ante omnis mea familia

Inskolning: Dag 1

fs_368700432_99055_1242644792 Idag var en sådan dag som inte ser ut som alla andra dagar! Det är inte varje dag man skolar sin sin förstfödda på förskolan! Spänningen för Phini går inte att klä i ord. Han är lika stolt som vid sin senaste födelsedag och basunerar gärna ut den stora händelsen till alla som går oss förbi. Det var en stor, viktig dag för Phini idag för nu är han ju ännu större än vad han var igår.

Så jag hämtade pojken tidigare från dagis. Idag var det drop in mellan 13-15 på skolan han ska gå på. Jag fick träffa hans nya fröknar och se mig omkrng i lokalerna som ska fungera som Phinis klassrum och fritids och min pojk fann sig tillrätta väldigt fs_368711062_95414_1242647570snabbt.  Fröken kom fram och hälsade på Phni först. Bara där får hon pluspoäng – jag anser det vara rätt, att hälsa på barnen först i detta sammanhanget. Phinis första mening var “Jag heter Phini EKENSTÉEN nu!!” Och det fick vi snart ändra i alla papper med. Så vid uppropet vid skoldagens första början ska det bli rätt.

Till saken hör, att jag faktiskt praktiserade på samma skola för nästan 15 år sedan så det känns något familjärt. Jag praktiserade på fritids som ju ligger på samma gård, men det är inte samma fritids som Phini kommer gå på nu i början. Så jag vet var det mesta redan finns. När vi sett oss omkring  lokalerna tog vi en tur om på skolgården och jag gick in om fs_368712262_80150_1242647852 expeditionen för att leta upp en kvinna som har hand om fritidsplatserna men som inte var där. Så vi gick vidare och Phini undrade var man äter så jag tog honom till matsalen. Samma matsal som hyrdes av min morbrors f.d fru, när hon fyllde år och ställde tll med fest,  för 15 år sen. Jag var asnitad och spydde ner trappan utanför där en av min morbrors arbetskamrater halkade och skadade sitt ben illa. Haha.. vilka minnen. Jag ville egentligen dela med mig av mitt minne men Phini känns något för ung? Haha.

Vi gick in på ICA och gick mot dagis för att hämta boetie och mötte Dizzy & Neo på vägen. Hon tog   med sig Phini till en lekplats och jag mötte upp dem på fs_368715343_86912_1242648514gården med Laaiti kort därpå, med en påse dricka och kakor. Fia kom ut med Daniel och granntjejerna kom också ut. Där stannade vi några timmar innan det var dags för mat.

Och där är min dag. Alldeles ljuvlig för min son som känner sig så mycket större och ångestladdad för en stackars mamma som ser hur tden bara flyger iväg mitt framför ögonen på henne. Vart tog tiden vägen.. 5 år. Min lilla fjuniga vackra bejbis är FEM. Innan jag vet ordet av flyttar han hemifrån!

 Och det mina vänner.. är ÅNGEST.

Lämna en kommentar!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.