IKEA, lillen till käftis och kvällens bjudning.

Jag har inte hunnit blogga odentligt de senaste dagarna, jag har haft fullt upp och det är så jag föredrar det.
På torsdagen drog jag och Emma till IKEA för att köpa det köksbord med stolar jag haft ögonen på men när vi väl var där och SÅG det så ångrade jag mig ganska fort. Det var ju PYTTE litet. Det hade varit helt okay och perfekt om jag bara var ute efter nått jag och mina barn kan ha hemma men nu har jag ju planer på ett nytt år med middagar och allt. Så det gick inte alls. Vilket innebär att allt blev tokigt i min planering att bara köra dit, ta det jag skulle och dra igen. Så Emma och jag fick provsitta bord och stolar tills jag hittade nått som jag faktiskt ändå tyckte om. Emmas förslag gick hem och jag trodde aldtig jag skulle köpa ett bord i ljust träslag. Men Ekfanéer blev det i både stol och bord och vägghyllor. Sen köpte jag en ny servis i svart, tabletter i svart, lite ljus och så.
Emma lämnade av mig vid jobb och när jag slutade för dagen gick jag in på Åhléns och köpte stolsdynor. Emma hämtade mig och jag körde hem. Björn kom förbi och hämtade några presenter jag köpt till honom bara-för-att. Emma är en FENA på att bygga ihop saker, det ska ni veta. Jag hade ställt in mig på en sen kväll och natt och att fortsätta på fredagen men det behövdes inte eftersom Emma stannade tills allt var färdigt och det gick undan, ska ni veta. På morgonen när Laaiti vaknade (Phini sov hos mormor) utbrast han “Mamma, vi har nytt bord!!!” Haha. Men jag är NÖJD och det är fint! Emma trodde inte detta var min stil, hon tyckte det var lantligt. Men lantligt kan faktiskt också vara min stil, tro det eller ej. Särskilt i ett kök – det ska vara mys, samling, kärlek, middag och allt. Men jag är inte förvånad att hon inte trodde det. Oftast har det varit sv art och döskallar för hela slanten men det innebär inte att jag är låst vid det. Jag har ingen “stil” jag tycker faktiskt om det mesta.

Jag tog Laaiti till tandläkaren och var den stoltaste mamman någonsin. Jag kan inte minnas jag sett honom så lugn och snäll. Han klättrade upp i stolen och ville hålla min hand och gjorde som de sa och det gick fenomenalt. Han har såklart inga hål men man kan se vart det är svårt att komma åt med tandborsten. Laaiti såg nästan sövande ut där han låg och jag fylldes av stolthet och sa det om och om igen till honom “Du är så duktig Laaiti. Och så sööööt!!” och lillkilen tyckte nog jag var pinsam,.. “Sluta mamma!”.
Hon frågade om godis och saft och glass och allt vad det heter. Och de berömde honom. Sköterskan polerade hans tänder och satte bananflour på sen gick vi till ICA och han fick välja en leksak. Jag ville uppmuntra och berömma hans exemplariska uppförande.
Sen lämnades Laaiti till mormor och jag drog till jobb.
Det gick bra på jobb och studion var fullbokad och jag retade mig på kunder som hade bokat men inte kom. Jag tyckte synd om de kunder jag hade fått neka för att det itne fanns tider, när de andra kunde ha AVBOKAT. Kim kom förbi jobb och hade med sig en present till mig. En fin påse från Lagerhaus med ett ljus, ett choklad och ett marschmallow hjärta och det hade räckt för att göra mig lycklig. Men hon hade lagt ner ett väldigt generöst presentkort med. Och jag är henne enormt tacksam.

Igår sov Laaiti hos mormor och Phini hemma. Jag möttes av Phini när jag kom hem med ett “Mamma, vilket fint bord du köpt till dig”. Så jag svarade min son att jag köpt det till OSS, hela familjen. Inte bara till mig.

Idag ska Phini lämnas och hämtas på kalas. Jag ska handla hem det sista jag självklart glömde igår, inför tjejmiddagen hemma hos mjig ikväll. Sen ska jag förbereda förrätten, efterrätten och bakverken. Björn kommer över nån gång under dagen och borrar upp mina nya hyllor och jag längtar som fan. Det kommer bli en fantastisk kväll!
God mat (förhoppningsvis) gott sällskap och en kul kväll med några av mina närmsta vänner.

Wish me luck – nu börjar min dag.

Du gillar kanske också...

2 svar

  1. Åsa skriver:

    Hoppas du får en trevlig kv’äll!

  2. Jessica skriver:

    Riktigt dultigt, så duktig är inte jag hos tandläkaren. Jag får åh andra sidan inte nån leksak efteråt heller haha

Har du nån tanke? En åsikt? Lämna en kommentar så blir jag glad!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

WP2FB Auto Publish Powered By : XYZScripts.com