Ja. why the fuck not, liksom..

Det känns som om det vore en hel evighet sedan jag fick samtalet från soc at jag har blivit anmäld. Resten är liksom i en dimma. Man är inte riktigt beredd på något sådant. Man börjar plötsligt ifrågasätta sig själv och varenda aspekt av sitt familjeliv. “Är jag en värdelös mamma?” är frågan som florerar i huvudet som oftast. Det ger mig migrän och sömlösa nätter som passar bra ihop med mina svullna ögon.

Jag skulle iväg och storhandla i morse. Brukar tycka att det är smidigast att göra när barnen är på skola och dagis. Och gissa vad. Gissa. GISSA!
Jaaaa! Såklart så startar inte min bil! Och jag som inte vet något alls om bilar kan inte ens försöka gissa varför den inte startar! Men däremot kan jag säga att jag inte blev förvånad. Why not, liksom. Fuck it. Fuck it hard.

I vanliga fall hade missmaddis svurit och sparkat på däcken. Men apatin var snart ett faktum. Som om jag väntade på det. Väntade på NÅTT i alla fall. Så jag ringde min granne Henke som tur nog var hemma och kunde och ville låna ut sin bil. De hade inte mycket bensin i men jag tankade 10l. De fick definitivt igen det de förlorade.

Och det där med självscanning, som jag tycker är så bekvämt. har jag kommit på, inte är så smidigt när man ska storhandla, eftersom jag sätter påsarna i kundvagnen och packar direkt i påsarna – man får max plats med 3 papperspåsar och det är väl en halv storhandling för mig. Men nåja. Jag fick i alla fall köpt gräddost. Äntligen gräddost. Det ska ätas runt jul.

Sen fick jag för mig att jag ska göra egen Ris á la Malta. På egen risgrynsgröt. Så i skrivande stund kokar gröten i köket. Och jag köpte saffran, för lussekatter tänkte jag att vi kunde baka här hemma, jag & barnen.

Jag försöker. Jag försöker med ALLT jag förmår – varenda fiber i min kropp – att försöka må bättre, att inte sjunka djupare ner i mitt eget dåliga mående. Tvinga mig själv att gå upp på morgonen, att lämna dottern på dagis trots att jag egentligen inte vill gå ut överhuvudtaget. Tvingar mig själv att hitta kraften att laga middag och allt däremellan. Och nu tog jag det ytterligare ett steg – jag tvingade mig själv att julpynta. Barnen tycker det är så mysigt. Och risgrynsgröt och lussekatter. Jag försöker..

556847_10151584360560550_67765174_n[1] 486376_10151584179215550_1326446368_n[1]

Du gillar kanske också...

11 svar

 1. nalle333 skriver:

  Du har gjort jätte fint hemma hos er Maddis! :)
  Bamse kram till dig och kidsen!!!

 2. patruska skriver:

  Sannerligen tråkigt att ”se” dig så pass nere som du är just nu. Inget jag skriver kan möjligtvis få dig att må bättre. Jag vill tro att jag är en av dina äldsta och trognaste läsare, skulle nästan vilja tippa på att jag följt dig närmare ett decennium. Jag har vatit med i hälsa och ohälsa, graviditer, barnafödande, otaliga operationer,bröllop och separationer you name it! Jag har haft turen att fåttillgång till alla dina låsta inlägg, missmaddis secrest och även snuskbloggen du körde ett kort tag (gillar) och alltid när man trott att det inte kunde bli värre så blev det just de. Men missmaddis har alltid rest sig igen. Ur askan likt fågeln Fenix. Jag vet att du kommer göra det igen. Det kommer ta längre tid, du kommer få kämpa hårdare än någonsin men du kommer komma i mål! Även om jag inte alltid kommenterar dina inlägg eller skickar pengar och saker till barnen så läser jag allt, känner, skrattar och gråter med dig….ja det var väl typ det jag ruvat på under den senaste tiden. Stor kram :heart:

 3. Åsa skriver:

  Du är stark! Man ser hur mycket du kämpar för barnen!

 4. Madde skriver:

  De e superfint å än om du inte kanske orkar, så verkar du göra det ändå. De visar ju vilken supermorsa du är! :heart:

 5. Den där Mona skriver:

  7 av Icas egna röda kassar fick plats med igår i en kundvagn, plus en bal toappapper och 3 pkt blöjor *s* Tycker vagnarna är alldeles för små! Men självscanning är underbart!

 6. Christine skriver:

  Är det bilbatteriet kanske som behöver köpas nytt, en tanke bara.

 7. Jeanette skriver:

  Mysigt har ni fått det! Jobbigt att det bara trilskas för dig. Med bilen kanske det kan vara kylan? Batteri? Prova med startkablar om det funkar att ladda upp det. Vet inte hur kallt ni har det (vi har -18) och då har ju batteriet kanske inte så bra hållbarhet. Hoppas det löser sig! Kram

 8. carro skriver:

  Jag bor i klågerup med min sambo och dotter på 2 år. Vi har ett stort hus och älskar barn.
  Du bor 5 min bort men vi känner inte varann, vill ändå erbjuda min hjälp om du behöver avlastning… det låter förstås helskumt men jag står fast vid det.
  Hör av dig om du vill.

 9. Jessica skriver:

  Du har fått det Jättefint. Vilken tur barnen finns så du inte har en chans att ge upp. Har följt din blogg så himla länge, kanske är det minnet som sviker mig men kan inte minnas att du mått
  Såhär dåligt innan. Man känner ju inte någon bara genom att läsa en blogg men jag känner verkligen för dig och jag hoppas innerligt att allt kommer att ordna sig.

 10. Mrs Andie skriver:

  :heart: Jag skulle vilja ha dig som min mamma, även om vi nästan är i samma ålder ;-) för vet du vad, du är fanimig fantastisk!

Har du nån tanke? En åsikt? Lämna en kommentar så blir jag glad!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

WP2FB Auto Publish Powered By : XYZScripts.com