Idag återgår jag till jobb!

Idag återgår jag till jobb. Kaeli är 4 månader och lite till och min mamma ska ha henne och pojkarna som har höstlov. Det är inte helt utan ångest att lämna min bebis, men det är inte många timmar. Sen har jag ju både körkort och bil numera så pendlingen tar inte alls lika lång tid. Nu kan jag ta mig hem på omkring 30 minuter istället för en timme med väntan på bussjävelen som kör en sjuhelvetes omväg och ska tvunget stanna och plocka upp andra lösdrivare lite varstans.

Idag återgår jag till jobb och kom nyss på att jag inte har rakat mig under armarna. Who gives. Jag har inte direkt lagt ner någon större möda på det på sistone när jag varvat mellan matlagning, matning, blöjbyten, avbruten sömn, tvätt, städning, inhandlingar och de förbannade soporna som inte går ut själva.

En del av mig ser fram emot jobb så in i helvete. Fan vad kul att träffa mycket folk igen, att få pierca igen och framförallt att få träffa Cindy. en annan del av mig, den som fortfarande är hög på mamma-hormoner skulle önska att jag fick lov ha min dotter med mig. I en bärsele eller nått. En sitter på disken kanske?
Nog för att min mamma är bra som fan, men ingen är bättre mamma till mina grisar än mig. Tur jag har mamma. Utan henne hade jag inte kunna jobba alls. Och jag kan behöva dessa extra kronorna jag kan tjäna på att jobba lite. Det är dyrt att vara ensam med tre barn.

Idag återgår jag till jobb!

Du gillar kanske också...

19 svar

 1. anniz skriver:

  Grymt avundsjuk!
  Vill också kunna säga någon gång att jag ska kila iväg till mitt arbete som piercare! Nåväl, man ska aldrig sluta drömma har jag hört :-)

  Hoppas dagen gick bra ändå trots längtan efter att vara hemma med Kaeli.

 2. Sarah skriver:

  Tycker det är starkt av dig att börja jobba redan.
  Lycka till
  (fast ändå kan jag inte låta bli att tycka att det är sorgligt att du ska behöva gå tillbaka till jobbet redan, fast iofs, hade jag haft ditt jobb, hade jag jobbat jämt! Iaf om chefen hade varit där *s*)

  • missmaddis skriver:

   Fast jag BEHÖVER ju inte gå tillbaka till jobbet. Det var frivilligt när de frågade mig. Dels för att jag känner att jag gärna ”kommer ut” och träffar folk och samtidigt tjänar liiiite extra cash på att göra det. Det är 4 timmar i veckan så det är knappast som om jag kommer bli rik på det.

 3. ninna skriver:

  Vilken toppenmamma du har :D
  Ha det så bra på jobb :))

 4. Jessica skriver:

  Varför ska du REDAN börja jobba?

  • Emma skriver:

   Hon har ju skrivit i inlägget att hon behöver extra pengar :)

  • missmaddis skriver:

   Varför inte?
   Har du aldrig varit med om en förälder som börjar jobba efter 4 månader? :)
   Cindy frågade om jag vill jobba 4 timmar i veckan och jag sa ja. Dels för att ”komma ut” lite och samtidigt tjäna nån hundring på att göra det.

   • Jessica skriver:

    Har jag kanske. Tycker personligen det är tidigt. Men alla gör ju som dom själva känner för såklart

    • missmaddis skriver:

     Varför? Papporna får bara 10 dagar hemma vid födslen sen återgår de och mamman är hemma med bebisen.
     Min dotter har ingen pappa men en mormor som varit med under hela grav OCH förlossning.

     Den enda skillnaden är att det är MORMOR istället för en PAPPA som har henne.

     För om jag hade varit sambo och haft pappan hemma och jag börjat jobba så hade varken du eller någon annan reagerat.

     • Kattis skriver:

      Faktiskt så tror jag att folk hade reagerat då med, för mamman ”ska” ju vara hemma länge med bebis. Men herregud ett par timmar i veckan är väl inget att bråka om alls, det är ju inte som att du lämnar tösen åt sitt öde liksom. Hon har någon som tar hand om henne, och du får komma ut lite. Lite vuxentid när man är ensam med tre ungar kan knappast ha negativ inverkan på dig eller familjelivet liksom.

     • Jessica skriver:

      Jag bara skrev vad jag tyckte. Du får gärna vara av ett annat tycke och du behöver inte känna att du behöver förklara dig för mig.

 5. Lärlingen skriver:

  Hola snyggo!
  Om du hade sagt att du skulle gå en spanskakurs eller gym fyra timmar i veckan hade väl ingen höjt på ögonbrynet? Oh well, GOOD for you! Skönt att komma loss och få vara bara Maddi en stund.
  Love//Sandra

 6. Jessica skriver:

  Jag borde inte ha kommenterat alls utan att ha läst ordentligt, missa det med 4 timmar. Men är det 4 timmar i veckan som en dag i veckan?? Och gäller det bara denna veckan eller även sen?

  • missmaddis skriver:

   4 timmar på tisdagar :)
   That’s it :)

   • Jessica skriver:

    Okej. Men då e det ju inget. Jag har missuppfattat din blogg helt. Jag fatta det som att du verkligen skulle börja jobba nu, 4 timmar om dagen, 5 dagar i veckan liksom. Och det tyckte jag verkligen kändes lite väl tidigt. Men om det handlar om 4 timmar och en dag i veckan så är det väl självklart att du ska unna dig det. Jag börja sälja MeAndI när min son var 3 månader och åkte då iväg ca 1 gång i vecka i mellan 2-3 timmar medans Isak var med pappa. Det behövs även om man saknar dom enormt mycket

 7. Thina skriver:

  Jag tror att det är bra att komma iväg lite och 4 timmar är ju inte mycke! Tror det kommer göra att du mår bra och så får du lite variation. Tror att man kan behöva det!

Lämna en kommentar!