Hundtandsmönster

Jag SA ju det! 
<KENOX S630 / Samsung S630>  Satsade mina pengar på våren och på min förmiddagspromenad kunde jag få lov att se striden på nära håll. Solen sken starkare och starkare och jag kunde höra dropparna utav det forna snö som nu smälte. Blommorna kämpade tappert med att bli av med det täckta lagret snö som hade försökt mörda dem. Men våren är stark och med en enorm överlevnadsinstinkt fortgick  striden om vädret. Blommornas blad sträckte på sig och växterna ställde sig stolta upp igen.
Kampen var över och våren är på väg att vinna såvida inte vintern återkommer under kvällstimamrna för ännu en fight och detta hela börjar <KENOX S630 / Samsung S630>om från början igen.Finns det något vackrare än när just två säsonger byter plats? När blommor syns genom snön eller när höstens bruna, gula och oreangea löv faller till marken. Och just nu, när snön kivas med solen får vi beskåda det på nära håll. Men jag håller fast vid det, att moder natur måste ha någon form av psykisk åkomma.

Jag förväntade mig en prickig pojke på dagis när jag kom dit för att hämta honom och jag vet inte om jag är besviken eller lättad att han inte har en enda prick. Han lekte med sina kompisar när jag kom dit och hade inte en enda prick någonstans att beskåda. Fröken kom och visade en röd prick, stor som ett knappnålshuvud och jag kom på mig själv med att tänka ”that’s it? wtf?”. Är det vattkoppor?
Fröken berättade att det hade blossat upp när de åt lunch sen gick det tillbaka igen och det är så det brukar bli. Det förväntas fler prickar, man kommer sällan undan med två (som Phini hade) sa fröken.
Så nu sitter jag mest och väntar på prickar. Jag kolla honom då & då men än så länge är han inte prickig, randig eller rutig.
Ninna undrade  om inte någon utav pojkarna haft vattkoppor innan. Jag trodde att Laaiti fick vattkoppor vid ett tillfälle (jag skrev om det här) – det var i samband med att dagis hade vattkoppor på lillens avdelning och Laaiti blev prickig överallt. Det visade sig vara en allergisk reaktion på penicillinet han fick mot sin öroninflammation. Så nej, ingen av pojkarna har haft vattkoppor förr och det vore att föredra om de bägge två får det nu – samtidigt.

Dagens MODE

<KENOX S630 / Samsung S630>Idag har jag på mig mina nya svarta byxor som jag panikköpte på H&M. De är snygga och bekväma. Till det bär jag en hundtandsmönstrad topp i silkigt tyg som är så jävla ful att den borde förbjudas. Hundtandsmönstret borde bannlysas, fy fan vad jag hatar det. Men denna toppen är så jävla bekväm. Jag överväger att skriva dit det i en parantes i mitt testamente, att jag helst ser att jag blir begravd i denna toppen.
När jag fick denna toppen hade jag inte sett detta mönstret innan. Kort därpå när mamma och  jag var på Burlöv Center såg jag fantamig detta mönstret överallt på tröjor, byxor, jackor, underkläder och jävla diadem. WTF är det för hysteri på detta mönstret som faktiskt är så JÄVLA FULT.

Tur att den är bekväm i alla fall…

Du gillar kanske också...

13 svar

 1. Jessica skriver:

  riktigt fina kläder idag

 2. Caroline skriver:

  Om de där prickarna bara blossade upp under maten så kanske de var något han var allergiskt mot?! Vattenkopper är ju inte direkt små som knappnålshuvud:P

 3. Mia skriver:

  Måste ju säga att du passar jäkligt bra i din ”fula” hundtansdmönstrade tröja..=) Va brukar de säga…-Allt klär en skönhet? ;)

 4. Thomas skriver:

  tjusigt

 5. Sarah skriver:

  Äh..det låter dock inte som om han fått några vattenkoppor. För blossar de väl upp, så är dom där tills dom blir vätskefyllda och till slut spricker. Det du beskriver, är en reaktion mot något, och dottern har också fått det nu två dagar på rad, men vattenkoppor, hell no! Tror det kan ha ngt med den plötsliga kylan att göra faktiskt.
  Och konstigt att en förskolelärare inte kan se det (veta det).
  (är 99% säker på att det inte är vattenkoppor, men om det blossar upp igen, ta en bild och sätt in)

 6. Sarah skriver:

  Googlade

  Vattkoppor eller vattenkoppor (latin herpes zoster), mycket smittsam sjukdom orsakad av virus (varicellae-zoster-virus).

  Man smittas genom luftburen droppsmitta eller genom kroppskontakt med en smittbärare. Inkubationstiden är 2-3 veckor, vanligast 14-16 dagar. Tiden som man smittar varar från någon dag före och upp till en vecka efter det att man har fått blåsor. Först när alla blåsor är uttorkade och läkta är man smittfri.

  Ibland har man feber någon dag innan man får utslagen. Utslagen kommer först på bålen och därefter i ansiktet och sist på armar och ben. Även slemhinnor, munhåla och könsorgan kan drabbas. De börjar som små röda prickar som snabbt utvecklar sig till kliande blåsor. Efter 1-2 dagar blir blåsorna till skorpor. Nya blåsor kan bildas efter 3-4 dagar. Sjukdomen ger livslång immunitet. Hos vissa personer blir viruset dock aktivt igen många år senare och orsakar då bältros. Kontakt med person med bältros kan resultera i vattkoppor. Man får dock inte vistas i solen. Detta är mycket viktigt då det kan utvecklas till bältros. Vattkoppor kan dock ej aktivera en bältros hos en annan individ.

  Symtomen är i regel mildare ju yngre patienten är. Eftersom den som haft vattkoppor blir immun mot att drabbas av sjukdomen igen, anser vissa det önskvärt att barn får vattkoppor, så att de inte får sjukdomen senare i livet då symtomen i regel är värre.

  Som sagt, vart står det att blåsorna går tillbaka och återkommer? (det var faktiskt det konstigaste jag hört)

 7. TuffLoysan skriver:

  Huvudsaken kläderna är bekväma, det tycker jag =) Men tycker i övrigt inte det är nå fel på tröjan.

 8. Anki skriver:

  snygg tröja.. det passar fin på dig..

 9. Tinkis skriver:

  Jag gillar hundtandsmönstrat, dock inte så stort mönstrat :P

 10. Marie skriver:

  Snygg du är då :)

 11. Ninna skriver:

  ahh okej, då hänger jag med, förstår att du gärna vill att båda får vattkoppor samtidigt så det är överstökat.
  dock har jag inte varit med om att kopporna gått tillbaks när dom väl blossat upp utan dom brukar jo poppa upp rejält och fort när dom väl kommit.. fast det är kanske individuellt vad vet jag.
  går ju efter mina egna erfarenheter bara.
  Måste ju säga att det verkar vara ett dagis som är extremt känsligt för allt vad sjukdomar heter o skickar hem dom för ingenting.???

  Sen måste jag ju säga att hundtandsmönstret på tröjan må vara fult och jag blir snurrig i huvet av att titta på det men tröjan klär dig helt klart :-D

 12. Lotta skriver:

  Vattenkoppor som går tillbaka??? Hmm okej aldrig hört talas om. Det brukar ju poppa upp ordentligt. Men du vet att du får lov att ha honom på dagis ändå så länge han inte mår dåligt av sin lilla prick.:) Isha hemsk tröja.. Men najs att du börjat med mode igen..

 13. MaddeMad skriver:

  Tur att du tycker om tröjan. För jag tycker den är gräslig. Den ger inte dig lyster. Men som sagt.. tur att den e bekväm =)

Lämna en kommentar!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.