Hur jag tjänar på min blogg

Det står mig nu självfallet uppenbart att jag har lyckats dra till mig en hel del generösa och omtänksamma läsare. Jag känner mig ödmjuk inför er och ni ger mig hopp om det goda hos människor och det betyder så oerhört mycket för mig. När man slår upp tidningar eller text-TV idag möts man av motsatsen – man möter våld och kriminalitet, människor som gör varandra medvetet illa. Därför har jag valt bort en stor del av media och är selektiv med vilken information jag tar in för det får mig att må dåligt och naturligtvis vill jag inte själv ta del av sådant som gör mig illa. Jag vill kalla det självdestruktivt. Och när man väl får höra om allt det onda i världen glömmer man bort att det faktiskt finns goda människor. Människor som utan egen vinnings skull gör någonting eller ställer upp för någon av ren och skär godhet. Men ibland påminns jag.

Som ringen Tina, skickade, Caroline som kom och gav mig en gåva på jobb och Madeleine som skickade choklad från Zürich. Och som Sofia som skickade en bok till  mig som låg i min postlåda och väntade på mig efter jobb igår. Och inte vilken bok som helst, det var en klockren gåva. Hon skickade The Secret book of Gratitude. Jag skrev ju ett inlägg för inte så länge sedan om just tacksamhet och att jag ska ha en egen lista som jag ska fylla i, med saker i mitt liv som jag är tacksam för. Och i just denna boken kan man göra just det. Den är vacker och jag kommer vårda dem ömt och bära den med mig.

Bild 012 (Medium) Bild 007 (Medium)

Så dagens tack går till Sofia som inte har någon anledning som helst att tacka MIG. Din gåva värmde mig och rörde mig djupt och jag är dig evigt tacksam för en vacker gåva. Tack Sofia.

Och när jag ändå hade kameran framme för en gångs skull passade jag på att ta bild på ringen som Tina skickade med. Sen dog batteriet på kameran och jag hann inte ta fler bilder.

Bild 013 (Medium)

Jag får ofta frågan om jag tjänar något på min blogg. Om jag får betalt på något sätt. Men nej, i rena pengar, vinst och inkomst är det snarare tvärtom – jag betalar själv för att kunna skriva. Jag har köpt en egen domän som jag betalar för och jag har själv ordnat upp min plattform (wordpress, med lite hjälp från någon jag hittade på nätet första gången) och själv gjort allt bakomliggande arbete med grafik och design och varenda bokstav har jag själv skrivit. Jag har ingen reklam någonstans i min blogg så jag tjänar inte pengar på det. Men tack vare ER – min underbara krets av osjälviska och kärleksfulla, omtänksamma läsare så tjänar jag något så mycket mer värt än pengar. Förutom dessa underbara oväntade gåvor från ingenstans, som för övrigt faktiskt gör MIG (tro det eller ej) väldigt generad, får jag åsikter, kommentarer och infallsvinklar och människor som genuint BRYR sig om mig och DET, mina vänner… är värt mer än pengar.

Du gillar kanske också...

10 svar

 1. Hanna @ jasas.se skriver:

  Kändes bra att läsa detta inlägget, för jag tog faktiskt åt mig.. Ibland känner man sig lite osynlig här inne eftersom man inte får så mycket respons just ”personligt”. Hoppas du förstår mig rätt.. Så det kändes jättebra att läsa, verkligen.

  • missmaddis skriver:

   Hanna, du har rätt, jag förstår vad du menar. Jag är helt generellt väldigt kass på att ge respons i bloggen, till alla kommentarer, men jag ska verkligen bättra mig. Jag ska leta upp plugins som kommer underlätta för alla att föra dialoger vidare i bloggen med mig och jag ska bli bättre på att svara.
   Jag läser ALLA kommentarer och vill gärna svara med, men oftast blir det att jag snabbt skickar mail på de som ställer frågor. Tack för din kommentar, den fick mig lite mer att inse att jag inte ger ER läsare den respons ni förtjänar.

 2. Jessica skriver:

  Enlig kortet så heter den generösa tjejen SOFIA, inte Stina? *whap*

 3. Hanna @ jasas.se skriver:

  Det värmde gott att läsa ditt svar!! Jag tycker det låter som en bra idé. Jag har ju själv en funktion där folk (inte bara jag som har bloggen) kan skriva vidare på varandras tankar. Det skapar ju diskussioner och är skitkul, verkligen!

  Så bra tanke där, och tack för ditt svar. Blev alldeles varm inombords *studs*

  • missmaddis skriver:

   @Hanna: Jag har haft problem att få vissa funktioner att fungera på min blogg eftersom min domänägare inte riktigt har alla de funktioner som jag behöver och vill ha (jag kan ex inte ha lightbox installerat) så jag letar och letar efter nått som kan fungera för att underlätta för alla. Tips på plugins och widgets tas tacksamt emot.

 4. Petra skriver:

  Ville bara tala om att idag när jag satt o prata med min mamma om barnuppfostran så tog jag upp ett exempel angående dig, de att du tagit bort leksakerna från dina pojkar, Vi pratade lite o sa att det gjorde du helt rätt i… vi fortsatte prata om dittan o dattan o då så slog det mig helt appråpå att du är lite av en förebild för mig angående uppfostran.. Ville bara att du skulle veta det… :D *clap*

 5. Tessa skriver:

  Du skriver vad vi alla tänker och du gör det BRA! Älskar din blogg och det känns som att jag känner både dej och dina söner genom bloggen.. Dina söner verkar vara precis såna små grabbar som min son var i den åldern och det är kul att få nostalgitrippa i din vardag eftersom jag känner igen mig själv genom dina tankar och kan se dina grabbar så som min son var, fylld av bus men även KÄRLEK … Kan tala om att i dag är min son 14 och är en kanonfin kille.
  Kram!

Har du nån tanke? En åsikt? Lämna en kommentar så blir jag glad!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

WP2FB Auto Publish Powered By : XYZScripts.com