ante omnis mea familia

Håll kjeft!

Jag är sanslöst bra på att hålla hemligheter. Jag lovar! Fråga mina vänner – jag håller deras hemligheter hårt och tar de med mig i graven!

När det däremot är MINA hemligheter –  så är det en helt annan femma. Jag är ju så äckligt öppen med i stort sett allt och ser ingen som helst anledning till att något alls ska hållas hemligt.

Och ibland blir det lite av en intressekonflikt när det är min OCH någon annans hemlighet – på en och samma gång, när MINA hemligheter involverar andra människor. Jag har inte riktigt lärt mig hur jag ska förhålla mig till det. Jag slits itu helt och hållet av mitt begär att öppna och berätta MIN hemlighet, som dessutom råkar vara någon annans hemlighet eller involverar de på ett eller annat sätt som jag såklart vill vara en god vän och behålla och inte yppa för en levande varelse.
Berätta min hemlighet och samtidigt göra någon annan illa till mods/ledsen/sur/förbannad. Hmm. Tufft val. Jag har ju egentligen ingen rätt att tala om andra. Tur att jag har så jävla mycket att berätta om mig själv då.

Och när det då gäller saker som handlar om mig så har jag svårt att hålla käften. När man är så rak på sak, så öppen och så pass ärlig som jag så får jag plötsliga behov av att säga något..

Mitt problem är – att jag har inte lärt mig hålla käften (i alla fall inte för länge). Jag har alltid fått höra att om jag är tyst för länge så spricker röven. Och bara självaste tanken på en sprucken röv får mig att darra av skräck. Det kanske är därför jag aldrig håller käften.. Hmm.. Göra någon annan illa till mods/ledsen/sur/förbannad VS en sprucken röv.. Tufft jävla val, faktiskt.

Och jag är ju mer eller mindre känd för att tala mitt hjärtas mening. Vad jag tycker och tänker. Och det är väl lite på gott och ont det där – ibland ska man hålla käften. Det kan sluta med mycket smärta och sorg när man säger vad man tycker och känner.. Och det är ännu en sak som jag är sjukt livrädd för – bortsett från en sprucken röv, då..

Men jag kunde inte hålla käften. Jag hade lovat mig själv att jag skulle hålla käften men alla löften jag ger mig själv blir alltid brutna. Jag kan inte lita på mig själv. Alla andra kan lita på mig men jag kan inte lita på mig själv, jag är min egen värsta fiende. God damn it!

Lämna en kommentar!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

En tanke om “Håll kjeft!”

%d bloggare gillar detta: