I-landsproblem? Med största sannolikhet!

Fan vad jag kan störa mig på min hyresvärd.
Nu har jag ju köpt en diskmaskin som ska levereras den 14:e. Och när det gäller installation av vitvaror så ser min hyresvärd helst att man anlitar deras entreprenörer, förmodligen för att de ska vara säkra på att det är korrekt utfört och det köper jag. Förr kostade en installation 700 kronor och lades som en extraavgift på en månads hyra. Idag ringde jag för att jag tänkte vara smart och ute i god tid för att beställa en installation. “Njaaaa.. jag får ju höra med våra entreprenörer om de har tid då..” Ja, det kan jag också köpa såklart, även om jag är ute i väldigt god tid. Jag frågade vad det kostar och hon kollade i datorn och kom fram till att priset för installation blir 1800 kronor. 1000 kronor för att dra vatten och 800 för att dra el. Ouch. Min NYA diskmaskin kostade nästan lika mycket. Och för att försäkra mig om inbetalningen dubbelkollade jag så att det läggs på hyran. “Nej det ska förhandsbetalas kontant” – Tack för den. Så mycket hade jag då INTE lagt undan. Och med tandläkarbesöket och Kåvepeninen och räkningen från mitt webhotell med domän – YAY, jag är ruinerad och kommer dö. Allt på en gång – jag som trodde jag hade jävligt bra koll. Men jag räknade inte på alla dessa extrautgifter. Nu får jag dra på min kortkort och valsa ner längst industrigatan och sälja min kropp till högstbjudande.

För övrigt har jag lagt en intresseanmälan på en annan lägenhet i något hus bort. Likadan som denna, fast spegelvänd men på bottenplan – med trädgård. Hoppas jag. jag ska spionera sen när jag ska lämna Kaeli och försöka luska ut vilken lägenhet det är. Om jag får den så är det inflyttning på Phini’s födelsedag bara för att ställa till det ytterligare! Och om jag får den så måste jag rusta upp denna lägenheten så min plan är att bjuda hit massa tjejer och bjuda på ett glas rött och ge dem varsin pensel & spackel (dock ej att användas tillsammans) och ha en tjejkväll med renovering! Alla sätt är bra utom de dåliga. En stående inbjudan till alla bloggläsare som tycker om att måla väggar och spackla när den tiden kommer!

Nu måste jag nog diska. För hand. För jag har ingen diskmaskin – än!

Du gillar kanske också...

6 svar

 1. Ninna skriver:

  Jag älskar att Måla :D

 2. Millan, Trollhättan skriver:

  Hade jag bott närmare hade jag tagit med mannen och fixat till det i lyan åt dig! Alltså; du och jag dricker vin medan han fixar. Hehe!

  Men 1 800:-för det där! Äh! Ring o kolla med affären där du köpte diskmaskinen, vad de ska ha. Eller kolla med nån annan elinstallatör på byn. Ta inte första bästa! De andras intyg räcker lika gott som hyresvärdens egna!

  Kram på´rej!

 3. Jessica skriver:

  Fy fan sicka priset, det där hade jag aldrig betalt. Har du ingen vän som är bra på sånt?

 4. TuffLoysan skriver:

  Jag ÄLSKAR att spackla och måla, dock inte slipa spacklingen. Så hade jag bott närmare så hade jag kommit direkt :)

 5. mimmi skriver:

  Hördedu, det där ska inte kosta något! Elinstallationen brukar gå på en 700 – 800 kronor men vattendragningen ska hyresvärden stå för. Kolla upp det innan du ruinerar dig. Jag har aldrig betalt mer när jag ett flertal gånger installerat tvättmaskin!

 6. mona skriver:

  Najs! Om du vill ha min hjälp så kommer jag gärna o målar o sörplar vin med dig!! :P

Har du nån tanke? En åsikt? Lämna en kommentar så blir jag glad!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

WP2FB Auto Publish Powered By : XYZScripts.com