Höstlov med pyssel och Halloween

Idag är det fredag och ett väldigt lyckat höstlov lider mot sitt slut. Vi har haft turen att ha Nena (min bonusdotter) hemma hela veckan!

Jag hade ju redan förberett lite roliga pyssel för oss denna veckan. Framförallt till tjejerna och mig. De äldste pojkarna är inte intresserade. Laaiti sitter mest vid sin dator – det är hans passion. Ja, han sitter där i sin kostym! Phini hänger med sin flickvän. Meelo och Keeron är inte intresserade heller. Eller ja, förmodlingen Meelo men han är bannlyst från pyssel av förklarliga skäl.

Jag satt ju förra veckan och beställde hem massa grejor och körde runt till Netto, Lidl och Dollarstore för att hitta billiga grejor. Det blir dyrt annars i längden om man vill ha massa smågrejor. Kollade i fyndlådor osv.

Vi ritade på tröjor med ett set tygpennor. De var lätta att använda men svårt nog att rita på tyg. Kaeli ville att jag skulle rita en tröja till henne.

Värsta konstverket!

Jag hade köpt hem några märkpennor som ska vara DIY-pysslarens dröm. De ska gå att rita på allt. Tyg, porslin, metall, trä osv. Jag köpte en svart och ett set med metallic-färger som vi använde att måla på muggar. Muggarna köpte jag på Dollarstore för 10 kronor styck. Jag är inte riktig färdig med min ännu.

Jag älskar att pyssla ju! Varför jag inte gör det oftare? För att det gör så ont. Ont i ryggen, ont i händerna. Men jag uppskattar de små stunderna som jag kan sitta med barnen.

My face or yours?

Och sist men inte minst, min höjdpunkt denna veckan är gipsmasker och avgjutningar. Trist är att paketet kom idag, med gipsbindor jag hade beställt, i sista minuten fick jag hämta paket på city gross. Först ut fick såklart vara Nena som blir hämtad av sin bio om nån timme. Hon var tålmodig och taggad, fick gips i ögat men lika glad för det.

Vi ska göra en avgjutning när den torkat, så får hon den när hon kommer hem.

Jag har även skaffat alginat, som jag ska göra en gjutning av mitt ansikte som ska jag göra. Alginat är proffsens material. Den ska gjuta alla små detaljer med, hårstrån och veck. Ska bli himla spännande.

Är pumpan tänd?

Och om inte allt detta var tillräckligt för ett lyckat lov, så var det dessutom halloween i onsdags. Jag läste i Staffanstorpsgruppen att en tänd pumpa utanför betyder att man kan knacka på. Finns där ingen pumpa och är nersläckt så ska man inte störa. Jag visste inte detta innan. Tycker det är en himla bra tumregel och jag önskar att alla kände till det. Vi kanske kan sprida den infon tillsammans?

Tjejerna ville vara läskiga zombies. Jag hade införskaffat massa olika smink-kit och var taggad. Dags för Bus eller Godis!

Jag var anti denna högtid länge. Jag gillade inte tanken på att mina barn skulle tigga godis. Kändes pinsamt på nått sätt. Det är svensken i mig. Den försiktiga, ursäktande svensken som inte vill störa, inte vill uppfattas som en oförskämd tiggare. Ungefär som när barnen går påskkärringar. Men jag har fått släppa lite på det. Barnen älskar att klä ut sig och knacka dörr. Och numer är folk mer beredda och delaktiga. Och jag själv tycker det är skoj med utklädda barn som knackar på och ger de gärna godis! Så det där med pumpan är bra. Så stör man inte de som är anti.

Men zombies blev de i alla fall. Tjejerna och Keeron knackade dörr. Jag, Magnus, Phini och hans flickvän och Laaiti var också med på rundan. Meelo satt i vagnen. Det var spännade att leta tända pumpor i mörkret. De ringde även på några som inte hade pumpor eftersom de vet att de som bor där brukar ge ändå. De fick ganska mycket godis även om det var mindre än i fjol.

Nästa år ska jag gå ALL IN har jag bestämt. Jag såg några i vår by som hade dekorerat utanför, med gravstenar, skelett och spindelnät. Det kan jag göra nästa år! Jag ska slå på stort!

Syskonen Baudelaire

Vi har börjat kolla på en Netflix serie med barnen. Lemony Snicket’s, syskonen Baudelaires olycksaliga liv. Det är höjdpunkten på kvällarna hos oss. ALLA i familjen sitter och tittar med spänning. Även Meelo haha. Magnus och jag har också fastnat helt i serien. Rekommendationer från oss, mys med familjen! Så när kvällen närmar sig kommer barnen en efter en och frågar om/när vi ska titta. Vi plockar fram lite kvällsfika, tänder ljus och drar ner projektorduken. Mys på hög nivå!

Så det var vi hittat på.

Vad har ni gjort under lovet?

Du gillar kanske också...

1 svar

  1. Jessica Andersson skriver:

    Tips om du ska slå på stort nästa år, handla det nu!! Snart kommer butikerna rea ut all halloween för att få plats med nytt.

Har du nån tanke? En åsikt? Lämna en kommentar så blir jag glad!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

WP2FB Auto Publish Powered By : XYZScripts.com