ante omnis mea familia

Han fick en stjärna, jag fick en robot.

Det ligger regn i luften. Jag känner det på doften. Det är en alldeles unik doft. Fuktig och familjär. Klockan är snart elva på kvällen, en timme innan midnatt men ändå ganska ljust ute i den varmsvala sommarkvällen utan stjärnor på himlen. Jag hör något skrikande, av något djur. Jag gissar på en fågel men jag kan ha fel. Det låter som om den ropar förtvivlat efter någon. Ljudet skär lite.

Den första stjärnan jag brukar se på himlen om.kvöklarna är.den snett upp mot höger från min balkong. Min man och jag sitter här på kvällarna tillsammans och tittar på himlen. Vi pratar om planeter, stjärnor och stjärntecken. Jag vet att sånt intresserar honom.

Så när han sen fyllde år juni ”köpte” jag en stjärna åt honom. Ja jag vet ju att man inte kan köpa en stjärna. Ingen människa kan ju äga en stjärna. Det förstår jag också. Men jag ska ha registrerat en stjärna i hans namn, som ska vara registrerat i någon global stjärnkarta. Den evige romantikern. Vi är bägge födda i kräftans tecken och med det är vi lika familjeorienterade och romantiska. Lika klängiga och kärleksfulla och lika passionerade. Fast jag måste erkänna att mitt humör är betydligt mer omväxlande.

Så vad är då inte mer perfekt än att jag köpte en stjärna vid vårt stjärntecken? Registrerat hans namn, i dato 1986 då han föddes och som jag gav namnet ”Magnus och Maddis” med en tillkommande kärleksfull text om hur vi lever vårt liv här nu och i nästa liv ses vi där – på vår stjärna. Ja jag vet, värsta klyscha. Men Magnus kan uppskatta sånt faktiskt. Han kan uppskatta just tanken bakom och känslan bakom.

För några år sen köpte jag en annan abstrakt present. Jag köpte en bit mark i Skottland, om 30cm² och med det en tillhörande titel som Lord. Ja, den är legit. Han är markägare på riktigt och han är Lord på riktigt. Hur awesome är inte det? Ännu en sån abstrakt gåva som han uppskattar än idag.

Ja man kan tycka jag ger konstiga gåvor haha. Men jag ger gärna gåvor med lite eftertanke. Det handlar inte om pengarna för mig. Det handlar om tanken bakom. Känslan bakom. Att ge en gåva där man tänkt till och vet att mottagaren kommer blir glad. Något man vet att de kan uppskatta.

Nu är klockan snart 3 på natten (02:40) och jag fortsätter skriva. Såhär ser det oftast ut när jag bloggar nuförtiden tiden. Jag skriver lite, gör nått annat, skriver lite, gör nått annat. Så för det bli när man har sina sex barn hemma och de prioriteras.

I alla fall. Födelsedagar och gåvor. Jag hade ju som jag nämnt, ingen lust att fira min födelsedag detta året. Kändes väldigt blasé av nån anledning. Men jag antar att Magnus – min älskade make, tyckte annorlunda. Jag berättar allt för min man. Så jag hade givetvis berättat för honom hur jag kände – att det känns som en uppgift för familjen att fira mig och ge presenter och man får saker för sakens skull och det ville jag inte. Men på min födelsedag åkte han iväg med några av barnen och handlade. Inte alls övertydligt haha.

När de kom hem så kom först Laaiti och räckte över en bukett med rosor som var tvåfärgade och han hade en kärleksfull förklaring till varför han hade valt dem.

Sen kilade Magnus upp på ovanvåningen, slog in mina presenter och bar ner de så jag kunde öppna dem. Haha! Inte alls som en överraskning. Han var väldigt känslosam där ett tag. Vet inte varför men han ville verkligen fira min födelsedag och ge mig fina presenter och ville ge mig mer än allt. Oj vad jag hade tur att jag fick denna mannen..

Han hade hintat om att han hoppades att dessa presenter ska underlätta för mig. Så den första presentrn jag öppnade var en köksassistent! Har velat ha en sån hur länge som helst! Faktum är att Magnus köpte en sådan åt mig för flera år sen som.gicm sönder nästan direkt (fabrikation?) Men hade inte kvar kvittot. Så fan också. Men nu fick jag en ny!! Så himla fin och den kommer bli så väl använd! Och underlätta? Enormt!

Andra paketet jag öppnade var en varmluftsfritös. Fritera pommes & nuggets – nyttigare, utan olja och smakar i stort sett samma men man slipper allt jobb med att diska bort olja. Awesome!!

Sen tredje presenten, bortsett från godiset och pepsin och blommorna som jag också fick av honom/barnen var jag inte det minsta beredd på. Jag har länge önskat mig och nu äntligen fick jag det – en ROBOTDAMMSUGARE!!!

JAAA!! You heard me!! Med moppfunktion!! Det är helt otroligt och jag är så lycklig!! Den har jobbat nästan varje dag här. Man fyller en liten tank undertill och sätter på den medkommande microfiberduken, trycker på ”Clean” sen städar den. Över golvlister, på mattor i varje rum. Man kan dessutom ställa in en timer så den börjar städa samma tid enligt schema. Och när den är färdig (eller jag trycker på fjärrkontrollen!!) så kör den själv till sin laddningstation och sätter sig själv på laddning. Fattar ni hur blown-away jag är? Få dammsugat varje dag utan att slita ner mig själv? Utan att förlora tid? Ta en kopp kaffe och få det städat samtidigt.

Är jag tacksam? ENORMT!!! Magnus vet verkligen hur man köper presenter. Han lyckas alltid köpa sånt jag önskar men som jag säger att han inte ska köpa eftersom jag ofta vill ha svindyra saker. Som ex den laptop jag önskade mig, iPad, mobiltelefoner och allt annat som han alltid köper till mig trots jag säger till honom att han inte behöver! Men han vill tydligen skämma bort mig. Hans mantra lyder ”happy wife – happy life”. Undrar om jag ska nämna att jag är lycklig med honom även utan gåvor? Eller ska jag låta honom hållas? Haha jag är så enormt tacksam för min make Magnus. Han är inte alls en sådan snål smålänning man kan tro – tvärtom. Haha! Han är enormt generös och omtänksam och han lyssnar verkligen på vad man säger.

03.09- Jag borde sova. Magnus ligger vid mina fötter och spelar tv-spel. Han vill somna med mig, så han väntar på att jag ska skriva klart. Börjar bli dags nu. Det märks att det är sommarlov – alla rutiner är som bortblåsta. Barnen somnar senare, sover längre och då kan vi också sova lite längre.

Men nu ska jag sova!

Godnatt!

Lämna en kommentar!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

5 tankar om “Han fick en stjärna, jag fick en robot.”

%d bloggare gillar detta: