Hjälp mig med vampyrkalaset!

På tisdag fyller min lilla bebis år. Han blir 6 år. Helt otroligt, lilla skitunge. Han växer upp mitt framför mina ögon och jag hinner inte med. Han ska alltså bli sex år och det ska vi fira. På tisdagen får han present av mig på morgonen och jag firar honom lite då. Och kalas får bli lördagen därpå, den 5:e.
Jag frågade Phini vad han vill ha för kalas och han sa samma sak som han sagt i nån vecka. Han vill ha ett vampyrkalas. So be it. Jag får försöka lösa nått där. Jag kan inte minnas att det var så många (om några alls) temakalas när jag var liten, nu tycks det vara grejen. Phini var ju på ett rymdkalas för inte så länge sen, sen Rebeccas kalas, sen Andrées spökkalas nu i helgen. och Phini vill ha ett VAMPYR kalas. Okay då.

Så nu ska vi alla engagera oss och hjälpas åt. Jag vill gärna ha alla era idéer, tankar, åsikter och tips.
Lekar, mat, utklädnad, dekoration osv. Hjälp mig komma på!

Idag är det skyltsöndag och jag ska ner i byn med mina föräldrar och kika lite. Mamma sa att de hade ponny ridning i fjol och jag tror att det är det som lockar mina söner lite. Senare ikväll bjuder mina föräldrar på middag – pappas stekt sill med sötsur sås, och det kan ALDRIG vara fel. Satan vad gott…!!

Du gillar kanske också...

9 svar

 1. MittLivSomJag (Emma) skriver:

  Det finns ju massor av kul att göra för vampyrkalas! :)
  Röd karamellfärg i allt! = Blod + Röd dekorationsgelé på alla bakverk :)
  Borde finnas massa saker på utförsäljning från alla helgons på maskeradbutiker såsom spindelnät osv. Kors är ju lätta att fixa ur scrapbooking-papp och sätta upp lite här och lite där.
  Kanske det går att vika små kistor och ha som godispåsar? Panduro brukar ha bra mallar för att vika dekorationsboxar, finns säkert någon som liknar kistor, om man sätter ett kors på dem.

  Svart, svart, svart är ju givet.. typ svarta pappdukar på borden. Åter igen… borde finnas en del att få tag på billigt efter AH-helgen ;)

  Vad roligt med temakalas!

 2. MittLivSomJag (Emma) skriver:

  och fladdermöss går ju oxå att klippa ut ur papp och hänga överallt i taket!

 3. ankan skriver:

  *alien* Måla gästerna som vampyrer en del kan du läsa på goggle du som e så duktig på att baka gör en vampyrtårta köp färdig botten och röd karamellfärg i grädden. svart godis men kolla så ingen är ägg,lactos,gluten,rödallergisk.Det går jättebra med lactosgädde den är lika god som vanlig grädde. Den färdiga botten är förståss gjord av ägg. Annars gör våfflor och svart o röd grädde.Låt fantasin scena. lekar det ska jag kolla upp i mina dagisböcker återkommer ha en vampakul dag. Svarta goa kramar från Anne Ankvampyren. *cheer* *tihi*

 4. ankan skriver:

  nu har ankan funderat lite…Hitta en riktig fladdermusfilm som berättar om fladdermössen och hur de lever och bor.Finns säkert på barnavd på Malmös bibliotek.
  Då ger du dem fakta och lärdom så blir föräldrarna glada.Läs på wikipedia där blir man klok som en bok………… *clap*
  Gör en fladdermusvägg av ett gammalt lakan du e ju bra på att rita gör en stor fladdermus på den.Gärna i en dörröppning med en stor ficklampa bakom be Mr FladdermusDanne hjälpa till med det. Lägg i självlysande sak ev.fladdermusreflex och godis som passar ihop ät det gärna när ni tittar på filmen syskon blir bara ledsna när man kommer hem med godispåsen.ska finnas billiga i leksaksaffärer.Köp halloweensak det är nog rea på dem nu ! Ha en bra vampyrdag *grrr* Sätt på musik magiskt om du hittar medan ni fikar fladdermustårta eller fladdermusglass.

 5. Bara jag skriver:

  Håller fast vid min ide.. Hyr in Spike haha..:) Den bästa vampyren som finns! *wow*

 6. Malin skriver:

  I Malmö finns en affär som heter Party Land bara några min från stationen titta in där vet jag =)

 7. Diana skriver:

  Slängde iväg ett mail med bilder på tårtor!

 8. MittLivSomJag (Emma) skriver:

  Hittade lite kul käk för vampyrkalaset, du som är lite begåvad i köket :)

  http://familyfun.go.com/halloween/halloween-parties/halloween-snacks-treats/halloween-vampire-fangs-in-blood-678090/ <- Vampyrtänder i blodsås – Rätt nyttigt om man vill!
  http://familyfun.go.com/halloween/halloween-parties/halloween-cakes-cupcakes/batty-cupcakes-688894/ <- Fladdermuscupcakes – Cupcakes skulle väl bli din grej? :)
  http://familyfun.go.com/halloween/halloween-parties/halloween-cakes-cupcakes/v-is-for-vampire-cupcake-686567/ <- Eller kanske vampyrcupcakes om du vill vara lite mer avancerad? jag tycker personligen att denna är både sötare och lite enklare http://www.wilton.com/idea/Fang-Club-Member-Dracula

  Hittade även på samma sida en himla massa fina fladdermusdekorationer såsom:
  http://familyfun.go.com/crafts/clip-on-bats-665015/
  http://familyfun.go.com/crafts/bats-and-spiders-662124/ <- med tillhörande mönster för print annas funkar även http://www.skapligtenkelt.se/fladdermus.htm om man ska ha lite levande ljus eller liknande (kanske inte passar sig för mindre barn men det finns ju höga hyllor)
  http://familyfun.go.com/crafts/flapping-bat-666998/ <- Kanske nåt att ha i godispåsen, med sig hem.
  och slutligen http://familyfun.go.com/crafts/bat-mobile-667018/

  För dekoration på bord osv kan man använda denna länk: http://www.skapligtenkelt.se/fladdermusburk.htm – åter igen, levande ljus, men placera dem högt så går det kanske bra?

  Hittade lite godis som är overkill… men jag föll för chokladkistorna… som sagt svårt att få tid med ;) men ändå http://www.wilton.com/idea/Sweet-Dreams-Candy
  Förmodligen enklare, men lika tidskrävande med den här peppaskakskistan med godis. http://www.wilton.com/idea/Something-for-that-Coffin-Cookies

  Och så lite inspiration för att dekorera tårtan – http://www.wilton.com/idea/Hes-Counting-on-You-Mini-Cake

  Det var bara något jag sprang på när jag inhandlade lite tårtdekorations-tillbehör… Hoppas något av det iaf inspirerar :)

  Kram

 9. MittLivSomJag (Emma) skriver:

  Antar att min förra kommentar fastnade i spamfiltret… hoppas iaf den gick igenom och att du inte har en direktspärr.. innehöll MASSOR med länkar till tips till kalaset…

Lämna en kommentar!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.