Hur stor är en normal måltid/portion, egentligen?

Middagen. Potatismos gjord på 3 stora potatisar till en vuxen och tre barn. Och det blev mat över. 3 schnitzlar och det blev över. Det är nog ganska löjligt hur lite vi äter. Eftersom jag är magsäcksopererad äter jag inte mycket alls. Och min Duracellkanin Laaiti får mig att undra VAR hans ofantliga energi kommer ifrån för det är då INTE av mat. Undrar om han kanske är smygknarkare redan och tuggar amfetamin i all hemlighet haha.
Eftersom jag vant mig vid att äta så lite har jag fått fel uppfattning om hur stor en vuxenportion egentligen är. Hur stora måltider gör ni och många är ni i er familj? Hur många potatisar och köttbullar orkar ni äta exempelvis?
Ge exempel!

Nu tar pojkarna ett varmt mysigt kvällsbad tillsammans och jag låter köket vänta med disk och städ eftersom min febriga lilla flicka vill ligga i min famn och gosa. Och det ska hon få göra.

Du gillar kanske också...

8 svar

 1. Mie skriver:

  Tre normalstora potatisar typ och 5 köttbullar äter jag i alla fall om jag nu skulle äta vanlig potatis. Är det potatis i ugnen eller mos så blir det nog lite mindre, fråga mig inte varför :p

 2. anders skriver:

  100 gr potatis 130gr kött är en normal vuxen portion
  65 gr potatis 85 gr kött till ett barn mellan 6-8 år
  pasta 160 gr till vuxen
  110 gr till barn
  och massor av grönsaker gärna gröna sådana

 3. MansonDust skriver:

  3-4 potatisar & 5-6 köttbullar äter jag. Sambon något mer. Barnen 1-2 potatisar & 3-4 köttbullar var.

 4. Sarah skriver:

  2-3 potatisar 5-6 köttbullar kanske jag äter
  Dottern kan nog smälla sig 10 köttbullar och en halv potatis
  sambon ngt mer än mig.

  När det gäller snitzlar äter jag en, men resten av familjen äter nog vars TVÅ!

  Fast med den mesta maten, äter dottern väldigt lite eller normalt för sin ålder, det beror på hur gott hon tycker det är?!

  Och jag, lagar alltid för mkt mat, och slänger tyvärr för mycket (och slänger ofta ner en portion till morfadern)

 5. patruska skriver:

  jag äter sjuk stora portioner (viktväktarsyndrom, var med i 2 månader)

 6. carro skriver:

  Jag är gbp-opad men äter bamseportioner men under typ 2 timmarstid, gillar att småäta under kvällen framför tv:n.
  Men äter jag med tidspress, låt säga på ikea, så tar jag en barnportion :-) 4-5 köttbullar är det väl då.

 7. TuffLoysan skriver:

  Jag äter också väldigt lite, men blir ändå mätt. Ta ett exempel: när jag gör lasagne i en normalstor ugnsform så får jag ut 6-8 portioner som räcker till mig. Efter en middag har jag alltså frysen full med matlådor som skulle räcka i en vecka hahaha.

 8. Andie skriver:

  Jag tycker att det är jättesvårt att beräkna mat faktiskt. Vi lagar alltid för mycket mat känns det som.

Lämna en kommentar!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.