ante omnis mea familia

Hej, jag heter Maddis och jag ska droga mitt barn.

Puh. Vilken dag.
Först körde jag & Laaiti till läkarbesöket på BUP. Vi fick snabbt tid för att de insåg & ansåg att det är akut. Vanligtvis brukar föräldrar gå en utbildning först innan medicinering, tre kvällar á 3h.
Men de bestämde att göra ett undantag i vårt fall och sätta in medicin först.
Jag är redan ganska insatt i denna världen. Jag har googlat och sökt info i 3 års tid, intervjuat vuxna ADHD, både med och utan medicin, pratat med vänner med barn med diagnoser, hört mig för om alla erfarenheter, för och nackdelar och biverkningar och doseringar. Jag har till och med läst FASS långt innan vi fick diagnos. Så till läkarens fördel kunde vi diskutera de olika preparaten.
Hon tyckte det var lite klurigt att hitta rätt i och med just hans specifika kombination och låga kroppsvikt på 26kg. Efter en del diskussion kom vi fram till att vi ska prova Concerta 18mg.
Man vet ju aldrig hur det går med medicinerna – oavsett vilken. Det är alltid individuellt.
Medicinen var dyr (ca 500kr för 30 tabs). Ännu en utgift som inte var med i min månadsbudget. De sista två, tre månaderna har varit ekonomisk kaos för mig. Men jag ska överleva detta också.
Imorgon ska han få sin första tablett. Håll tummarna.

Efter att jag lämnat Laaiti var det möte på resurscentrum – som fortfarande inte riktigt vet hur de ska hjälpa mig eftersom det inte är några direkta brister i mitt föräldraskap. Alltså det där med rutiner, konsekvens etc. Men vi får höras av efter allt stabiliserats med mediciner etc.

Sen fick Leo en promenad innan vi hämtade Phini. Och jag följde med min kusin Lizette att besiktiga hennes nya lägenhet som hon hoppades få flytta in i idag men det sket sig.
Hon ville ha med mig eftersom jag har truten med mig. Jag är inte rädd att säga ifrån. Och det gjorde jag – allt för att hålla Lizettes rygg fri i framtiden, den dagen hon lämnar lägenheten.
Städningen var INTE godkänd (fy fan!), hål i väggar, trasiga kvartsstavar, saker de inte plockat bort (klädhängare, takfläkt etc), ommålat – med färgklick på både tak & golv och förfärligt utfört. Så jag påpekade allt jag såg för att inte Lizette ska få det sen. Tidigare hyresgäst som vi pratade med innan vi gick in nämnde att han hade själv målat om hallen men det behövde vi inte nämna. Men det gjorde jag ändå för det såg för JÄVLIGT ut. Sen skiter jag fullständigt i vad han nu kan tycka om mig.

Seriöst människor. Ska man göra nått så gör det fukkin ordentligt, annars skit i det.. Och ta ANSVAR för det du fukkar up.

Nu är det fredag.
Kaeli är hos mormor och morfar – så SKÖNT!
Imorgon är vi bortbjudna på middag hos mannen-som-ändå-älskar-mig.
Spännande! Mitt enda krav var att Leo skulle få smaka!

Nu sa mina händer F_U.
Sluta skriv.

Tjohej, sukkers!

55.64602913.202803

Lämna en kommentar!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

4 tankar om “Hej, jag heter Maddis och jag ska droga mitt barn.”