Historien upprepar sig med samma dilemma…

…nämligen – vad fan ska vi äta?

Veckans matsedel hos oss!

Kreativiteten sinar fan snabbt. Det finns för många jävla dagar på ett år att komma på nya maträtter. Jag pallar fan inte. På sistone har jag liksom tappat all motivation, inspiration och lust till och med. Har inte gjort matsedel på flera månader, men kände att jag behövde det för att ja, det underlättar ju vardagslivet. Förmodar att det är dags att ta sig i kragen.

Hur många av er gör egentligen matsedel? Vad äter ni denna veckan? Har ni också maträtter som liksom rullar på och dyker upp [alldeles] för ofta?

Kommentera mera!

För det vore förjävla schysst!

14 reaktioner på “Historien upprepar sig med samma dilemma…

 1. Försöker att skriva matsedel. När jag inte orkar tänka och famtasin är som bortblåst så gogglar på recept och huvudingrediens.
  T.ex så gör jag alltid något med kyckling minst 1 gg/v, då gogglar jag på kycklingrecept.

 2. Jag är själv så min situation är ju lite annorlunda… Men ja. Här blir det ofta böngryta i lite olika versioner. Helt ärligt – att stå och laga olika rätter varje dag hade jag aldrig orkat. Inte ens om jag hade familj tror jag. Såå trist! Jag hade kanske ansträngt mig lite mer om jag inte var själv… Men knappast varje dag! Jag gör 8 portioner av en rätt varje söndag. Äter 5 på jobbet och 3 hemma. Övriga dagar äter jag mackor, linschips eller sushi oftast ?

   1. Jag har ingen matlagare sådär. Jag brukar bara tänka ”nån böna, nån grönsak, nån sås”. Haha! Den här veckan är det blandade bönor, morötter och passerade tomater. Och så kryddor tills det smakar ok. Förra veckan var det kikärter, wokgrönsaker och milda mat. Haha. Nästa vecka har jag tänkt frångå böngryta och istället göra fish taco med fiskpinnar. Vet inte hur det funkar att ha i matlåda men…

 3. Vi gör matlista varje söndag inför kommande vecka. Vi veckohandlar för att få vardagen att gå ihop med jobb, skola och aktiviteter så för oss är det ett måste med en lista och ha allt hemma. Vi försöker variera oss men hamnar ändå på ungefär samma rätter ändå med viss variation. Vi brukar anpassa oss efte årstid så snart blir det lite mer grytor.
  Vi är fem personer där en är selektiv med maten så måste vi ha mat hemma så hon kan äta oavsett (hon har selektiv ätovilja så hon kan inte bara äta de som serveras).

  Denna veckan blir det kålpudding, hemmagjord fiskgratäng, ugnsstekt falukorv med potatis, spaghetti & köttfärssås och hemmagjorda hamburgare.

 4. Taco, kött m pommes o kall sås, korv m bröd, spagetti o köttfärssås, panerad snitsel m ris o beasås och en dag med hämtemat. Sen är det pappa vecka och jag äter då rester i bästa fall annars Yoggi, mackor eller något annat lätt. Lagar inte mat till bara mig…. så kul är det inte ?

 5. Nachosgratäng, Pasta Carbonara, Pannkakor, Fläskfilé med potatis och sås, Club Sandwich!
  Jag gör veckomatsedlar som jag spar i en låda – när jag inte orkar så drar jag bara en och så kör vi den…har gjort så i typ 2år så det ligger väl ca 100 lappar i lådan nu?

 6. Vi gör en del thaimat – det är lätt att värma upp i veckorna när alla ska träna. Eller någon pasta med kycklingröra till, det går också smidigt att värma upp eller pasta och köttfärsås. Till helgen försöker vi äta annat, typ grillat eller ja köttbullar, potatis och sås. Sån mat som ingen av oss gillar att värma.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.