Hos BVC idag – Kaeli är inte PYTTELITEN längre!

Besöket hos BVC denna veckan gick bra. Så bra det kan gå, dvs. Vi fick träffa en distriktssköterska (enligt hennes namnbricka) eftersom vår barnsköterska är på semester. Fick även veta att hon vi var hos förra veckan (som “värvade” oss på Laaiti’s 5-årskontroll, om ni minns det) är vikarie för någon annan. Det suger lite faktiskt. För jag gillar inte att byta sköterskor och läkare och allt, titt som tätt.
Sköterskan idag var väldigt trevlig och avslappnad och verkade bli helt betuttad i Kaeli. Hon lyfte upp Kaeli, sådär som man ibland gör när de ligger på skötbordet, med händerna om nacken och lite av ryggen och upp med huvudet och pratar med dem. Hon upprepade just hur söt och liten hon var och tyckte uppenbarligen att Kaeli var en bedårande bebis. Jag motsätter mig inte. Inte det minsta.

image Kaeli vägdes och hennes viktökning är mer än tillfredställande – hon väger nu 3240 gram! Nästan som en “vanlig” nyfödd bebis!  Söte!
Hon är 49.5 cm lång och har vuxit 1.5 cm sedan hon föddes för två veckor sen. Och hennes huvudomfång har gått från 34.8 cm till 35.7 cm. Jag blir så glad när det ser ut på det sättet. Nu är hon inte så PYTTELITEN längre! Tiden går så FÖRBANNAT fort och ni vet hur satans fort bebisar VÄXER!

Sen pratade vi om maten igen. Som jag gjorde med vår ordinarie barnsköterska förra veckan, som inte tyckte vi skulle byta mat utan se hur det går med babysemp och miniform och laktulos. Jag berättade hur det är med Kaeli och hur jag upplever det som att hon har jätteont i magen och att jag har en känsla av att hon inte tar mjölken så bra. Och till min fördel men min dotters nackdel fick hon sådär ont i magen igen när vi var där och alldeles otröstlig och sköterskan höll med mig ganska snart att det verkar ju faktiskt som om hon har jätteont i magen. Och åter igen var hon otröstlig. Bröstet funkade inte, flaska funkade inte, trösta funkade inte, byta blöja funkade inte.

BabySemp_1_Lemolac_4_liter_500gSå vi fick snällt demonstrera hur vi faktiskt gör hemma. Vi pratade om mat och vi bollade tankar och erfarenheter med varandra och hon gav mig en hel del alternativ till ersättningar som hon också (som jag tyckt över en vecka) man kanske kan prova. Något mildare för magen. Bägge mina söner hade ju problem med mjölk så detta är inget främmande för mig. Lite tycker jag ändå, att man kan ta den erfarenheten jag har av det, i beaktelse på BVC. Sköterskan idag gjorde det, tycker jag. Jag tog hennes råd om Sempers Lemolac. Jag har ju själv haft den tanken.

Magdroppar Jag har slutat med miniform och börjat med sempers magdroppar istället. 5 droppar om dagen. Det kan ju ta några dagar innan man ser skillnad så jag väntar tålmodigt. Förhoppningsvis fungerar Lemolac bättre och jag hoppas av hela mitt hjärta att hon snart mår bättre och slipper ha så ont i sin lilla mage.

Hos sköterskan fick jag plocka fram en tetrapack semper och flaska och när jag plockade fram så erbjöd sköterskan att hålla min skrikiga bebis. Så jag gav henne Kaeli och hon tog emot henne med van hand och la henne på magen på sina underarmar. Vilket jag veta v erfarenhet att Kaeli inte gillar. Hon gick fram emot fönstret och vände mig ryggen och klappade på Kaelis rumpa i takt, som vi kvinnor gör när vi tröstar bebisar. Lustigt det där, att vi ska slå dem för att lugna dem. Äsch va fan, det ska börjas i tid? Haha, skämt åsido.

