ante omnis mea familia

Hemnet och mäklare, lån och räntor 

Så, vart står vi nu och vad händer? Vi letar nytt boende. Det känns så akut plötsligt, efter allt som hänt med grannar. Även om det är trist att det händer på detta sättet så får vi se det som den sporren vi behövde att ta itu med detta. Så på gott och ont, detta. 

Vi har kontaktat olika banker, jämfört lånelöften och bolån och räntor. Vi har kollat olika hus, varit på en visning och har några inbokade. Det är mycket som ska klaffa och det går inte i en handvändning. Men flytta kommer vi göra. 

Vi har såklart våra kriterier. Vi kan/vill inte ta vadsomhelst. Viktigast av allt är att vi kan pendla till Staffanstorp. Helst ser vi att barnen kan gå  kvar i skola, i alla fall Nena med växelvist boende. Magnus älskar sitt jobb och har världens bästa chefer så där ska han stanna. Ingen är mer lojal än Magnus. Så det är prio ett – inte för långt borta.  Det ska funka för alla. 

Vi är en stor familj. Vi behöver 5- 6 sovrum. Ett till Magnus & mig, ett till Phini, ett till Laaiti, ett till Nena och ett till Kaeli (flickorna KAN dela/dela av rum). Och de små pojkarna får dela. 

En del renovering gör oss inget. Särskillt inte Magnus – han kan sånt och han tycker dessutom om det. Ett nytt kök, nytt badrum, ny panna, målning, byggas ut osv. Jag vill helst flytta in i nyrenoverat och klart men vi får se vart vi landar. 

Ytterligare prio bortsett pendling är det där med grannar. Dvs, helst inga. Inga alls. Vi ser ett hus, ute på landet – dit du kommer från en grusväg som bara leder till bort hus. Omgärdat av träd. Massa träd. En skog. En avstyckad gård kanske med några hektar mark. Idealiskt för oss. 

 Jag sticker inte under stol med att vi föredrar så billigt som möjligt. Men vår budget överstiger inte 2 miljoner. 

Så det letar vi efter. Den senaste veckan har vi inte gjort nått annat än fastighetsförmedling, mäklare, banker, Hemnet. Vi har vänner (facebookvänner mest) som också hjälper till att leta, skickar länkar och bollar tips och idéer och det är så mysigt!  Vi var på en visning i måndags. Ett hus med massa att fixa men när vi väl var där så infann sig inte den rätta känslan. Det enda vi tog med oss hem var en jävla massa fästingar. 2 på mig, 3 på Keeron, Kaeli hade nån som kröp på henne. Har jag sagt att jag hatar fästingar? Usch. 

Dela gärna med er av era erfarenheter, ge tips och bolla med oss.  

Lämna en kommentar!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

6 tankar om “Hemnet och mäklare, lån och räntor ”

%d bloggare gillar detta: