Hon lever i sin misär

Jag har en ampellilja som blommar utan förutsättningar. Den borde inte blomma, den borde inte ens leva. Men på något magiskt sätt så har denna ampellilja bestämt sig för att livet är värt att kämpa för trots den brutala behandlingen den utstår.
Ni minns kanske den gången min son försökte mörda henne? Hon vissande inte ens då, hon bara fortsatte att växa, så gott det gick. Och nu bär hon blommor och jag kan knappt förstå det. Hon är uttorkad 20 dagar i månaden och får en liten slurk vatten en gång i månaden eller så, men lever, växer och blommar. Och på något sätt så imponeras jag..

Och inte bara denna specifika ampellilja utan ALLA mina växter här hemma. Jag vet jag går förbi dem med gulnade blad och ser hur de hänger nästan till marken och som om jag kunde höra de kippa efter luft där jag ser dem i deras misär. "jo, de behöver vattnas…" tänker jag tyst för mig själv och fortsätter med det jag höll på med för att minnas denna tanken igen några dagar senare och då ger de en dos vatten. Och som om mina växter belönats med den största gåvan en växt någonsin kan få så kan man nästan se hur stolt de sträcker sig inom kort av den lilla gnutta liv jag gett dem. Jag förstår inte att de lever hemma hos mig.

Och tänk, det är bara växter. Växter hemma hos mig. Växter som egentligen borde vara döda men lever i allra högsta grad och växer så det knakar för allt de är värda och trotsar alla regler om näring/liv/död. Och jag imponeras av det.

Vart jag vill komma..? Sug på den, du.

Du gillar kanske också...

9 svar

 1. Jessica skriver:

  Att så lever vi med kanske?? Vet ikke

 2. Sarah skriver:

  *Spånar*
  Att med lite kärlek kommer man lång?
  (även om det bara är vatten en gång i månaden)

 3. Praktikanten skriver:

  Hon är du… Kommer alltid igen. Starkare än förr…

 4. Marie skriver:

  Inte för att döda glädjen eller så, men växter klarar sig på väldigt lite vatten, de liksom sparar krafter för sämre tider… :)

 5. Therese Anerland skriver:

  Blommor/växter är lätta att glömma men det tar lång tid att verkligen döda en växt.
  Om du vattnar den ibland så lever den fortfarande vidare på det lilla du har gett den.

 6. Anna skriver:

  håller med Sarah och Praktikanten :)

 7. MaddeMad skriver:

  Jag lovar gumman.. jag är värre!
  Mina kaktusar har dött!!!!
  Det säger väl ALLT!!!!

 8. Tina skriver:

  att blomman är precis som du.. du borde ligga som en gråsten någonstans med tanke på vad du varit med om, men du kommer igen hela tiden…du impas av blomman för du ser dig själv i den. Vad man än gör mot dig så kommer du igen.

  den du!

  *clap*

 9. lotta skriver:

  Haha jävligt bra blommor du har…

Har du nån tanke? En åsikt? Lämna en kommentar så blir jag glad!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

WP2FB Auto Publish Powered By : XYZScripts.com