Hon verkade glömma en sekund att jag höll på med flaskan för hon dröjde innan hon vände sig om, haha. Jag tror nog hon blev lite bebissjuk idag, denna sköterskan. Jag vill gärna tro att min dotter har den effekten på människor ;)

Och vet ni what else jag kom på..?
Jag fyller ju faktiskt år i morgon… Jepp. Det är sant!
I morgon fyller jag 31.
Whoa.. tiden går undan. Känner mig inte en dag över 20.

Och idag fyller älskade Björn 33 år. Så dagens grattis till min älskade, underbara FB-make. Grattis Björn. I love you!!

Du gillar kanske också...

8 svar

 1. Nettan skriver:

  Min lilleman hade problem med magen och åt Semper lemolac…, funkade mycket bättre för honom…
  Fick även tips om NANs HA-nånting…., den ska tydligen vara ännu skonsammare…

 2. Nettan skriver:

  HOn är supersöt lilla tjejen! Hoppas det snart blir bättre med magen!

 3. jenny skriver:

  du får säkert många råd osv här på bloggen!?
  jag ville bara berätta att min dotter blev hård i magen av semper dropparna.
  och är man hård,får man ju ont!
  vi blandade nan1 och ngt som heter bifidus50/50 från apoteket!
  som ska vara lösande. det funkade jättebra! hade aldrig klarat oss utan det!
  Er familj är jättefin!! *harrt*

 4. mimmi skriver:

  Jo, visst är hon pytte pytte fortfarande! Så underbart pytte och sockersöt! Njut av allt det underbara hon har att erbjuda för babystadiet försvinner så fort. Ett, tu, tre står ens bebis och tittar ner på en, är snart 20 år och är 190 lång!

  Min äldsta son föddes med en vikt på 2870 gram och var 49 cm lång. Idag är han 190 cm och väger 90 kilo och är väldigt grovt byggd. Jag undrar ibland om det är samma unge eller var han den lille blev av!

 5. Anna skriver:

  Hejsan har läst din blogg ett tag nu :) och har precis också fått en dotter och hon hade också jätte problem med nan och babysemp gick väl men hon blev hård av den så jag testade hipp ekologisk och den funkar jätte bra finns att köpa på coop har inte hittat den någon annanstans.

 6. Emma skriver:

  Grattis i efterskott *yay*

 7. Madelene skriver:

  Hej! Min dotter hade samma problem som lilla Kaeli.
  När hon var 2 veckor gammal, skrek hon som en stucken gris, dag ut och dag in..
  Trotts att hon fått Nan redan på sjukhuset.
  Vi fick också rådet att köpa babysemp Lemolac och dr browns flaskor, eftersom andra vällingflaskor släpper in mycket luft och kan orsaka magont.

  På bvc berättade dom att det kunde bero på att min dotter var liten vid födslen (som din) och då ha en liten mer omogen tarm.
  Flaskorna och lemolacen har hjälp oss något otroligt mycket, efter vi bytade så har hon aldrig skrikigt för magont igen och nu är hon 4 månader.
  Däremot hade hon lite kvällsskrik/svårt o komma till ro hemma, men det botade en babygunga rot på! =) Hoppas det går lika bra för er som det fick för oss.
  Kram

 8. C om laktulos skriver:

  Min dotter hade också problem med sin mage. Fick rådet av BVS att prova Laktulos. Vilket vi också gjorde. Nog blev magen bättre i bemärkelsen att hon bajsade oftare och lättare. Det blev liksom diarré aktig avföring. Fast en bieffekt som i alla fall hon fick var gaser i magen. Faktiskt till den milda grad att det påverkade henne mer negativt än de ursprungliga problemet med hård mage. Tillslut efter kanske sex till åtta veckor så slutad vi i alla fall med Laktulos och då blev det bättre. kram /C

Har du nån tanke? En åsikt? Lämna en kommentar så blir jag glad!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.