ante omnis mea familia

Hur gör man egentligen påsk?

Påsk!

På lördag är det påskafton och när jag växte upp var det inte så mycket firande av påsk så jag vet faktiskt inte HUR man SKA fira påsken.

Det jag vet är att barn får ett påskägg med godis. På senare år har det väl blivit mer små gåvor i äggen – vilket jag personligen föredrar jämfört med godis. Godis får de ju betydligt oftare än presenter?

Jag vet att ett påskbord inte skiljer sig så mycket från alla andra svenska storhelger när det ska dukas fram äckliga inlagda sillar – jag förstår inte hur man kan äta sånt! Ägg, prinskorv och köttbullar. Sen tar det slut för mig och min sparsamma kunskap.

Allt annat då? Vad mer har ni påmeea påskbord? Dekorerar ni hemmet? Leker man nån lek? Vad för påskpyssel kan man göra?

Och det där med påskkärringar – att barnen klär ut sig till påskkärringar – vad är tanken sen då? Att de ska knacka dörr? Och göra vad? Vilken dag gör man det och hur går det till?

Jag har skrivit liknande inlägg förr men hoppas på en fantastisk respons nu!

Så tipsa mig. Hur ser er påsk ut?

Lämna en kommentar!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

14 tankar om “Hur gör man egentligen påsk?”