ante omnis mea familia

Hur funkade Silica?

Henna & Indigo

I förrgår blandade jag min henna. Lät den stå tills imorse då jag kletade in det i håret. Jag hade låtit det sitta längre om det inte börjat rinna och jag var tvungen att hämta mina yngste på förskolan. Så närmre 3 timmar satt den. Sköljde av, tvättade, satte på en mössa och körde. När jag kom hem så blandade jag min Indigo till denna två-stegs-färgning. Kletade i den och satte på plastfolie och en turban av finstickat tyg. För sitter jag nu. Vi försökte se hur länge jag pallar indigon denna gången. Av erfarenhet vet jag att den kan rinna mer än hennan.

Resultatet är alltid olika. Man vet aldrig vad moder natur har för planer. Allt beroendes på temperaturen på vattnet/vätskan som pulvret blandats med, hur varmt och hur länge den fått mogna, ph-värde osv. Jag kan inte påstå vart jag någon gång hittills fått riktigt jetsvart men betydligt närmre så än alla andra alternativ jag provat. Mörkt i alla fall men framförallt – ingen allergisk reaktion.

Denna gången blandade jag i lite Amla pulver (indiska krusbär), som ska vara en energikick för håret, och även göra det lättare för håret att ta till sig färgen. Klicka på länken ovan för att läsa mer.

Jag hade även i arganolja. Arganolja är bra till mycket!

Så nu är det bara till att vänta och se hur det blir. Hur som haver så blir det en bra behandling av håret.

Kosttillskott – funkar det?

I maj skrev jag att jag tappade hår och hade därför efter lite efterforskning köpt hem 3 burkar med ”Active Care Silica”, kosttillskott för hår, hud och naglar. Minns ni det? Nu har det gått runt 5 månader och jag kan med säkerhet säga att det gjort susen. Jag slutade tappa hår kort därpå och för nån vecka sen när jag duschade så påpekade Magnus att mitt hår blivit långt. Jag brukar alltid ha håret i en slarvig Knutsborg, dygnet runt. Så ja, det växer fortare tycker jag. Det har dessutom blivit tjockare – med det dubbla. Magnus märker det också så det är inte inbillat. Och jag har ju slutat med kemikalier i håret, jag schampoonerar sällan så jag sliter inte på håret. Jag använder återfuktande produkter, lite olika treatments och mina naturliga lockar har kommit till sin rätt och börjar bli finare med. När mitt hår är blött så gör det förbi skulderbladen på ryggen. När det torkat och kryllar ihop sig är det precis ovanför axlarna haha.

Så ja – kosttillskott rekommenderar jag!

Lämna en kommentar!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

En tanke om “Hur funkade Silica?”

%d bloggare gillar detta: