ante omnis mea familia

Hämta hem barn.

I morse ringde vice rektorn igen. Set känns som att hon ringde för att mer eller mindre säga samma sak igen. Hon hade pratat med den psykologen de har – hon som egentligen jobbar på socialen som jag förstått det. Hon tar tydligen inte enskilda samtal.
Annars kan de erbjud samtal med en socionom som egentligen jobbar med högstadieeleverna (poängterade hon) och då måste jag vara med.
Sen sa hon att annars är det BUP jag får vända mig till för att det är de som ställer diagnoser och ger behandling.
Jag sa att de gör en höna av en fjäder. Phini behöver vare sig diagnos eller behandling – han behöver bara nån att prata med regelbundet.
”Tack men ni har inget att erbjuda mig. Ni kan inte tillhandahålla den samtalskontakt jag ber om så jag ordnar detta själv”
Hon började med ”Nä men alltså..” Men jag avbröt henne och sa ”Nä! Jag fixar detta också själv. Tack så mycket, ha en bra dag” sen klickade jag.
Jag var så arg. Arg på skolan.

Sen ringde dagis. De ville att jag hämtar Kaeli. Hon hade diarré och det går nått på dagis. Många andra barn har blivit hemskickade. Så jag hämtade lillgrisen.

Och sen ringde såklart Laaiti’s fritids. Eftersom jag visste att ordinarie personal inte var där idag kunde jag nästan förvänta mig detta.
Det var alltså tumult och de ville att jag kom ner. Han satt på en bänk utanför skolan med en fröken när jag kom.
Han hade bråkat med kompisen N. Sen hade de rett ut det och allt var bra. När de sen skulle ut hade F hoppat på Laaiti och sparkat honom i ryggen sen bröt hela helvetet lös som jag förstått det. Jag vet inte riktigt vad som hände därefter och ingen kunde säga mig det heller. Fröken visste inte att Laaiti blivit sparkad i ryggen för det hade de inte sett. ”Nä, och sen har vi ju en bra syndabock här!” sa jag.
Innan jag tog min son och gick så undrade jag om de skulle be F’s mamma att hämta honom eller om det bara är Laaiti. De skulle ringa, sa de.

N’s mamma ringde mig. Våra söner har gått ihop sen dagis. Hon verkar ha förståelse för Laaiti, jag har berättat om hans utredning osv.
Men Laaiti har i alla fall ärvt den egenskapen av mig att alltid stå för vad man gjort. Han berättade själv att han hade slagit N. N’s mamma blev ditringd för att hämta N som var ledsen för att han blivit slagen. Jag förstår inte, de hade ju rett ut det? När N’s mamma kom och hämtade honom satt han och åt mellis och va glad.
Känns ganska mysko.. Hon fick avbryta sin arbetsdag för att hämta en glad son? Personalen var nog aningen förhastade..

Dagens kalabalik som blev kaos.

Lämna en kommentar!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

3 tankar om “Hämta hem barn.”

%d bloggare gillar detta: