Ifrågasättanden & ärlighet är mitt sigill. 

Fan vad jobbigt allt känns just nu. 

Just nu går sjukdom lite fram och tillbaka. Laaiti först. Det var säkert han som smittade Magnus. Och Magnus kan aldrig ge fan i att pussa på mig så naturligtvis delade han med sig av sina baciller. Så sjukstuga råder. 

Jag har haft många ifrågasättande frågeställningar till mina söners skola som delat ut laptops till alla barn i åk 6. Hem kom pojken med information och ett papper jag skulle skriva under där jag mer eller mindre tar på mig ansvaret att bli ersättningsskyldig om något händer. Av många olika anledningar skev jag inte på. Men min sons lärare gjorde det och tog det godkännandet själv. Mer än så går jag inte in på detta offentligt. Men jag har mina anledningar till att säga nej. Möte på onsdag om saken på måndag med rektor och mentor i fråga. Jag är med största sannolikhet en av deras minst favoriter. Phini har ju fått ha datorn i skolan. Jag vill inte han går med den i ryggsäcken och ökar rånrisk. Enligt skolan är det okej för dem att barnen spelar spel på dessa ”arbetsredskap” som är ämnade för skolarbete. Även på skoltid men bra på raster och sålänge det är spel som SKOLAN accepterar. Vem bryr sig om föräldrarnas åsikter om sakfrågor vad gäller stillasittande oh framför en dator? Det är samma på fritids, där de schemalagt både Wii (tv-spel) och film flera gånger i veckan. Kalla mig gammalmodig men jag tycker inte att tv-spel hör hemma i skolmiljö. Varken på rast eller fritid. Jag tycker inte man bör uppmuntra till mer skärmtid och/eller stillasittande. 

Jag har många åsikter och är sällan sen att yttra dem. Och jag märker mer hur människor inte uppskattar det. Men det är väldigt trist att jag uppfattas som negativ, sur, elak eller oförskämd. Inte bara i skolfrågor utan även privat. 

Idag fick jag reda på att två av mina vänner plockat bort mig som vän på Facebook. Jag förstod inte varför så jag kontaktade dem och frågade varför. Och till svar fick jag att de tröttnat på mina spydiga kommentarer och att ärligt kanske inte alltid är det bästa då jag (uppenbarligen) sårat någons känslor. Vilket jag inte haft för avsikt och inte haft en aning om eftersom ingenting sades till mig – vänskapen avslutades utan att jag informerats. Däremot uppskattade jag det rakframma svar jag fick när jag frågade varför. De har känt mig i väldigt många år. Så det förvånade mig eftersom de verkligen känner mig och vet hur jag är och aldrig haft problem med mitt sätt tidigare men nu tycker de det är jobbigt. Synd bara att de inte tog upp frågan med mig först. I synnerhet så man kan åtminstone få veta att man mist sina vänner. 

I morgon är första mötet på kommunhuset ang adoptionen. Först jag, sen pratar de med Kaeli. I övermorgon ska de intervjua Magnus. Hoppas att de ser självklarheten! 

Thats it. Frågor på det?

Du gillar kanske också...

4 svar

 1. Jessica jönsson skriver:

  Jag tog också bort en från fb, dock var vi inga vänner som direkt umgicks utan snarare bekanta. Varje gång hon kommentera något var för att skriva något spydigt, yttra att hon inte tyckte som jag eller annat. Jag tog bort, hon fråga också varför och fick mitt ärliga svar som hon tog bra och gilla att jag upplyste henne om det, men precis som du önskar hon att jag sagt något.

 2. Madde skriver:

  Jag älskar att du liksom vill ha kvar den naturliga och SOCIALA uppväxten där barn LEKER och PRATAR, som tyvärr håller på att dö ut. Att du uppfattas som spydig, elak, sur, ja negativt överhuvudtaget är för mig obegripligt i den här frågan. Det är liksom våra barns framtid och jag önskar att fler än du ifrågasatte systemen. FORTSÄRT vara dig själv, du är otrolig! ❤️❤️❤️

 3. Frida skriver:

  Mkt konstigt att ha Wii och film schemalagt på fritids, jag tycker snarare att det borde uppmuntras till kreativitet, konversationer, läsning el dylik men fan inte en skärm i alla fall. Förstår och håller med dig ang datorn (av det jag kan tolka från detta inlägget), bra tänkt det där med ökad rånrisk.. Stå på dig!

 4. Patruska skriver:

  Nej inga frågor.
  Lycka till med alla möten som komma skall

Har du nån tanke? En åsikt? Lämna en kommentar så blir jag glad!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.