Inbodd, jag vet var man går och inte. 

Jag kom på, att jag bott i Staffanstorp i ca 23-24 år. Förstår ni – över två årtionden. Gissa om jag känner mig GAMMAL!


Mina föräldrar flyttade runt som kringresande zigenare på tivoli när jag var liten. Tror bestämt jag gick i 9 olika grundskolor. Fruktansvärt jobbigt – att alltid börja om på nytt. Ny skola, nya kompisar. Vi bodde inte i samma lägenhet under längre perioder.  

När jag sen flyttade hemifrån (fick min första lägenhet när jag var 18) så bestämde jag att det var slut. Flyttade bara när jag behövde. Och det har jag gjort. Lovade mig själv att aldrig göra så mot mina egna barn – de ska växa upp tryggt & stabilt. Samma skola, samma kompisar osv. Och det löftet har jag hållt (än så länge). Phini ex, går i samma klass som André, som han träffade första gången när han bara var någon månad gammal. De gick på samma avdelning på dagis och har alltid gått i samma klass – än idag när de går på högstadiet. Fantastiskt. 


Och med det sagt, jag känner till denna byn väl. Jag känner till affärerna och personal hälsar på mig. Jag känner till vart man hämtar ut paket, vilket apotek man helst går till, att både folktandvården och vårdcentralen i denna byn är under all kritik och således vart man vänder sig när barnen är sjuka.  Jag känner till det mesta och de flesta.

 

Här är jag hemma. Detta är mina hoods. Inte för att jag hade planerat eller bestämt det. Men så blev det.

Staffanstorp liksom. Wtf. 

 

Du gillar kanske också...

1 svar

  1. Patruska skriver:

    Varför flyttade ni runt så mycket? Förstår om det handlar om jobb eller liknande för föräldrarna men känns ändå som det varit inom pendlingsavstånd?

Har du nån tanke? En åsikt? Lämna en kommentar så blir jag glad!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

WP2FB Auto Publish Powered By : XYZScripts.com