ante omnis mea familia

Handlingsförlamad inför mig själv

Det var nog fan det jävligaste jag varit med om. Ni vet förmodligen redan att jag använder mig av wordpress för att blogga. Och när jag först började, skaffade jag online hjälp för att få det installerat på min egen domän som jag hade köpt för att jag fattade inte riktig hur man gör – det blev för mycket för mitt egentliga korkskruvade huvud. Så jag lämnade mina uppgifter på den sajten där de erbjöd grais installation av wordpress och vipps så var det installerat och klart. De första gångerna jag skulle uppgradera wordpress så strulade jag till det och allt försvann. Jag visste inte vad jag höll på med faktiskt. Så jag fick be den där gratishjälpen igen och innan jag var klar med allt hade jag nog fått dem att installera wordpress 3 eller 4 gånger och jag tror nog de har blockat min mail nu, haha. Sen dess har jag lärt mig vara försiktigare och inte pilla med filer och mappar som jag inte direkt VET vad det är. Det är löjligt vad en liten punkt på fel ställe kan ställa till det..
Så när en tokig liten tjej på msn bad om min hjälp ville jag först säga nej, att jag inte kan, men samtidigt hade jag på känn att jag egentligen vet mer än henne, som knappt visste vad wordpress var. Så vi började sent igårkväll. Hon anförtrodde mig alla hennes detaljer om inloggning, koder, lösenord osv och inom kort hade jag faktiskt lyckats få upp hennes egen wordpressblogg på hennes domän. Sen kraschade den och jag fick rensa databaserna på myphpadmin och börja om med installationen. När klockan var halv två i natt satt jag kvar och Laaiti vaknade och jag såg det som ett tecken att det var dags att lägga sig. För att fortsätta i morse.. Efter jag lämnat pojkarna började jag uppgradera min egen wordpress och strulade till det rejält för hela min blogg försvann. Det var nära ögat. Jag vet inte hur jag lyckades få rätt på det igen men jag tackar min lyckliga stjärna – för vad gör jag utan min blogg? Efter att min blogg var på säker mark började jag om med t0klitens blogg och fick upp den, fixade ett tema och trixade lite innan jag lämnade över det till henne med några enkla råd på vägen. Hur i helvete lyckades jag installera det till henne men inte till mig själv? Antar att det är grundprincipen i mitt liv – jag har lättare för att fixa saker åt andra men när det kommer till mig själv är jag helt handlingsförlamad. Faktum är, att jag har ett dilemma. Om någon av er är duktig på wordpress kan ni få äran att hälpa mig med varför i helvete lightbox inte fungerar på min blogg.

Idag ska vi baka lussekatter igen. Tror jag. Får se om jag orkar. Efter att jag köpt saffran och ingredienser till ugnspannkakan vi ska ha till middag idag, kikade jag in på parfymerian för att köpa ny foundation och biträdet frågade om det inte var jag som frågat efter musken. Mycket riktigt. För hon hade tagit hem den åt mig varvid jag nästan kände mig tvungen att köpa den. Men bara nästan. Den är ju faktiskt slut här hemma och jag är glad att jag kunnat hitta ett ställe närmre än Burlöv Center att köpa den på.
– Jag känner igen dig, sa hon, och kommer ihåg att du frågade efter den.
– Mmm. Folk brukar komma ihåg mig. Det är inte alla som har en tatuering i pannan, svarade jag.
– Jasså.. nej men den såg jag inte ens, sa biträdet.
Eller hur?

Lämna en kommentar!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

8 tankar om “Handlingsförlamad inför mig själv”