Han frågade om jag pmsar? 

Idag är det verkligen en stor varning på mig. Magnus ringde för att han saknade mig (han gör det flera gånger om dagen) och jag var bara arg och sur och han fick ta hela smällen. Han frågade om det var veckan innan mens. Haha. Ja, jag har en jävla ons. Blir värre för varje år faktsikt. Efter varje barn jag fått och varje år jag fyller så blir både mens och tiden däremellan katastrof. Mitt humör, alltså. Jag är inte typen som blir ledsen så lätt men förbannad däremot. Och stressad. Jag stressar om allt, konstant. Och när jag är stressad så blir jag arg. 

Denna veckan hade/har jag två olika väldigt viktiga möten rörande barn på enormt dåliga tider. Och det är stressande att få ihop det i schemat. Jag ska fixa all julmat och alla julklappar innan julafton, har inte köpt en enda. Och jag har två barn hemma, hämtar Kaeli ganska tidigt och de slutar ju imorgon för jullov så framöver har jag 5 barn hemma. Jag tänker inte dra med mig 3-5 barn och julhandla. Hur gör man det, hur köper man julklappar till barnen som är med? Så mina alternativ är att handla på kvällar när Magnus är hemma eller på lördag. Jag överväger att köra till Ullared på lördag men Magnus känner sig inte trygg med att jag ska köra själv av olika anledningar. Ja jag är sent ute av olika anledningar. 

Detta året är första julen jag firar utan mina föräldrar vad jag kan minnas. Jag ser faktiskt fram emot det (det gör säkert de också, i synnerhet min pappa som aldrig vill fira hos oss ändå utan alltid är sur över nått varje julafton).  Vi ska försöka skapa egna traditioner nu. Vårt eget julbord, bestämma själva när och vad vi vill göra. Jag ska göra julskinka för första gången och istället för att sådär mysigt ringa till den äldre generationen så får jag googla. Kokar man först eller tillagar man allt i ugnen, vilket rekommenderas? – och hur länge griljeras den? Frågor som Google får besvara.

Så istället för mina föräldrar så kommer Lizette hit på julafton. Hon firar en dag med sin pappa & syskon, en dag med sin mamma & syskon och självaste julafton får vi. Lizette är motsatsen till min pappa och den energitjuv han är – man blir så glad av hennes sällskap så det längtar vi efter. Hela afton ska vara vara mys hos oss.  Inga tider att passa förutom Kalle. Vi äter när vi vill, lyssnar på julmusik, öppna klappar när vi vill. På så vis kanske vi kommer på hur vi vill fira julafton hos oss. 

Men fram tills dess – julafton på söndag, så är jag en pmsfitta. För att jag känner mig stressad och har för mycket att fixa. 

Du gillar kanske också...

28 svar

 1. Veronica skriver:

  Låter som en mysig julafton. ? gillar att Magnus frågade om det var veckan innan mens, hade jag fått den frågan hade jag flippat min skit haha.
  0  0  0  0
 2. Cim von Wowern skriver:

  Det är jätteskönt med egen julafton! Bara göra som man vill. Vi mest myser, äter & tar det lugnt. Inga måsten. Barnen brukar få julklapparna innan lunch. Wink Så är dom sysselsatta resten av dagen! Nu vet jag iofs inte hur julen blir i år, om jag föder eller ej.. men ändå!
  0  0
 3. Ellen skriver:

  Julskinka på bästa sätt som få gör den (testa!) In i ugnen på 130 grader i ca 1.5 timma per kilo. Dvs baka den. Sen griljerar du som vanligt efter. Ha dock en plåt under gallret med bakplåtspapper så slipper du skura ugnen efter. Ingen folie runt när man bakar skinka på detta vis. Den blir saftig och god ? Njut av julen. Kram

 4. Emma skriver:

  Detta är 2 gången vi firar jul själv och detta året firar vi bara med 1/3 barn.
  Börjar väl med att vakna till en liten julklapp sen blir de frukost och sen en klapp till. Sen e de dax för Kalle. Sen mat och efter maten så får han öppna resten av sina julklappar Smile sen sitter man bara å myser resten av kvällen. Vi har hyrt stuga mitt i ingenstans så ska bli extra mysigt Smile
  0  0
 5. theoneandeonly skriver:

  Mysigt med egen jul och egna traditioner. Dock inte mysigt med stress å pms besvär.

 6. Emma skriver:

  Kan jag hjälpa dig med något?
  Jag finns på WA om jag kan hjälpa till.

 7. Nina Österlund skriver:

  Jag har också konstaterat, efter lite onödigt lång tid, att mina humörsvängningar kulminerar veckan före mens. Har verkligen blivit mycket värre med åren. Efter lite övertalning av läkare så provar jag nu att äta medicin för att lindra pms, i praktiken antidepressivt. Man tar det två veckor före mens och sen gör man uppehåll två veckor. Har bara testat några månader, men denna cykeln har jag inte varit lika labil och knappt exploderat alls ?. Måste dock testa några månader till för att se om det funkar varje månad.
  0  0
 8. Sarah skriver:

  Kör till gekås lillejul, hört att det är mindre folk då så do it!! Vi är inte klara med våra klappar här i heller, och ngn julmat blir det nog inte, men vi firar också själva och gör lite som vi själva vill.

 9. Vi skall fira på olika ställen , förmiddag plus fram till Kalle skall vi till svärföräldrarna , sen efter Kalle åker vi till min bror och firar resten av julafton där tillsammans med min familj ❤️

 10. Vallie skriver:

  Egna traditioner låter mysigt. Vi firar alltid med familjen, men vår tradition är att iaf koka skinka och grönkål själv den 23:e.

  För övrigt, skolläkaren upplyste mig när jag var 13 och gick dit med hemsk mensvärk och humörsvängningar att så fort jag fått barn skulle det vara ett minne blott. Tycker snarare att många fått jobbigare mens efter barnen än att det magiskt försvann.
  0  0  0  0
 11. Emma skriver:

  Köp färdigkokt julskinka, finns ingenting smidigare. Jag brukar griljera skiten i ungefär 30-45 minuter.
  0  0
 12. Charlotte skriver:

  Ingen aning tyvärr hur man kokar(?) skinka – brukar köpa färdigkokt och griljer (pensla med ägg och häll på ströbröd, stick ev ner nejlikor och sen in i ugnen, står nog grader på förpackningen)….

  Härligt att skapa egna minnen och traditioner – tror ni kommer få bästa julen någonsin!

 13. Pernilla skriver:

  Passa på att andas och njut lite med! Det är du värd! Tips: lämna man och ungar till att baka peppisar/ pynta städa fixa så tar du lördagen till att handla julklappar!

 14. Dessie skriver:

  Färdigkokt är grejen! Till och med jag klarade av att griljera skinka förra året så då kan alla det ?

Lämna en kommentar!