Idag är det min bröllopsdag.. 12


I morse väckte Laaiti mig tidigt med magont och ville ha sin blöja bytt. Han är riktigt dålig i magen. Jag gick och la mig igen och Laaiti likaså i sin egen säng. Efter någon minut börjande han gråta och jag kallade in honom till mig. När jag såg honom närma sig lyfte jag på täcket och lät honom krypa in i min öppna famn där jag höll om honom i en hård kram. Han kurade in sina tår mellan mina lår som han alltid gör och jag somnade om till pussar på hans mjuka lilla kind.
En liten stund senare vaknade jag igen. Han ville ha en ny blöja igen. Han är riktigt dålig magen. Jag gick upp efter att ha bytt 3 blöjor inom loppet av 45-60 minuter och satte igång kaffekokaren. Phini sov fortfarande, trots Laaiti’s morgongnäll.
Laaiti och jag satte oss i soffan med hans A-fil & multi Cheerios och mitt kaffe och gosade en stund. När klockan slog 9:10 gick jag in till Phini för att se ett livstecken. Jag lyfte på täcket för att se det där trygga mammor vill se när magen höjs & sänks av andetag och lugnade mitt arma hjärta. Jag satte mig bredvid honom i sängen och pussade hans prickiga lilla kind och såg honom sträcka på sig. Han försökte öppna ögonen men bara det ena lydde. Phini har haft en vattkoppsblåsa på underlocket av ögat som smällt inatt och kletat ihop ögat. Stackars barn.
Jag baddade hans öga med ljummet vatten som hjälpte honom att öppna ögat och kunna se igen. Vi pratade en stund och gosade i hans säng till Laaiti’s förtjusta skönsång i bakgrunden innan vi gick upp och satte oss i soffan alla tre, med Phini’s frukost. Det var vår morgon.

Idag är det min bröllopsdag för er som inte visste det. Det är en sorgsen dag som faktiskt känns jobbig för mig. Denna dagen innebär så många minnnen, både positiva och negativa. Vad gör man? Om jag och mitt ex hade haft god kontakt hade vi kunnat prata om det, det kanske hade hjälpt. Men så är inte fallet. Jag förlitar mig på mina närmsta vänner och lutar mig på dem och hoppas de kan hjälpa mig att låta bli skicka sms. Det är en sådan lust jag har men vet om att jag inte bör, det hade bara gjort saker och ting värre för mig själv.
Just nu önskar jag att dagen redan var förbi..


Lämna en kommentar!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

12 tankar om “Idag är det min bröllopsdag..

 • Helena

  Sorgligt med bröllopsdagen, men jag måste få säga att det här inlägget är så fint och fridfullt att läsa. Det visar verkligen det fina i en mors kärlek och barnens kärlek till en mor.

 • Maria Malmgren

  skickar en värmande kram och en varm tanke till dig..;) hoppas dina killar snart blir friska!… idag är det bara 6 dagar kvar tills min lills pojke tittar ut..;) helt underbart..;)
  massa kramar till er.
  Maria & william i magen!

 • Tale

  Most of the day has already gone, but here is a big hug to help you through the rest of it. DO NO SEND ANY SMS! (Unless they are to me or other friends of course)
  Hope the boys are doing better. Except from the nappies and the stick-together eye the morning didn’t sound to bad. Snuggles in the sofa is never wrong!

 • Sarah

  Tick tack, klockan går,
  snart är dagen förbi.
  Hoppas det känns bättre i morgon.

  Och stackars stackars dina pojkar,
  ni kommer få en superfrisk sommar efter den här vändan.
  Alla krya på kramar som finns till dom.