Hurrah, Laaiti 5 år IDAG!

imageJo minsann! Tänk att det redan har gått fem år sedan jag födde Laaiti. Tiden bara rusar förbi. Laaiti verkar inte lika brydd om sin födelsedag som exempelvis Phini gjorde, men jag antar att det är en åldersgrej. Det kommer förmodligen till nästa födelsedag, är jag säker på. Idag firar vi lugnt och sansat med bara familjen. Jag har tårtfyllning i kylen och ska göra en tårta som vi tar med hem till mina föräldrar. I morse efter frukosten fick han tre presenter. Phini och jag var iväg igår och handlade lite, för Phini ska ju också få ge lillebror nått.
Nästa helg håller vi barnkalas för kompisarna. Jag har bestämt ett utomhuskalas detta året, för är det nått jag lärt mig som mamma så är det att barn i den åldern har mycket spring i benen, så vad passar egentligen bättre än att samlas på en stor lekplats med linbana?

Björn kommer och och grillar korv och Emma och mamma kommer och hjälper mig hålla koll och hålla reda. Sen blir det sedvanlig glass och varsin godispåse.
Enklare än så för en höggravid mamma utan ork kan det inte bli. Eller jo, om man sket i kalaset men det är en sådan sak man inte får göra som mamma, så det gör jag bara inte. Så kalas blir det!

De senaste dagarna har varit bra. Lugna, vilket är det enda jag klarar av. Jag hämtade paket från min underbara bloggläsare mimmi, som hade fyllt en låda en massvis bra att ha grejor när man ska få barn, med salvor, puder, sårtvätt & kompress till naveln i början, olja, babywash, handdukar. Bebisen fick allt hon kan behöva, pojkarna fick varsin likadan snygg handduk (med döskallar!!!!) och de fick varsin godispåse. Mamma maddis fick chokladhjärtan med jordgubb!
Vilken osjälvisk handling och underbar gåva och min tacksamhet är ENORM. Tack mimmi – från hela min lilla familj.

Nu ska jag göra tårta! Phini bestämde i stort sett allt när vi handlade: chokladbottnar, ett lager jordgubbscreme, ett lager vanlij. Grädde ovanpå och runt om och toppas med dekorationsgelé, chokladpraliner, ferraribilar och ljus. Haha.
Hipp hipp hurrah, älskade unge.

Du gillar kanske också...

13 svar

 1. Jessica skriver:

  Grattis till pojken :) . Hoppas han får ha sitt kalas nästa helg då, man vet ju aldrig när lillasyter bestämmer sig för att titta ut :)

 2. frida skriver:

  Stort grattis till Stora killen. Hoppas ni alla får en toppen dag tillsammans.

 3. patruska skriver:

  *yay* Grattis till Laaiti

 4. Marie skriver:

  Grattis Laaiti! *studs*

 5. Nina skriver:

  Hurra, hurra, hurra, för det är Laaitis födelsedag! *cheer*

 6. dizzy skriver:

  *yay* *cheer* hurra hurra för laaitis dag idag! grattis tyckte inte det va så längesen han fyllde år! gud vad tid går! gratts

 7. ankan skriver:

  *harrt* grattis till brorssystersonen :P present får det bli till vår semester i slutet av juli.Ta hand om er alla <3<3

 8. ankan skriver:

  brorsdottersonen va d visst (:

 9. Kicki skriver:

  Ankan, där blev man allt lite brydd *tihi*

 10. Röe skriver:

  *rockkon*
  LÄTT JAG SKA GRILLA MELLLE!!!!!!!!!!!!!!!

  RÖE 4 DIC(K)TATOR

  Så maddi, fortsätt meningen: DU ÄR FÖDD I ****. *rockkon*
  HAHA

 11. Sarah skriver:

  Grattis i efterskott Laaiti *harrt*

 12. Andie skriver:

  Grattis i efterskott till stora killen.

 13. Emma skriver:

  Grattis i efterskott *harrt*

Har du nån tanke? En åsikt? Lämna en kommentar så blir jag glad!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.