på väg att bli sjuk och vipps, så blev hon sjuk. Hon fick feber igår och ikväll låg den på 39.7 grader och fick nattas klockan 19, övertrött, gnällig och mammig. Stackars lillfisen. Hoppas hon piggnar till och är feberfri hela dagen i morgon så hon kan gå till dagis på måndag, annars får hon vara hos mormor och morfar på måndag så jag kan jobba.

Idag jobbade jag i Malmö. Det hade kommit paket till oss och jag gick igenom ordern och sen steriliserade jag verktyg och smycken och har organiserat lite på jobb men även hunnit snacka med Nis om mina planer och projekt för tatueringar. Oi, vad jag har planer.. Ni ska få se. Det ska bli någon text och det ska bli några porträtt.
Min högra arm är min barndom/bakgrund. Det är döskallar på halva armen, “hear no evil, see no evil, speka no evil” – döskallar på underarmen, och “trasdockan”. Den armen är svart och grå och ska symbolisera min barndom. Den ska flätas samman innan den är klar. Min vänstra arm ska vara tvärtom. Mycket färg, porträtt på barnen och deras namn, en makros, blommor och annat gott (jag har inte planerat den i detalj) och den ska spegla min framtid, med mycket lycka och kärlek. Sen blir det text från nyckelben till nyckelben (och jag kom på att jag faktiskt är jävligt sjukt benig där så jag kommer nog dö lite).

 

Kan ni gissa vilken text jag ska tatuera in?!

 

Vidare håller jag på att samla ihop foton på piercings jag har gjort. Jag har några enstaka på facebook men ju fler desto bättre. Om jag har piercat nån av er och ni har bild på det (har ni inte så får ni lov att ta) och maila till mig: maddis@onefloordown.se
One Floor Down har en grupp på Facebook man kan joina (Friends of One Floor Down). I did – so can you.
Då kan ni hålla koll på mig @work med!

Nu har jag lovat Laaiti datorn. De har helt fastnat på en sida (http://www.friv.com/) med massa spel. Det kan han roa sig med en stund. För jag ska fantamig äta chips med dipp!

 

Puss puss, era svin!

Du gillar kanske också...

9 svar

 1. Zanna skriver:

  Så bra att mötet gick bra!

  Hoppas du får svar från stphus snart! Jävligt dålig stil! Jag hade begärt tillbaka helften av pengarna! Man måste ju var hård mot dom för att dom ska förstå! Jag längtar tills vi kan köpa hus och flytta här ifrån! Men det lär dröja tyvärr!
  Dom typ hatar mig där nere för jag ringer dit och klagar direkt dom jag tycker något är fel! Så nämner jag mitt namn märker man på dom hur dom ändrar hela sitt tal sätt!
  Hoppas det löser sig snart och att du få diskmaskinen inkopplad snart

  Synd om lillan att hon är sjuk! Kanske samma som Amanda hade! Kanske hon som har smittat henne! Hon hade ju feber när jag hämta henne!
  Hoppas hon blir frisk snabbt! Krya på henne!
  :-*

 2. Sandra skriver:

  Bara en tanke; Kan de inte bara klippa av det där bandet runt magsäcken och skippa ny OP? För du är ju smal ? Och klipper dom bort det försvinner det väl, kräkningarna och så?

  Krya på Kaeli..!

  Och texten hm gissar på ”Ante omnis…” ?

 3. moosie skriver:

  Jag har två bilder; en på sonens piercing och en där du syns då du piercar honom. Intresserad av bägge kanske? =)

 4. Elin D skriver:

  Ser framemot dina kommande gaddningar. :)

 5. Tess skriver:

  Ja staffanstorpshus har aldrig varit kända för att jobba varken fort eller effektiv tyvärr :no:
  Hoppas du snart får din diskmaskin inkopplad så du kan få de minuterna till övers för annat.

  Beskedet när op blir kommer nog snart dimpa ner i brevlådan och det kommer att gå galant!
  :yes:

 6. Caroline skriver:

  Fan vad tråkigt med diskmaskinen… men det är nog tyvärr inte så troligt att du får igen några pengar. Mina erfarenheter av hyresbolag är att dom är ena gnidna jävlar :(

  Ante omnis mea familia… Det måste det ju vara ;)
  Så gött, jag har inte gaddat mig på länge (var ju lättare när jag jobbade i studion ;)) men har börjat på att planera nu igen. Det går i vågor det där, tycker jag. Fixa iordning gammal skit och göra en halshuggen geisha och h-huggen samurajgubbe kommer bli mina nästa :)

 7. larmareli skriver:

  Tror du kommer tatuera in Ante omnis mea familia såklart ;-)
  Håller tummarna för att ditt bitterfitta mejl funkar som det ska haha

 8. Anna skriver:

  Åhh det lilla rummet i källaren har jag också varit i ;)
  Och jag tyckte att läkaren som höll i det då var riktigt trevlig också. Sen läkaren som gjorde min Op var också super trevlig, jag gillade all personal i Landskrona. Hoppas att du snart får din op och att allt går bra..

 9. mimmi skriver:

  Ser fram emot att se dina nya tatueringar! Spännande! Jag gissar på att texten blir ”Ante omnis mea familia”!

Har du nån tanke? En åsikt? Lämna en kommentar så blir jag glad!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

WP2FB Auto Publish Powered By : XYZScripts.com