Hon lyckades på FÖRSTA försöket! Jag fick min medicin!

image image

Idag kom jag till en distrisktssköterska som jobbat inom hemsjukvården. Hon är 50 år gammal och har jobbat på vårdcentralen sedan augusti. Jag berättade om förra veckans eskapad (vilket hon redan läst i journalen) och att jag är svårstucken med spröda kärl och att man måste ta det försiktigt. Jag sa att jag inte alls är så tuff som jag ser ut utan är lite rädd för nålar och stick. Hon verkade lite nervös och var väldigt försiktig. Hon var mjuk och ödmjuk och det gillade mina kärl. Hon lyckades på första försöket.
“Det var nog bara tur” sa hon när jag berömde och lovordade henne. Men det tror jag inte att det var. Hon var så lugn och försiktig och inte alls så kaxig och alltför självsäker som sköterskan förra veckan var. Man kommer inte långt med fel attityd.
Så dagens sköterska kallade jag inte för kärring (för er som tyckte att det var för jävligt gjort av mig) – hon förtjänade det inte. Tvärtom – hon var duktig och jag lovordade och berömde henne mer än en gång och tackade för att hon varit så lugn och försiktig och faktiskt LYSSNADE på mig. För jo, de kan förmodligen sitt jobb med att sticka. Men jag känner min egen kropp bäst själv. Jag vet att de går lätt sönder och genom åren har jag lärt mig HUR de går sönder med – när man är våldsam och hårdhänt. Typ.

Så dagens eloge går till sköterskan på min vårdcentral. TACK.

Du gillar kanske också...

2 svar

  1. Helen skriver:

    Det var bra, och va skönt för dig! :-)

  2. Härligt med ödmjuka lyssnande människor!

Har du nån tanke? En åsikt? Lämna en kommentar så blir jag glad!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.