iams VS Friskies

Nu har jag  varit iväg och införskaffat nytt foder till vår Phea-Leeza. Det där med att borsta bort pälsen på hene gick inte, hon trodde jag lekte med henne när jag försökte borsta henne och hon fällde inte mindre för det. Jag tror jag får dåndimpen av allt jävla katthår, jag står snart inte ut! Katthår på alla kläder, rena som använda, mattorna, sänglkäderna, ja just precis överallt. Så jag stod mellan valet att testa nytt foder eller fota ut katten. Och det vore ju hjärtlöst att fota ut en katt för att hon fäller och då hade jag nog mist många läsare eller hur. Skämt åsido.

Istället för Friskies som hon fått innan rekommenderade djuraffären iams. Den ska tydligen innehålla mer köttprotein än den maten man köper på ICA och som hon nämnde är katter köttätare (no kidding?!). Så jag la ner 179 kronor på kattmat där jag vanligen betalar runt 40 spänn. Jag fick en rabattkupong på en femtiolapp och sånt gilalr jag. Hon hade även ett rabattsystem där man får 10% på vart elfte paket man köper. Wow.. Om hon bara slutar att fälla så är det värt det för jag orkar inte med detta jävla kittlandet i näsan av allt hår.

Om en timmes tid ska jag hämta pojkarna på dagis, sen ska vi hem och DÅ ska jag börja städa, jag har inte kommit så långt ännu. Jag tänkte dra nytta av att ha barn och låta dem dammsuga sitt eget rum och kanske hallen och vardagsrummet. Till min glädje tycker Phini faktiskt att det är kul att dammsuga så varför inte uppmuntra det? Vi ska tända lite rökelse, som alltid annat och i morse bestämde Phini att vi ska tända en pinne salvia och rensa ut alla våra spöken här hemma. Det blir kaviarmacka till kvällsmat, det var länge sedan vi åt det, mums.

Du gillar kanske också...

8 svar

 1. Bara jag skriver:

  Haha…. ja va vad det jag sa om katter..
  Katthåren får du allt leva med.. Det finns överallt och det e fan äckligt..

 2. Lasse skriver:

  Välkommen i (katthårs)klubben… :)

 3. Jenny skriver:

  Det är grym skilland på foder och foder.. Lycka till!

 4. Andie skriver:

  Du får gärna skriva hur det går med den nya kattmaten och om det gör någon skillnad men först måste du ju låta Phea-Leeza prova det ett tag förstås.

 5. Me skriver:

  Ta det bara försiktigt med övergången mellan foder då det kan pajja magen på dem. Blanda ut det gamla med det nya. Trist att det inte funkar att borsta. Annars är det bara att fortsätta vänja henne. Likadant med kloklippning som är viktigt att tänka på när man har innekatt. Men antar att du skiter i de råd du får iaf ang katten då du mest tycks skriva om det när det är problem men man får aldrig se att du tar till dig råd du får.

 6. Therese.A skriver:

  Jag hade också Iams förut men bytte för dom fick massor med mjäll istället för att fälla.
  Nu kör vi friskies igen och det funkar klockrent.
  Testa även typ fiskolja.

 7. Chatrine skriver:

  Nu står jag här som ett frågetecken..
  Alltså, det är vår ute (sägs det), och på våren och hösten fäller alla djur hår..
  Så även katten..
  Och det spelar ingen roll om det är en inne eller utekatt – de fäller massor med hår dessa årstider..
  Så jag gissar att det inte har så mycket med fodret att göra just nu..
  Men foder är en viktig del i kattens liv – precis som för alla andra levande varelser..
  Jag tror dock att er katt fäller hår pga att det är vår ute..

 8. Lotta skriver:

  Läser mes kommentar och kan inte mer än se ut som ett ?????????????
  Hon tar väl för fan till sig råd? Hon bytade kattmaten ju.. eller??

  Du kommenterar bara när det gäller skit eller katten.. så du e ju inte mycket bättre

Har du nån tanke? En åsikt? Lämna en kommentar så blir jag glad!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

WP2FB Auto Publish Powered By : XYZScripts.com