ante omnis mea familia

Hipp Hipp Hurrah, LAAITI 4 ÅR!

Nu är min yngste son firad!    Hipp hipp hurrah    Laaiti fyllde 4 år igår!

Han fyllde år igår och detta var nog den stressigaste födelsedagen sen jag fick barn. Herre jisses. När man ska planera och organisera allt, handla, dekorera, förbereda. Jag inser att det ÄR lättare att  bara hyra skattkammarön eller ett annat lekland, även om det kostar mer. Då behöver man bara bry sig om inbjudningar, ta sig dit och betala. Men med detta kalaset vi hade igår, krävdes det så mycket mer. Jag har jobbat hela veckan och hade bara en dag ledig som gick åt at handla hem saker til kalset. Inte alla grejer men det mesta. På fredagskväll handlade jag hem det sista, gick hem och hämtade nyckeln, bar ner allt till lokalen, dukade, blåste upp ballonger osv. Min mamma och barnen var med i lokalen och hjälpte till lite.
foto (17) (Medium) På lördagen gjorde vi oss iordning och jag lämnade barnen till mormor så att jag kunde få fixat det sista. Så jag gick till lokalen, satte upp banderoller och gjorde Laaitis spindelmannentårta och sen kom Dizzy lite tidigare med en hjälpande hand. Hon började sätta snöre åp ballonger och v hjälptes åt med alla korvarna. Sen kom mina barn och kort därefter kom alla gästerna. Alla barn som var inbjudna kom inte. Tack & lov för det kan jag tycka, då hade jag haft fullt upp med 22 barn. 1 barn blev sjuk i sista minuten och ett barn dök aldrig upp trots att de tackat ja tll inbjudan. Allt som allt var där 10 barn inklusive mina två. Ett av barnen var syster till en pojke som var bjuden som också vile komma som vi naturligtvis bjöd in. Så det blev inte så många barn, men de som var där hade i alla fall kul! Det underlättade att där var så många vuxna med. Omkring 12 vuxna till dessa 10 barnen och 6 av oss vuxna var förälder till nån av kidzen, haha.

foto (24) (Medium) Barnen sattes ner, fick äta korv & bröd och sen komn glassen fram. Jag öppnade paketet med de 45 glassarna och tappade hakan. Vad i helvete…?! Snacka om att jag kände mig snuvad när jag såg dessa 3 cm’s glassarna. Hahahaha. “Okay alla barn, nu ska ni få en glass.. eller två. Eller tre…” Och det var ju löjlgt vad små de var. Men barnen verkade inte bry síg. Jag plockade fram kakor och tårtan med och serverade barnen först. Jag hade ju köpt glass för att jag vet av erfarenhet att barn oftast inte vil ha tårta, så tårtan var nog mer tänk till de vuxna. Men naturligtvis erbjöd jag barnen och tro fan de flesta ville ha hahaha. Men tårtan räckte och blev över ändå. Och god var den, kan ni tro även om den var förbannat MÄKTIG.

foto (30) (Medium)Efter maten fick alla barn sitta i en cirkel på golvet och i tur & ordning fick  barnen en & en gå och hämta sin present till Laaiti, som legat fint på ett bord, och ge det till födelsedagsgrisen. Alla barnen var minst lika förväntasfulla som Laaiti och cirkeln blev mindre och mindre. Laaiti fick många roliga grejor och var supernöjd. Och jag är stolt över min unge som är så generös och inte den klassiska ungen som tjuter “det är MITT” utan faktiskt delar med sig. Phini och Laaiti har lekt foto (56) (Medium)tillsammans med alla lillens nya grejor sedan dess  och det har inte varit nått tjafs en enda gång om att det är Laaitis. Efter presentutdelningen fick alla barnen varsin mask och det var frilek en stund. Super-Hero lek. Emma var igång och busade med barnen och lekte med dem och hamnade på golvet. Jag sprang omkring om en yrpanna och hade för många tankar för att kunna bearbeta och Madde ordnade till fiskedammen och sen fick alla barnen fiska varsin godispåse och det var en dålig kvalité på dessa påsarna för en & en gick de i sönder i botten och godis föll på golvet. Haha, tur där fanns andra påsar men åter igen, det var ingen katastrof och så länge barnen hade godis var de glada.. De fick varsin ballong och sen kom barntjafs.. “Laaitis mamma! VARFÖR har han TVÅ masker och JAG bara EN?!” Haha. I-landsproblem.

Dizzy hade stått i bakgrunden och diskat undan, plockat undan och min mamma hade också plockat undan. Madde hade plockat fram en mopp och städade golven och jag märkte inte ens att mina vänner jobbade för mig, för jag var så stressad och fokuserad på allt annat. Och med all hjälp jag fick under kalaset, så gick det  så jävla bra. Det jobbigaste var förberedelserna som tar tio gånger låbgre tid än själva kalaset. 13-15 var kalset och det gick på ett kick. Conny, som också var på kalaset, hjälpte oss hem med alla grejor och hjälpte pojkarna bygga ihop robotar och grejor och sen beställde jag pizza. Haha, orka laga mat?

En lyckad födelsedag och ett lyckat kalas. Hipp, hipp…. hurrah.

(Fler bilder kommer snart på bilddagboken)

Lämna en kommentar!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

3 tankar om “Hipp Hipp Hurrah, LAAITI 4 ÅR!”

%d bloggare gillar detta: