ante omnis mea familia

Ingen expo, men Ullared

Helgen är över och som vanligt flög den förbi och jag tror inte ens jag hann njuta av ledighet.
Det var meningen att Lotta och jag skulle till tattooexpo i Malmö i lördags. Det hade vi planerat sen månader tillbaka. Nnstans mellan planeringen och lördagen ifråga hade Lotta samlat ihop en trupp av killkompisar som också ville med och det var lugnt för min del. Vi samlades hemma hos Lotta och jag satt med kaffe under tiden de andra hällde i sig öl och vodkaredbull. De blev fullare och fullare och Lotta var nog fullast – det blir så när en tjej ska hålla jämn takt med killarna, haha. Det dröjde inte länge förrän Lotta var alldeles för full och insåg att hon inte skulel klara av mässan. Så jag försäkrade henne att det var lugnt för min del och inom kort var det omröstning i Lottas vardagsrum där de flesta röstade för att stanna hos Lotta och supa vidare vilket resulterade i att  jag faktiskt åkte hem istället. Det är ju inte så kul för mig som sitter nykter, att sitta på en krökarfest. Ut på mässa med vänner som dricker jovisst, jag har absolut inget emot att gå ut på klubbar nykter heller, då har jag åtminstone nått annat att göra.. men suparfest.. njaaa..
Och det passade ganska bra ändå, jag tror det var moder natur som planerade detta för mig för att jag skulle ju upp 5 morgonen efter och åka till Ullared.
Så jag gick till bussen just som himlen öppnade upp sig. Det var länge sen jag såg maken till regn.. Droppar stora som pingisbollar och vinden kunde lätt fälla en skog av träd, men det var bara jag som blåste omkull. Jag tror nog fan att det haglade med. Så jag skickade ett sms till Martin som sagt han skulle möta mig, att det regnar och blåser jättemycket så han kunde stanna hemma i värmen istället. När jag väl var på bussen och fumlade med paraply och väska undrar jag vad chaffisen gjort om jag inte haft ett kort som funkade eller pengar på mig. Hade han för skojs skull kastat ut mig igen i ovädret eller hade han förbarmat sig över de olyckliga omständigheterna? Mitt kort funkade och jag satte mig ner med en sjö av vatten i stöveln och blöt inpå skinnet. Jag ringde Martin som redan stod vid bussen och väntade på mig “Det skulle du ALDRIG gjort för mig” resonerade han. Sant. Det hade jag nog fan inte.

Det blev en mysig kväll med Martin och jag somnade ganska tidigt och gick upp lite innan fem och gjorde mig iordning. Vi gick hem till Emma och hennes mamma dök upp efter en stund och sen bar det av norrut, till allas vårt shoppingpalats. Martin har hört de värsta historierna om Ullared och  var lite.. ja. Rädd. Aggressiva kärringar med kundvagnar – ni vet hur det kan sluta.
Vi var framme lagom till öppning och jag gick direkt mot barnkläderna efetrsom mitt primära mål var att köpa ytterkläde till pojakrna. Efter en stunds letande hittade jag jackor och termobyxor och plockade även åt mig strumpor och kalsonger. Jag köpte inte mer kläder än så till dem eftersom de redan har alldeles för mycket kläder. Sen köpte jag massa smågrejor och inget väsentligt.
Vi stannade till vid Handelshuset som reade ut scrapbooking tillbehör och där hittade både jag och Emma fina saker.
Sen skulle vi enligt planerna till Göteborgs galoppbana och se Emmas häst springa. Jag somnade en stund i bilen och mådde inte bra. Jag var trött (såklart) men började känna mig varm och hade stundtals jätteont i magen. Så mesta delen av tiden på banan satt jag i ett tält.
Vi var hemma precis lagom till middag som mina föräldrar bjöd på och efter det gick vi hem och jag tog ett varmt bad under tiden pojkarna upptäckte sina nya leksaker. Resten av kvällen låg jag i soffan och blev uppassad. Phini hämtade kudde och Martin frågade om jag ville ha nått.

Idag mår jag bättre. Jag tror jag kommer att behöva vila innan jobb om jag ska orka med det. Och kanske ha nått i magen.

Lämna en kommentar!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

3 tankar om “Ingen expo, men Ullared”